Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επιταχύνονται οι ρυθμοί


Στις αποκρατικοποιήσεις στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, ανεβάζοντας μάλιστα τον πήχη των εσόδων στα 25 δισ. ευρώ έως το 2016.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται ήδη στο Κατάρ για το Ελληνικό. To εμιράτο αποτελεί έναν από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει ακόμα μία εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, μια βρετανικών και μία ελληνική.

Την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσεται και επισήμως ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ και θα ακολουθήσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οι διαγωνισμοί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το πακέτο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ διεκδικούν οι Ρώσοι γεγονός όμως που δημιουργεί και άλλου είδους ανησυχίες για αλλαγή των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή.

Σε πρώτο χρόνο το οικονομικό επιτελείο προσδοκά σε έσοδα 5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2013.

in.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα καλή Κυριακή να έχουμε συνάδελφοι. θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, οι αναρτήσεις και όλα αυτά που γράφεται κατά καιρούς τι νόημα έχουν;;

Ανώνυμος είπε...

Το νόημα και ο σκοπός τελικά όλων αυτών των αναρτήσεων ,συνάδελφε,είναι να εξαντλείται η όποια επαναστατική διάθεση, "επί του κανα-πέος".