Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

 

Οργή λιμενεργατών για την παραχώρηση ΟΛΠ – ΟΛΘ

 

«Κόκκινος συναγερμός» έχει χτυπήσει στην Ένωση Λιμενεργατών Ελλάδος μετά την πληροφορία ότι η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ και του ΟΛΘ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. 
Η εξέλιξη αυτή που συνιστά πρώτο βήμα στην ιδιωτικοποίηση των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, προβλεπόταν μεν από τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει ως χώρα με τους δανειστές μας, αλλά απαιτεί σε  κάθε περίπτωση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Πληροφορίες του Portnet.gr αναφέρουν ότι η Ένωση Λιμενεργατών είναι έτοιμη να αντιδράσει δυναμικά από τη Δευτέρα το πρωί, ενώ η όλη υπόθεση έχει κατά ένα κωμικοτραγικό τρόπο χαρακτηριστικά που θυμίζουν την προεκλογική περίοδο του 2009 και την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην COSCO.
Τότε οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είχαν ξεκινήσει απεργία μια μέρα πριν τις εκλογές, η οποία συνεχίστηκε και συγκλόνισε την κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.
 
 
portnet


Τρέξτε να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  γελοίοι.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ΑΜΩΜΕΡΙΤΗΣ τα ηξερε ολα νικολακη και γι αυτο δεν υπεγραφε ΣΣΕ.
ΑΛΛΑ θα παρει στις εκλογες το κομμα του, το τριτο το μακρυτερο.

Ανώνυμος είπε...

KITATE MIN MAS PIASOUN DEFTERI FORA MALAKES.KYRIAKI INE H EKDIKISI MAS ,SINADELFOI PARTE TO AIMA MAS PISO

Ανώνυμος είπε...

Οι πρασινορουφιάνοι από το μεγάλο σωματείο κάνουν τα παγώνια

Ανώνυμος είπε...

αντε ντε !!!!!!!!! εδω ειμαστε ολοι μας και εδω θα φανει η δυναμη μας.
οι ξεφτιλισμενοι υπουργοι υπεγραψαν διυπουργικη αποφαση δυο μερες πριν τις εκλογες γιατι το προβλεπει το μνημονιο...και μετα η νεα κυβερνηση με νομο θα ανατρεψει τον 2688/99 και θα παραχωρησει το συνολο των μετοχων !! ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα !!! και το πηδημα αυτη τη φορα πρεπει να ειναι πολυ δυνατο !!!
ολοι λοιπον στις "καλτσες" που ελεγε και ο χαζος την Κυριακη να τους στειλουμε μια και καλη απο εκει που ηρθαν !!!!!!!!
και απο Δευτερα...."εδω θα ειμαστε παλι εμεις"...και ο νοων νοείτω !!!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση

Πως γίνετε να το ξέρει η Ένωση λιμενεργατών (πρωτοβάθμειο σωματείο) και να μην το ξέρει η ΟΜΥΛΕ ή να κάνει ότι δεν το ξέρει;
Ή μήπως έχουν τρεξίματα για να βγάλουν πρωθυπουργό τον Μπένι και δεν δίνουν σημασία σε τέτοια ψιλοπράγματα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ 70 ΕΤΩΝ.ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ο γιωργακοπουλος τρεχει για καμια καρεκλα στην ξεπουλημενη ΓΣΕΕ και ο αλλος ο γερακος δεινοσαυρος που παινευεται κι ολας οτι δουλευει 45 και βαλε χρονια στο λιμανι ( αληθεια θα δουλευε αν δεν ειχε προσωπικο οφελος?) ο μητσοτακης του λιμενικου συνδικαλισμου ντε !!! ο μπαλαμπανιδης που θα φυγει απο εδω στα 85 μαλλον ( εκει θα παει το προσδοκιμο ζωης) τρεχουν για αλλα πραγματα σημερα !!! που να σκεφτουν και να ασχοληθουν με το ξεπουλημα του λιμανιου !!!!!!!!
και το μαντροσκυλο τους ο μποξερ ντε...θα ασχολειται αν εχουν τα πουλμανακια 8 ή 10 θεσεις για να κανει το επαναστατικο του καθηκον ετσι οπως τον εμαθε ο "μπαμπας" του.
αρε ξεφτιλες πουλημενοι.......ακομα τολματε να λετε οτι επροσωπειτε εργαζομενους ??
ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γ@... τους
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

η ΟΜΥΛΕ το έμαθε από την Πέμπτη

franab είπε...

Οπως διαβάσαμε και επαληθεύσαμε τις τελευταίες δύο ημήρες, η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποίησεων (Βορίδης, Διαμαντοπούλου, Κουτρουμάνης, Παπακωντσταντίνου, Σαχινιδης)
παραμονές εκλογών υπέγραψε την εκχώρηση του συνόλου των μετοχών των δύο λιμανιων (Πειραιά - Θεσσαλονίκης) που κατείχε το ελληνικό δημόσιο στο Ταμείο Αποκρακτικοποιήσεων.
Αυτό προβλέπονταν από το δεύτερο μνημόνιο.
Σύφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου όποιο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου πάει εκεί δεν επιστρέφει, αλλά ρευστοποιείται - ξεπουλιέται.
Η διάταξη αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη, διότι σύμφωνα με το Νόμο της μετατροπής των δύο λιμανικών σε Α.Ε. το Ελληνικό δημόσιο κατέχει το 51% των μετοχών. Αυτή η διάταξη αλλάζει με νομοθετική ρύθμιση, την οποία δεν προλάβαιναν λόγω των εκλογών.
Μην ξεχνάμε ότι οι νόμοι καταργούνται με επόμενους νόμους. Ο ξεσηκωμός του λαού το κάνει δυνατό, μπορεί να μετατρέψει τα σημερινά "αδύνατα" σε δυνατά και λογικά.
Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να τους στερήσουμε αυτή τη δυνατότητα.
Στη συνέχεια τη Δευτέρα συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην ενεργοποιηθεί η υπογραφή τους.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.
ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά τα λες φίλε μου, αλλά μην ξεχνάς μας κυβερνούν φασίστες πουλημένοι δωσίλογοι τομάρια κλέφτες και πολλά αλλά, ας τους μαυρίσουμε λοιπόν όλους αυτούς και ας ξυπνήσει επιτέλους το σωματείο μας και να κάνει έργα όχι λόγια..... Λοιπόν από σήμερα ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕς ΠΥΛΕΣ- ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙ 24 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- για αρχή...