Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Για τα φαινόμενα μετατόπισης των διορισμένων από το ΠΑΣΟΚ… του Γ. Καρδαρά

Στη διακαναλική συνέντευξη του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ μία από τις δεσμεύσεις του (εάν βεβαίως οι πολίτες τη 17/6/2012 επιλέξουν ως Κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ) αφορούσε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.
Παραθέτω το σχετικό εδάφιο:

«Θα στελεχώσουμε τον κρατικό μηχανισμό με διαφανή, αξιοκρατικά και όχι με αδιαφανή και αυθαίρετα κομματικά κριτήρια. Το απαράδεκτο φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων Διοικητών, Προέδρων, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων των ΔΕΚΟ τελειώνει την Κυριακή το βράδυ».

Είναι αληθές ότι μετά τις εκλογές της 6/5/2012 και την κατάταξη του ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες ως δεύτερης δύναμης σε απόσταση αναπνοής από τη ΝΔ παρατηρείται ένα φαινόμενο πολιτικής μετατόπισης στελεχών διορισμένων από το ΠΑΣΟΚ σε Οργανισμούς και διευθυντικές θέσεις.

Προς αποφυγή τυχόν αλαζονίας ή «καβαλήματος καλαμιού» είναι προφανές ότι το αυξημένο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο γεγονός ότι τον ψήφισαν και πολίτες προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ και ανένταχτοι στηρίζοντας την προοπτική της ελπίδας για την πατρίδα μας που έφτασε στο γκρεμό.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως «σύστημα εξουσίας» και «εφαρμογής πολιτικών» που κυβέρνησαν εναλλάξ τη χώρα επί 40 χρόνια φέρουν αναμφίβολα την κύρια ευθύνη για τον κομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις και την αδιαφάνεια. Η ευθύνη των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επεκτείνεται και στα διορισμένα στελέχη των διευθυντικών θέσεων που ακολούθησαν ακριβώς τις ίδιες εγκληματικές πρακτικές.Οι λιγοστές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ήδη ορισμένοι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ που οργίασαν στο παρελθόν μοιράζοντας έδρες με συνέπεια αμφισβητήσεις στα Δικαστήρια και ρουσφέτια σε αγαστή συνεργασία και με διευθυντικά στελέχη κυρίως του χώρου του ΠΑΣΟΚ, αλλάζουν χρώμα και ξαφνικά εμφανίζονται να βοηθούν ή να πωλούν εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή εγώ έχω εκπαιδευτεί να μην κρύβω τα λόγια μου άκουσα την πληροφορία που κυκλοφορεί στα στέκια του Πειραιά από επώνυμους και επιφυλάσσομαι να τη διασταυρώσω πολλές φορές, ότι ο κ. Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ διαδίδει ότι θα παραμείνει στη θέση του Δ/ντος Συμβούλου της ΟΛΠ ΑΕ και μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εν λόγω κύριος με μία παπική συμπεριφορά (δίκην Βατικανού) σχεδιάζει επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι του Πειραιά, χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι οι πολίτες του Πειραιά και οι φορείς του.

Εκτός από την Πολιτιστική Ακτή που δεν θα μπορούσε κανείς να φέρει εύκολα αντιρρήσεις, σχεδιάζει α) πανάκριβες υπόγειες σήραγγες κάτω από το λιμάνι, β) ιπτάμενα τρένα (monorail) κινούμενα σε πυλώνες ύψους 10 μ. περιμετρικά του λιμανιού, γ) καθώς και προβλήτες χιλιομέτρων προς την Αίγινα και τόσα άλλα που αναγράφονται σε χιλιάδες αντίτυπα σε ιλουστρασιόν χαρτί που κυκλοφορεί.

Είναι σημεία των καιρών οι πάσης φύσης χαμαιλέοντες (συνδικαλιστές και διευθυντικά στελέχη), και εδώ ομιλώ γενικά, να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον.

Είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει ένα άλλο πρόσωπο και θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες που είναι αντίθετοι με τα έργα που εξαγγέλη ο παπούς το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να γίνει το τούνελ απο το λιμάνι στο Φάληρο να μπορούν οι επιβάτες απο τα κρουαζιερόπλοια να πηγαίνουν σε αλλους προορισμούς χωρίς να μποτιλιάρονται στο Πειραιά.Δεν τους ενδιαφέρει να αναδείξουν τη πολιτιστική κληρονομιά του Πειραιά που δεν εχει να ζηλέψει τίποτε απο τους αλλους δήμους του λεκανοπεδίου, δε θέλουν μουσεία, δε θέλουν monorail, θέλουν ενα Πειραιά κακομοίρη και σκουπιδούπολη.Ο Πειραιάς πρέπει να ειναι κομπάρσος και να μη διεκδικεί μερίδιο απο τους εκατομύρια διερχόμενους επισκέπτες.Ολα αυτά είναι έργα που θα μείνουν στον αιώνα τον άπαντα που θα κρατήσουν επισκέπτες στη πόλη μας,δεν είναι έργα βιτρίνας τύπου Σκυλίτση που τα πήρε ο Σορόκος.Εκτός αν σας αρέσουν οι γλάστρες με τα απότιστα ξερά λουλουδάκια που κανουν χρέη κάδου απποριμάτων.

Ανώνυμος είπε...

na kaneis to stayro soy poy itan o papoys kai de itan o pio epitihimenos manatzer poy perase apo to limani, o mister loyketo poy efere eis peras ti megaliteri ependysi poy egine pote sti hora, giati tha katevenes sti doylia me sms ki an katevenes.