Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Δημιουργία Λευκώματος του 38ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά
Αγαπητοί Συμπολίτες μας,
Δημότες Πειραιά και μη

Ως απόφοιτοι του 38ου Δημοτικού Σχολείου, γνωρίζετε ην ιστορία του σχολείου μας και την προσφορά του, στους Πειραιώτες μαθητές στα 100 χρόνια από ην ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Το σχολείο μας αγκάλιασε και εκπαίδευσε πολλές γενιές Πειραιωτών.

Αφουγκραζόμενοι την ευαισθησία και την αγάπη πολλών αποφοίτων και το σχολείο μας, σκεφθήκαμε να φτιάξουμε ένα λεύκωμα. Σκοπός του λευκώματος θα είναι να αναδείξει την ιστορία του σχολείου με φωτογραφικό υλικό, μαρτυρίες κλπ., και να ευαισθητοποιήσει όσους δεν γνωρίζουν ότι το σχολείο αναγκάζεται σε έξωση από τον τελευταίο χώρο που το φιλοξενεί εδώ και 20 χρόνια, στην οδό Αριστοτέλους αρ. 4.

Θα επιθυμούσαμε την συνεργασία και συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας αυτή, με την παροχή όσων στοιχείων έχετε στην κατοχή σας (φωτογραφίες, γραπτό υλικό, πληροφορίες, άρθρα εποχής, αναμνηστικά κ.α.), τα οποία μπορείτε να προσκομίσετε στο σχολείο, στο γραφείο της Δ/νσης, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε για το λεύκωμα, με την δέσμευση ότι θα φυλαχθούν και θα σας επιστραφούν, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τον καθένα από εσάς.

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσετε την παρούσα επιστολή, σε όσους αποφοίτους γνωρίζετε, ώστε να δημιουργηθεί μια κατάσταση αποφοίτων με τηλέφωνο, έτος αποφοίτησης, διεύθυνση, επάγγελμα για να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Η παρουσίαση του λευκώματος, εφ’ όσον ευδοκιμήσει η προσπάθεια, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό χώρο της πόλης μας, παρουσία των αποφοίτων μας, επίσημων φορέων της πόλης μας και εκπαιδευτικών του Σχολείου.

Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 38ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

portnet


Σαν απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείου το 1979 παρακαλώ αν υπάρχουν αναγνώστες απόφοιτοι ας βοηθήσουμε την προσπάθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: