Αυτήν τη στιγμή συντελείται ένα Πραξικόπημα εις βάρος της Δημοκρατίας και της ίδιας της πατρίδας μας. Η σύμπραξη του Παπανδρέου με τον Σαμαρά είναι καθαρά πραξικοπηματική πράξη, εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη Κυβέρνηση χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση ...Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση με μόνο "εφόδιο" τη σύμπραξη δύο κομματαρχών ...Δεν μπορεί να υπάρξει Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τις δύο "ψήφους" των δύο.... κομματαρχών. Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση, η οποία δεν πήρε "εντολή" σχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Κανένα "επείγον περιστατικό" ή "εθνική ανάγκη" —πλην της πολεμικής σύρραξης— δεν αναγνωρίζεται από τη Συνταγματική λειτουργία ως "άλλοθι" της αλλοίωσης της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλουν τα δύο αγράμματα ανθρωποειδή του Κολεγίου. Με "άλλοθι" το γνωστό φόβητρο του "επείγοντος" και των απειλών των δανειστών, η συμμορία του Κολεγίου προσπαθεί να καταλύσει τη Δημοκρατία μας.
ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Όταν έγιναν οι τελευταίες εκλογές, ο ελληνικός λαός αποφάσισε να τον κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ και να ελέγχεται από τη ΝΔ. Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του πήραν την "εντολή" του λαού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συνθέσουν κυβέρνηση. Την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης την πήρε το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του. Συνέθεσε κυβέρνηση, όπως προβλεπόταν, και στη συνέχεια απέκτησε τη νομιμότητα που απαιτεί το Σύνταγμα με την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
Η Κυβέρνηση, δηλαδή, είναι του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό έλαβε την "εντολή" του λαού από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η παραίτηση του αρχηγού του δεν σημαίνει αυτόματα παραίτηση της Κυβέρνησης του εντολοδόχου κόμματος. Ένας αρχηγός μπορεί να αρρωστήσει ή να σκοτωθεί σε ένα ατύχημα, χωρίς αυτό να σημάνει απώλεια της "εντολής" για το κόμμα του. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχουμε δει να συμβαίνει στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση της ασθένειας του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εφόσον δεν χάνει τη "δεδηλωμένη" μέσα στη Βουλή, η "εντολή" παραμένει στα χέρια του κόμματος που την έχει λάβει. Αν χαθεί η "δεδηλωμένη", δεν ψάχνουμε για τα συμπληρωματικά αποκόμματα, που μιλήσαμε πιο πάνω. Η Κυβέρνηση συνήθως "πέφτει" και πάει σε εκλογές, όχι επειδή είναι υποχρεωτικό, αλλά γιατί συνήθως το κόμμα που την φέρει σε αυτήν τη δυνατότητά του εξαντλεί την όποια εξουσία τού απομένει. Συνήθως αρνείται να επιστρέψει την "εντολή" που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα στην πιθανότητα να πάει αυτήν η "εντολή" στο δεύτερο κόμμα. Με την εξουσία που του απομένει οδηγεί στις εκλογές, για να διεκδικήσει νέα εντολή από τον ίδιο τον λαό, εφόσον έχασε την "εμπιστοσύνη" της Βουλής.
Σήμερα, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι όχι μόνον πρωτοφανές, αλλά και παράνομο. Το κόμμα, το οποίο έχει την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης, δεν χάνει τη "δεδηλωμένη" και ταυτόχρονα επιχειρεί να "μοιραστεί" την εκτελεστική εξουσία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Αυτό είναι όχι απλά παράνομο, αλλά Πραξικοπηματικό. Γιατί; Γιατί η νέα Κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμότητα. Δεν έχει καμία νομιμότητα, γιατί απλούστατα δεν έχει απολέσει τη νομιμότητά της η προηγούμενη. Για να απολέσει τη νομιμότητά της η προηγούμενη, θα πρέπει να επιστρέψει την "εντολή" που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά, δηλαδή, τα περί συναινετικών διαδικασιών και άλλων ηλιθιοτήτων, υπάρχουν μόνον στα μυαλά των ηλιθίων και των Πραξικοπηματιών. Όλα αυτά είναι παράνομα και παράλογα, γιατί το γεγονός ότι ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς "συσκέπτονται" από κοινού δεν σημαίνει τίποτε στο πρακτικό επίπεδο. Όποια Κυβέρνηση και να προκύψει από τη "συνεργασία" τους, θα εξακολουθεί να είναι ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ φέρει την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης.
ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
Απλά πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης και αυτός ν' αρχίσει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα "παιχνίδι". Να δώσει την "εντολή" στη δεύτερη ΝΔ, για να σχηματίσει δική της Κυβέρνηση. Αν η ΝΔ δεν θέλει να σχηματίσει τέτοια Κυβέρνηση, φοβούμενη να φορτωθεί μόνη της το "κόστος" των "αμαρτιών" του Γιωργάκη, θα πρέπει να "επιστρέψει" την "εντολή" και πάλι στον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος και πάλι, όπως επιβάλει το Σύνταγμα, θα αναζητήσει τον τρίτο, τον τέταρτο κ.ο.κ.. Η "εντολή", δηλαδή, θα "περάσει" από το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, τον Συνασπισμό, για να "ξαναγυρίσει" στον Πρόεδρο. Όλα τα κόμματα, τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές —και όχι αυτά τα οποία "δημιουργήθηκαν" εντός της Βουλής μετεκλογικά— έχουν δικαίωμα να λάβουν την "εντολή" από τον Πρόεδρο.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ !
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
3 σχόλια:
'Αρθρο 37: (Διορισμός Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης)
Λοιπόν:
Έχουμε μία συγκυβέρνηση που δεν είναι συγκυβέρνηση.
Μία συναίνεση που δεν είναι συναίνεση και έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είναι πρωθυπουργός.
Έχουμε μία ενότητα που δεν είναι ενότητα, μία Ν.Δ που δεν είναι Ν.Δ -βλ. ΠΟΛ.ΑΝ - και μία αντιπολίτευση που δεν είναι αντιπολίτευση -βλ. Ε.Α.Μ-
Έχουμε και άλλα, αλλά ας σταματήσουμε εδώ.
Τώρα, το κυριότερο από αυτά που δεν έχουμε είναι συνειδητοποίηση.
Της κατάστασης.
Γιατί, αν σε τρεις μήνες χρεοκοπήσουμε, δεν θα μας φταίει ούτε ο προδότης, ούτε η Ευρώπη, ούτε ο ανάδρομος Ερμής.
Το ξερό μας το κεφάλι θα φταίει.
Επειδή αυτά που έχουμε είναι σχεδόν όλα αρνητικά
Αφελές.....
Αγρότη, γιατί έφαγες την επιδότηση, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο αγρότης, και περπατεί.
Δημόσιε, γιατί ήσουν διπλοθεσίτης, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο διπλοθεσίτης, και περπατεί.
Μηχανικέ, γιατί τα έργα τα έκανες περιουσία, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο μηχανικός και περπατεί.
Εφοριακέ, γιατί ήσουν διεφθαρμένος, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο εφοριακός, και περπατεί.
Καταπατητή, γιατί μπάζωσες τα πάντα, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο καταπατητής, και περπατεί.
Γιατρέ, γιατί υπερσυνταγογράφησες και φακελώθηκες, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο γιατρός, και περπατεί.
Πολεοδόμε, γιατί συναλλάχθηκες, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο πολεοδόμος, και περπατεί.
Ελεγκτή, γιατί έκανες τα στραβά μάτια, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο ελεγκτής, και περπατεί.
Ρωτάνε όλοι μαζί: Πολιτικέ, γιατί πουλάς τη χώρα, γιατί, γιατί? Γιατί μας άφησες να τα κάνουμε όλα αυτά, γιατί έδωσες το έναυσμα για όλα αυτά, γιατί δε μας είπες να μην τα κάνουμε όλα ετούτα, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο πολιτικός, και περπατεί.
Σαμαρά, γιατί έριξες την κυβέρνηση αφού δεν ήθελες να αναλάβεις την ευθύνη, γιατί, γιατί? -Αέρας θα'ναι, λέει ο Σαμαράς, και περπατεί.
Δημοσίευση σχολίου