Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

Πειραιάς 17 Μάη 2018
               
                Οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 30 του Μάη.

                Μπροστά στα άλυτα προβλήματα των εργαζομένων όπως είναι τα ελλιπή μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια , η μη ένταξη των λιμενεργατών  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και η μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους εργαζόμενους από τον πάρουν το δρόμο του αγώνα.
                Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υψώσουν το ανάστημα τους μπροστά σε κάθε απειλή ή τρομοκρατία που θα υποστούν από την εργοδοσία και τα μαντρόσκυλα της. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του, μέσα από το Σωματείο οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας.
                Κακοσυντηρημένα μηχανήματα ,νταλίκες που σκορπάνε και φεύγουν οι τροχοί ,γερανογέφυρες από τις οποίες φεύγουν μηχανικά μέρη και ξαφνικά οι ουρανοί βρέχουν σίδερα, καράβια που φοβάσαι να πατήσεις γιατί είναι σάπια, αυτή είναι η καθημερινότητα στη δουλειά. Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις τρίμηνες συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνται οι νέοι συνάδελφοι που ζουν με το άγχος αν θα τις ανανεώσουν και φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι. Να προσθέσουμε πως όσοι αλλάζουν ειδικότητα ή μπαίνουν τώρα για δουλειά πληρώνονται με χαμηλότερους μισθούς από τους παλαιότερους εργαζόμενους κάτι που αργά η γρήγορα θα λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος για όλους τους συναδέλφους.
                Όλα αυτά συμβαίνουν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Μας κοροϊδεύουν και έχουν το θράσος να μας λένε πως πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Ποια ανάπτυξη και καλυτέρευση των συνθηκών είδε ο εργάτης στο λιμάνι όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να αγωνιστεί. Η απάντηση είναι μία: Μόνο μαζικά και οργανωμένα γύρω από το Σωματείο κερδίσαμε πράγματα μικρά ή μεγάλα κα αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τις 30 του Μάη.  

                Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά και δυναμικά το παρών στην απεργία στις 30 Μαΐου ,να αποτελέσει την αφετηρία του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Κανένας να μην τρομοκρατηθεί, κανένας δεν είναι μόνος του. Κανείς δεν θα παίξει με το ψωμί των οικογενειών μας και την υγεία μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: