Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΗΡΘΕ ΣΤΟ HOTMAIL ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ (ΔΕΝ) ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ


Οι Θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις ΔΕΚΟ

Λευτέρης Αυγενάκης:
«Πλήρης ιδιωτικοποίηση, καθώς το κράτος έχει αποτύχει ως επιχειρηματίας»

Τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις ΔΕΚΟ, αλλά και για τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΣΥ, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ως εκπρόσωπος του κινήματος, στο διήμερο 6ο Διεθνές Συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα στο Συνεδριακό Κέντρο "ΔΑΪΣ".

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο Βουλευτής ανέφερε εισαγωγικά ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις και η «μικρότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμερίσει το πρόσκαιρο κομματικό όφελος και να στηρίξει τις μεγάλες τομές που χρειάζεται το κράτος μας οδηγούν στην κατάρρευση. Χρόνος δεν υπάρχει. Άλλες αναβολές δεν χωρούν. Αν δεν προχωρήσουμε τώρα σε σαρωτικές αλλαγές που θα μειώσουν πραγματικά το λειτουργικό κόστος του δημόσιου τομέα, αν δεν ελαττώσουμε σήμερα τα πρωτογενή ελλείμματα, αν δεν μειώσουμε το μέγεθος του υπερτροφικού και σπάταλου κράτους που υπάρχει, τότε μοιραία θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «η αλήθεια είναι πως το κράτος επιχειρηματίας στην Ελλάδα, απέτυχε. Πτώχευσε εντελώς. Η δύναμη μας, η ανάπτυξη, οι νέες θέσεις εργασίας, η βελτίωση των υποδομών θα έρθουν μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία (…) Στη Δημοκρατική Συμμαχία, εξ αρχής ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας πως η λύση στην κρίση, μεταξύ άλλων,  είναι και η απελευθέρωση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα από την ασφυκτική κρατική γραφειοκρατία (…) θα πρέπει να αποποινικοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, αίροντας τους περιορισμούς στην ευελιξία της αγοράς εργασίας και δημιουργώντας ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα».

«Δεδηλωμένη θέση μας είναι λιγότεροι και μικρότεροι φόροι που θα πληρώνονται όμως από όλους. Στοχεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο φορολογικής πολιτικής, που θα δίνει κίνητρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και θα χαλαρώνει τη θηλιά στις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις από την ασφυκτικό βραχνά της φορολογικής πίεσης. Από την άλλη, πρέπει να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Η χώρα μέχρι και σήμερα καταναλώνει περισσότερα από όσα παράγει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται δραματικά τα ελλείμματα. Για να αντιμετωπίσουμε λοιπόν αυτήν την ανεξέλεγκτη διόγκωση,  οφείλουμε να προβούμε σε επιθετικές και γενναίες αποκρατικοποιήσεις.  Και η αντίληψη αυτή, δεν επιβάλλεται από κανένα Μνημόνιο, από καμία τρόικα, αλλά μόνο από την κοινή λογική.

Στόχος δεν είναι να μετατρέψουμε ένα κρατικό μονοπώλιο σε ιδιωτικό. Στόχος πρέπει να είναι να ενθαρρύνουμε την είσοδο ιδιωτών στην ιδιοκτησία και την διαχείριση όλων των ΔΕΚΟ, με σκοπό κυρίως την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση της σπάταλης τους. Είναι αυτονόητη αναγκαιότητα, να απελευθερώσουμε την αγορά της κινητής τηλεφωνίας. (…) Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα βελτιώσει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά θα μειώσει και το κόστος για τον καταναλωτή. Επίσης, θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Μεσοβέζικες λύσεις, μερικής μετοχοποίησης με το management στο κράτος και το πλειοψηφικό ποσοστό στους μετόχους, δεν αποτελεί λύση στην παρούσα φάση. Πλήρης Ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ, και αποκομματικοποίηση των Διοικήσεων τους. Σύγκρουση με την κρατικοδίαιτη νοοτροπία των συντεχνιών που με την ανοχή των Διοικήσεων και των κομμάτων, συνδιοικούν αυτήν τη στιγμή τις επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: