Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


Πειραιάς 30.03.2015               
                 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή δήλωσε ότι σταματάει η πώληση του 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Είχαν προηγηθεί πολύμηνοι αγώνες των εργαζομένων των Λιμανιών σε συμπαράταξη με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς.

Ταυτόχρονα έχει κατατεθεί από την ΟΜ.Υ.Λ.Ε, τον Δικηγορικό Σύλλογο και τα Επιμελητήρια προσφυγή στο ΣτΕ κατά της πώλησης των μετοχών των ΟΛΠ - ΟΛΘ, η οποία εκδικάζεται στις 02.06.2015, σύμφωνα με την οποία παραβιάζονται βασικές συνταγματικές διατάξεις και προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ.

Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των Λιμενικών Οργανισμών δεν αποτελεί σχέδιο λιμενικής πολιτικής, ούτε βεβαίως αναπτυξιακή πολιτική, αλλά είναι μια αντιαναπτυξιακή, ευκαιριακή, εισπρακτική πρακτική.

Τέτοιο προηγούμενο δεν συναντάμε σε κανένα Λιμάνι της Ευρώπης, παρά μόνο στην αλήστου μνήμης εποχή της νεοφιλελεύθερης Θατσερικής Αγγλίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε καταθέσει την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Λιμάνια.

Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη για ξεπάγωμα και άμεση συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ είναι διαμετρικά αντίθετες προς τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, προκλητική προς τους εργαζόμενους και συνάμα εκφυλίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής.

Αντί ο κ. Δραγασάκης να καλέσει την COSCO να επιστρέψει τα εκατομμύρια που καρπώθηκε από τις παράνομες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει από την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, της χαρίζει τώρα και το υπόλοιπο Λιμάνι.

Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ, αφού εκτίμησε τα νέα δεδομένα, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη και τους Υπουργούς κ. Σταθάκη και κ. Δρίτσα, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Επίσης αποφάσισε να ενημερώσει τα σωματεία – μέλη της και τους κοινωνικούς φορείς ότι, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν σταματήσει την διαδικασία πώλησης των μετοχών, καθώς και κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών, το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ θα συνεδριάσει εκ νέου και θα αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σ’ όλα τα Λιμάνια με συνέχεια και διάρκεια.

Την ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτών των κινητοποιήσεων θα έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣτΕ Η ΟΜΥΛΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;