Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συνάδελφοι καλησπέρα,
   Μετά το χθεσινό συμβούλιο θα ήθελα να κάνω κάποιες διαπιστώσεις - τοποθετήσεις για το νέο(?) μας προεδρείο .
   Κατ΄αρχάς σιδεροκέφαλοι όλοι οι σύμβουλοι και σιδεροκέφαλο το προεδρείο.
   Μια από τα ίδια λοιπόν , ένα συμβούλιο με 8 νέους συμβούλους σε μία απόλυτα προβλέψιμη ψηφοφορία ,έβγαλε το ίδιο 3μελές σαν να μην έγινε τίποτα από όσα προηγήθηκαν των εκλογών (μιλάω για το ενιαίο ψηφοδέλτιο) αλλά και όσα έγιναν μετά τις εκλογές ( με το αποτέλεσμά τους).
   Στις εκλογές υπερψηφίσθηκε το ενιαίο , που αποτελούταν κυρίως από δύο  πρώην χωριστά ψηφοδέλτια , δεν θα έπρεπε να υπάρχει χώρος λοιπόν και για τον επικεφαλής και του δεύτερου ψηφοδελτίου ; Και το λέω αυτό χωρίς ίχνος αμφισβήτησης σε πρόσωπα , αλλά εφόσον το ενιαίο ψηφοδέλτιο πρέσβευε αυτά που έλεγε προεκλογικά ,αυτό θεωρώ πως θα έπρεπε να προβλεφθεί . 
   Έτσι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η απόφαση του Μπάμπη να ανεξαρτητοποιηθεί , όχι λόγω τακτικής ή πικρίας , αλλά ακριβώς επειδή θεωρώ πως το ενιαίο πλέον δεν μπορεί να υφίσταται .
   Επίσης με την επιλογή να μην γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητα του Μπάμπη , δηλώνεται και κάτι ακόμη συνάδελφοι. Δηλώνεται ότι οι δέκα σύμβουλοι που πλέον έχουν και την πλειοψηφία στο συμβούλιο έχουν και το βάρος στους ώμους τους και τις ευθύνες για τα καλά ή κακά ,που θα μας βρουν στο μέλλον , με την έννοια ότι δεν επέλεξε κανένας τους μια ρήξη με το παρελθόν και μια κατανομή των ευθυνών και των τακτικών που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα , στο εσωτερικό του ίδιου τους του ψηφοδελτίου. Και επαναλαμβάνω , δεν είναι θέμα προσώπων αλλά ούτε και καρέκλας και εδώ θα διαφωνήσω με τον συνάδελφο oceanos.
   Το νέο ψηφοδέλτιο νομίζω πως έδειξε , με τον τρόπο που ψήφισε και τις θέσεις που πήρε , ότι δεν  είναι μια δύναμη άρνησης , αλλά η διαφορετική άποψη , η άποψη που ζυμώνεται καθημερινά πλέον όχι μόνο από νέους αλλά από όλους τους συναδέλφους. 
   Και πάλι σιδεροκέφαλοι , ελπίζω το καλύτερο μέσα από την καρδιά μου για τον καθένα ξεχωριστά και  εύχομαι κάθε  επιτυχία στο νέο μας συμβούλιο 
   Ζητώ συγνώμη από τον συνάδελφο τον Μπάμπη που χρησιμοποίησα το όνομά του χωρίς να τον έχω ενημερώσει , αλλά του υπόσχομαι την άλλη φορά θα είναι ενήμερος.
   Τέλος εύχομαι μια μέρα αληθινά να καταφέρουμε εμείς οι εργάτες να ενώσουμε τον κλάδο , έξω από ψηφοδέλτια και μικροσυμφέροντα ,
    Καλό βράδυ σε όλους συνάδελφοι,
    Μακάρι το ξημέρωμα να μας βρει όλους σοφότερους...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?
ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΝΕΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ??
ΗΤΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ?
ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ..... ΤΟΤΟ!!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΟΥΧΑ!

oceanos είπε...

Ευκαιρία να εξηγήσω τι εννοούσα με την δημοσίευση για τις καρέκλες.
Είναι συνηθισμένη (για μένα λάθος)τακτική όποιος είναι εκλεγμένος σύμβουλος στο ΔΣ της ένωσης να είναι εκλεγμένος και στο ΕΚΠ και στο υπηρεσιακό και στην επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας και όπου τέλος πάντων έχουμε εκπρόσωπο.
15 λοιπόν συνάδελφοι ανακυκλώνονται μεταξύ τους σε θέσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κάποιοι που δεν είναι στο ΔΣ.
Γι αυτό είπα μπράβο στο ψηφοδέλτιο των νέων συναδέλφων που την ημέρα των εκλογών ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος στο ΕΚΠ παραιτήθηκε υπέρ του δεύτερου που δεν είχε εκλεγεί στο ΔΣ της ένωσης λιμενεργατών.
Πως αλλιώς μπορούμε να ετοιμάζουμε τη νέα γενιά που υποχρεωτικά θα αντικαταστήσει κάποια στιγμή τους παλιούς συνδικαλιστές;
Εύχομαι τα νέα ήθη σε κάποια απλά πράγματα που προσπαθούν να περάσουν οι νέοι συνάδελφοι να κάνει τους παλιούς να εξελίξουν και να προσαρμόσουν τα μυαλά και τις συνήθειές τους στη σημερινή εποχή.
Πρέπει όλοι να δοκιμάζονται και να κρίνονται.
Πρέπει πάντα να υπάρχουν εφεδρείες και να μην αναγκάζονται κάποιοι ξαφνικά να κολυμπήσουν στα βαθιά χωρίς να ξέρουν μπάνιο και τελικά να πνίγονται.

Αυτά και καλά μυαλά σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα μάθουμε τα ψηφοδέλτια για το υπηρεσιακό;

oceanos είπε...

Μάλλον αύριο για να σιγουρέψω τα ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια τι περιμενατε να αλλαξει .Α Υ Τ Ο Ι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.ΑΥΤΟ το αμπελι αυτο το κρασι βγαζει........

Ανώνυμος είπε...

http://alanipeiraia.blogspot.gr/2012_12_01_archive.html για δεστε αυτο..

Ανώνυμος είπε...

reeeeeee KAI H OMONIA TOU KLADOU TI EGEINE SYNTAGMA?

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ''ΘΕΙΟ''. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΟΝΤΡΑΡΑΝ ΣΘΕΝΑΡΑ 'Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά τα λες, οι άλλοι την ουρά στα σχέλια όπως πάντα.......

Ανώνυμος είπε...

Ρε συναδελφοι ξεκινησε η επαναστη???

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΤΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ..Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ..ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!

vagelis είπε...

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΤΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ..Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ..ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!

7 Δεκεμβρίου 2012 6:35 π.μ.

Γελάσαμε πάλι