Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Προσαγωγή του προέδρου του ΕΚΠ , στο αστυνομικό τμήμα , επειδή υπερασπίστηκε μετανάστη -Πειραιάς

Στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά οδηγήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί ,( 4 Σεπτέμβρη), ,
ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και επικεφαλής της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά Νίκος Ξουράφης, επειδή , ο ίδιος και άλλοι συνδικαλιστές από σωματεία του Πειραιά, διαμαρτυρήθηκαν 
 για την αναίτια και βίαιη σύλληψη από αστυνομικούς, μετανάστη από το Μπαγκλαντές.
Πιο συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές οι οποίοι μόλις είχαν βγει από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, έγιναν μάρτυρες βίαιης σύλληψης μετανάστη από αστυνομικούς.
Οι συνδικαλιστές ζήτησαν να ενημερωθούν για την αιτία της σύλληψης.
Από τους αστυνομικούς ειπώθηκε ότι θέλουν να διερευνήσουν αν έχει χαρτιά.
Ο Ν. Ξουράφης, αφού είπε την ιδιότητά του ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι αυτός δεν είναι λόγος για σύλληψη, αλλά υπάρχει άλλη διαδικασία, για να πάρει την απάντηση
ότι πρέπει
να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα «για αντίσταση και απείθεια κατά της αρχής», «προσπάθεια απελευθέρωσης κρατουμένου» κ.ά.

Τελικά, ο συνδικαλιστής αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγη ώρα, ωστόσο αυτό,  που παραμένει, όπως αναφέρει και σε καταγγελία της η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά, είναι η αντιμεταναστευτική βάρβαρη στάση των διωκτικών και αστυνομικών αρχών.

 «Το ΠΑΜΕ, τονίζεται, υπερασπίζεται το δικαίωμα της εργατικής τάξης να εργάζεται, να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της ανεξάρτητα από το χρώμα, τη χώρα, τη θρησκεία που μπορεί να έχει. Είναι μονόδρομος η ενιαία πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής»

Αναρτήθηκε από metallergatis 



peiratikoreportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια: