Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ήρθε στο hotmail


Άλλος ένας χρόνος τελειώνει χωρίς την περιβόητη εξομείωση.
Άλλος ένας χρόνος με περισσότερη δουλειά ,με περισσότερη πλάτη και λιγότερες αποδοχές.
Άλλος ένας χρόνος με ανύπαρκτο ,ανίκανο,αόρατο σωματείο που προσέχει τους παλιούς σαν ιερές αγελάδες που δεν πρέπει να τους ενοχλεί και να τους αγγίζει κανείς.
Οι νέοι συνάδελφοι που θα μπορούσαν (;) να ασχοληθούν κάηκαν πριν την ώρα τους από βολέματα,παρέες και παντιέρες.
Απογοητευμένος είμαι αλλά όχι απελπισμένος γι΄αυτό δεν τους ψηφίζω δεν τους φοβάμαι και κυρίως δεν τους πιστεύω.
Χρόνια πολλά δεν λέω γιατί δεν μου λέει τίποτα αυτή η ευχή.
Δεν περιμένω απάντηση ή δημοσίευση 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχόλιο δεν κάνω και θα παρακαλέσω πριν γράψετε τα δικά σας σχόλια να είσαστε προσεκτικοί γιατί δεν θέλει πολύ για να γίνει η κατάσταση ξεκατίνιασμα και εμφύλιος.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για όλους μας, όλα είναι αληθεια...
Ευχομαι η χρονιά που ερχεται να δωσει λιγο μυαλο για ολους μας.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΕΕΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

δεν μου λέτε ρε παιδιά... πια όλα είναι αλήθεια; Μήπως σας πούλησε ο Νιχουτίδης σας και τώρα ζητάτε τα ρέστα απο τους παλιούς συνάδελφους;
για σοβαρευτείτε επιτέλους.....

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΈΣΟΥΝ ΦΑΠΕΣ

Ανώνυμος είπε...

8ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ Ο ΛΟΓΑΡΓΙΑΣΜΟΣ....ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ??????ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΩ!!!!!!!ΕΣΕΙΣ??????

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι μπήκαν κατά... λάθος στο ενιαίο μισθολόγιο

«Mea culpa» λέει σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου σε ΝΠΙΔ, αλλά και σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι...
Απλά διότι οι εν λόγω οργανισμοί δεν έπρεπε εξ αρχής να εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και να επηρεάζουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Μετά από επίμονες προσπάθειες των διοικήσεων οργανισμών και ΝΠΙΔ που ποτέ δεν αποδέχθηκαν το πνεύμα της γνωστής εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τους επιβαλλόταν η εργασιακή εφεδρεία, αποδείχθηκε πως κακώς οι αυτοχρηματοδοτούμενοι αυτοί οργανισμοί είχαν υπαχθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς αυτό δεν εναρμονιζόταν ως πρακτική με τη μεθοδολογία της Eurostat.
Ακόμη, αποδείχθηκαν άστοχες οι διατάξεις του Ν. 4024/2011 με τις οποίες τροποποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί νομοί (Ν. 2362/1995, Ν.3429/2005 και ο Ν.3899/2010), ώστε να συμπεριληφθούν τα αυτοχρηματοδοτούμενα νομικά πρόσωπα στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Και η αστοχία είναι προφανής. Αφού δεν επηρεάζουν τον Προϋπολογισμό και είναι ανεξάρτητες οντότητες , γιατί να τους επιβληθεί το μισθολόγιο του Δημοσίου και πλαφόν αμοιβών ;
Για παράδειγμα το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και το Μουσείο Κοσμήματος Λαλαούνη είναι ιδιωτικά ιδρύματα, οικονομικά αυτόνομα, που βρέθηκαν προ μηνός στον κατάλογο των 151 φορέων που θα υπαχθούν στην εφεδρεία. Το Εβραϊκό Μουσείο είναι Κοινωφελές Ίδρυμα και διέπεται από τις διατάξεις του Α. Ν. 2039/39 και ποτέ μέχρι σήμερα δεν θεωρήθηκε κρατικός φορέας. Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή ουδέποτε είχαν οικονομική σχέση με το κράτος ούτε και έτυχαν ποτέ κρατικής επιχορήγησης, ωστόσο ο πολιτιστικός τους σκοπός είναι και δημόσιος σκοπός.
Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που έχει λάβει ισχνή επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό. Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι ΝΠΙΔ οικονομικά ανεξάρτητο και διοικητικά αυτοτελές. Ιδρύθηκε με το νόμο 1733/87 και ξεκίνησε τη λειτουργία του από 01.01.1988. Εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας και αυτό κατά τους νομοθέτες τον καθιστά δημόσιο φορέα.
Το λάθος της υπαγωγής στην Γενική Κυβέρνηση φορέων με αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά κατέδειξε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος υπερασπιζόμενος την απόφαση για την ενσωμάτωση στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης 2009 των αποτελεσμάτων των 17 εισηγμένων ΔΕΚΟ (κίνηση που είχε συνέπεια να αυξηθεί το έλλειμμα σε ποσοστό 0,79% του ΑΕΠ) επεσήμανε ότι μια δημόσια επιχείρηση εντάσσεται στη Γενική Κυβέρνηση όταν τα έσοδά της από τις πωλήσεις των αγαθών ή τις υπηρεσίες που προσφέρει δεν καλύπτουν τουλάχιστον το 50% των λειτουργικών της δαπανών.
Ειδικότερα, όπως εξήγησε, βασικό κριτήριο είναι το εάν ο φορέας είναι θεσμική μονάδα, δηλαδή εάν έχει αυτονομία και μπορεί να έχει λογαριασμούς και να διαμορφώνει κατά βούληση την τιμολογιακή του πολιτική. Εάν το κάνει αυτό, τότε διερευνάται από ποιον ελέγχεται, από τον δημόσιο τομέα ή όχι; Εάν η απάντηση είναι ναι και στο ερώτημα αυτό, διερευνάται το λεγόμενο οικονομικό κριτήριο, δηλαδή κατά πόσο οι πωλήσεις του ΝΠΙΔ υπερβαίνουν ή όχι το 50% του κόστους παραγωγής, το οποίο ορίζεται ως μισθοί, ενδιάμεση κατανάλωση και απόσβεση. Εάν οι πωλήσεις του φορέα είναι λιγότερες από το 50% του κόστους παραγωγής, αυτός μπαίνει μέσα στη Γενική Κυβέρνηση. Εάν είναι περισσότερες από το 50%, μένει εκτός.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι κακώς εποπτευόμενοι από το Δημόσιο φορείς οι οποίοι είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, έχουν πλεονασματικό προϋπολογισμό και διαμορφώνουν μόνοι του την τιμολογιακή πολιτική τους βρέθηκαν στην εργασιακή εφεδρεία και τους επιβλήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα.

oceanos είπε...

Μετά από 30κάτι ώρες χωρίς δίκτυο ξαναμπήκα.
HORNET το σχόλιό σου σβήστηκε και άλλη φορά να προσέχεις τι γράφεις.
Το τι κάναμε πριν 25 χρόνια είναι προσωπικό και αφορά μόνο εμένα και τους τότε φίλους μου.

Ανώνυμος είπε...

TΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΝ ΣΕ ΗΞΕΡΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΟΤΑ Ε ΚΟΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχετε πρόβλημα με τους σύμβουλους τα παράπονα σας στο σωματείο... Όσοι έχετε πάλι πρόβλημα με τους παλιούς συνάδελφους και γενικότερα με τις αποδοχές τους τα παράπονα σας σε αυτόν που γλείφατε μέχρι χτες, αλλά σας πούλησε κορόιδα ε κορόιδα....

oceanos είπε...

Αγαπούλα
την κουκούλα

theodoros margaris είπε...

ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο

και αναμεσα μας δεν ξερω πολλους αναμαρτητους ενας ομως που ξερω οτι εχει σταθερη αποψη τα τελευταια 20 χρονια ειναι ο oceanos

τα εχετε βαλει με λαθος ανθρωπο και σε λαθος στιγμη.

σε οτι εχει να κανει με τους συμβουλους προφανως ειναι η ευκολη λυση φτυσιματος

αλλα επι προσωπικου και ανωνυμα δειχνη οτι τα παντελονια τα φορας γιατι μαλλον ειναι χειμωνας και κρυωνεις

και παλι χρονια πολλα και καλη δυναμη σε ολους

Ανώνυμος είπε...

KAΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ !!! ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?.ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑ!!! ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΒΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΕ !!!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΚΟΥΜΠΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ 8000ΡΙΚΑ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΣΑΜΠΑ !!!!

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ !!!!

ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΥΛΙ ΧΡΟΝΙΑ !!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ .....Η ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ 8000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.... Η ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΒΟΔΕΣΙΑ ,ΛΑΣΙΝΚ,+3 ΑΜΑΞΙΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η σου δινουν την απολυση σου και ψαχνεσαι για δουλεια απο του χρονου φιλαρα μου.
Μονο μη κανεις και πολυ τον επαναστατη και καψεις και κανενα καλτσον.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΕΓΩ ΘΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΗΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ .......ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΕΚΑ ΣΟΥ ......ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΣΟΥ ΤΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΥΦΟΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΜΠΑΛΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!!!!!!!!ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ..........

Ανώνυμος είπε...

οσο ειναι το πασοκ στην εξουσια μην φοβαστε αδερφια δεν θα χασουμε τις δουλιες μας ,αμα βγη ο ΣΑΜΑΡΑΣ τοτες να τρεμετε θα μασ πουλιση στουσ κινεζουσ