Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

Με απόφαση Βαλαβάνη παγώνουν μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη

SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ


Παρατείνονται μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν πηγές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
 Μεταξύ άλλων πρόκειται για τους διαγωνισμούς των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτό ζητήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είναι αρμόδια για το ΤΑΙΠΕΔ.
Σημειωτέον ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, που δεν επιβεβαιώνονται, παρά εμμέσως πλην σαφώς από αρμόδιες πηγές, η αναβολή του διοικητικού συμβουλίου είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης της υπουργού αναπληρώτριας Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Η τελευταία, εξάλλου, είχε σύσκεψη σήμερα με τα στελέχη του Ταμείου κατά τη διάρκεια της οποίας κατέστησε σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να προχωρήσουν τουλάχιστον εωσότου ενημερωθούν πλήρως οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι των προς αποκρατικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και εταιρειών.
Η παρέμβαση Βαλαβάνη στο ΤΑΙΠΕΔ αποδίδεται και στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα παραμείνει σε λειτουργία και εάν ναι με ποια μορφή ή διοίκηση. Επίσης, σχετίζεται με την «δημιουργική ασάφεια» που υπάρχει όσον αφορά στο ποιες ιδιωτικοποιήσεις θα αποφασιστεί, σε πολιτικό επίπεδο, ότι, εν τέλει, θα προχωρήσουν παρά τις δεσμέυσεις που έλαβε προς τις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση μέσω του "e-mail Βαρουφάκη".

http://www.iefimerida.gr/news/194536/me-apofasi-valavani-pagonoyn-mehri-ton-ioynio-oi-diagonismoi-idiotikopoiiseon-poy

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παντα ειμασταν ευπιστοι και ευκολα εκμεταλευομενοι απο πολιτικους.
Δυστηχως δεν ηταν αυτη η αριστερα που ονειρευτηκαμε.