Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

απο το sheanation η αναρτηση παρακατω



Των Κινέζων «πέρασε» τελικά, καθώς ζητούσαν επιπρόσθετες δικλείδες ασφαλείας για την συναφθείσα σύμβαση ΟΛΠ-COSCO.

Προ ενός νέου αδιεξόδου το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να επέλεξε την «ομπρέλα προστασίας» μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας των ξένων επενδύσεων γεγονός που άναψε χθες το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης του συνοδευτικού εισηγητικού με το οποίο θα εισαχθεί η εν λόγω συμφωνία προς συζήτηση στη Βουλή.

Η επιλεγείσα λύση αν και χαρακτηρίζεται «μεσοβέζικη» σε σχέση με τα αιτήματα που είχε εγείρει η κινεζική πλευρά ωστόσο απαλλάσσει από το ενδεχόμενο περαιτέρω όξυνσης, της αναμενόμενης να συμβεί στη Βουλή, πολιτικής αντιπαράθεσης επί του συγκεκριμένου θέματος αλλά και των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα των διαγωνισμών για τους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Όσον αφορά στα της Θεσσαλονίκης, το γεγονός ότι επήλθε συμφωνία για τις ΣΣΕ με σωματείο λιμενεργατών δεν αλλάζει δραματικά το τοπίο καθώς τα προσκείμενα στελέχη στην ΟΜΥΛΕ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Με την ΟΜΥΛΕ προ ενός εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου εντός του προσεχούς μηνός τα πράγματα μάλλον θα «δυσκολέψουν» καθώς η στάση ορισμένων εκ των βασικών στελεχών εκτιμάται ότι θα «σκληρύνει» καθώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη «βάση» εγκατάλειψη του αγώνα που ήδη διανύει τον 13ο μήνα της με ότι αυτό συνεπάγεται για τους λιμενεργάτες που εκουσίως έχουν απαρνηθεί υπερωριακές και άλλες αμοιβές.

Το «αδιέξοδο» αποτελεί αιτία σεναρίων αλλά ωστόσο συγκλίνουσες είναι οι απόψεις ότι δεν θα αλλάξει τίποτα δραματικά εκτός και αν το κυβερνητικό επιτελείο κάνει κάποιες κινήσεις οι οποίες ωστόσο δεν προσδιορίζονται, γεγονός που δημιουργεί περισσότερη «θολούρα» σε ένα ήδη θολό τοπίο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στη απογνωση την οικονομικη που μας
φεραται (ΝΟΥΧΟΥΤΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ) σας χρειαζεται Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η.

Ανώνυμος είπε...

οταν η τραπεζα μου παρει το σπιτιν και πας φυλακη για χρεη τιΣ ΕΥΘΥΝΕΣ να τις ζητησς απο ποιον βλακα;;;;;

Ανώνυμος είπε...

γιατι αφηνετε να οδηγουν τα συμφεροντας σασ κατι ανεγκεφαλοι σαν τα προεδρεια του σωματειου σας και σαν την ομυλε; αυτοι δεν εχασαν τιποτα εμεισ χασαμε λεφτα πολλα λεφτα.