Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ



                

                    我们都团结起来







Αγωγή ακύρωσης της απεργίας των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ κατέθεσε πριν από λίγο η «COSCO» και οι εργολάβοι, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την αγωγή. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η εργοδοσία ζητά να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική ή ένα από τα δύο. Η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Mε τουριστικό σκαφάκι η εργοδοσία μετέφερε χρυσαυγίτες απεργοσπάστες απ την προβλήτα Φαλήρου ( ΣΕΦ), στην προβλήτα της COSCO όπου οι λιμενεργάτες έχουν αποφασίσει συνέχιση της απεργίας τους .
Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να εξυπηρετήσει τ αφεντικά της ενάντια στα δίκαια αιτήματα των εργατών που βιώνουν συνθήκες εργασίας κάτεργου και αμοίβονται με κινέζικες μερίδες κόκκων ρυζιού .
Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος μαίνεται πόλεμος .
Ένας πόλεμος που ξεκίνησε πριν χρόνια με την ύπουλη επίθεση χρυσαυγιτών που κρατούσαν καδρόνια με καρφιά σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και με στόχο τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, τον οποίον έσωσαν οι σύντροφοί του σκεπάζοντάς τον με τις πλάτες τους και δεχόμενοι οι ίδιοι τα χτυπήματα .
Οι χρυσαυγίτες επιθυμούν κινέζικα μεροκάματα και εκδούλευση γαλέρας, προασπίζοντας την αισχρή κερδοφορία της εργοδοσίας - ψήφισαν εξάλλου και όλες τις φοροαπαλλαγές εφοπλιστών- .
Το ΠΑΜΕ επιθυμεί αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία των εργατών - πάνω από 2 ώρες χρειάστηκε ν απεγκλωβιστεί ο εργάτης απ το συνεργείο ΕΜΑΚ - .
Έχω την εντύπωση πως πολιτικά στο λιμάνι θα παιχτεί ένα κομβικό σημείο ταξικής/ιδεολογικής πάλης .
Ίσως το πιο κομβικό στις ιστορικές μας συνθήκες .
Θέλουμε απόλυτη συσπείρωση και φόκους .
Ή με το Κεφάλαιο ή με τους Εργάτες !

Δεν υπάρχουν σχόλια: