Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Νάτος ο παππούς (είχαμε καιρό να τον δούμε)



Γερμανικό ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ


- Παραχωρήσεις χωρίς επενδύσεις δεν είναι νοητές σε κανένα ευρωπαϊκό λιμάνι.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στην Ακτή Μιαούλη είχε πενταμελής διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Γερμανικής Βουλής με επικεφαλής τον Volkmar Vogel και μέλη τους: Reinhold Sendker (CDU/ CSU), Stephan Kuhn (Bundnis 90/ Die Grunen) και Herbert Behrens (Link).
Οι Γερμανοί βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μεταφορών, Οικισμού και Αστικής Ανάπλασης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επενδυτικό πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. και την Πολιτιστική Ακτή, συζήτησαν για το θεσμικό μοντέλο της λιμενικής βιομηχανίας και τις εξελίξεις του στην Ελλάδα, καθώς και τις συνεργασίες των συμβάσεων παραχωρήσεων με τρίτους.
Η ελληνική πλευρά, στην οποία συμμετείχαν και διευθυντικά στελέχη, ενημέρωσε τους γερμανούς βουλευτές για τις δυνατότητες επενδύσεων στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. και στην ελληνική λιμενική βιομηχανία της οποίας το θεσμικό μοντέλο λειτουργίας θα πρέπει μέσα από μεταρρυθμίσεις να παραμείνει ευρωπαϊκό, χωρίς κρατικά ή ιδιωτικά μονοπώλια, σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού. Παραχωρήσεις χωρίς επενδύσεις δεν είναι νοητές σε κανένα ευρωπαϊκό λιμάνι, όπως συζητήθηκε και στην ESPO πρόσφατα.
Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε επίσης τη διακομματική επιτροπή για θέματα θαλάσσιου τουρισμού και κρουαζιέρας, τονίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα υπηρεσιών στα ελληνικά λιμάνια.





marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: