Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ καθορίζει τις εξελίξεις και στον ΟΛΠ



Ώρα αποφάσεων για τον ΟΛΠ θα σημάνει μετά από την 28η Ιουνίου, οπότε είναι προγραμματισμένη να γίνει η τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης περιελάμβανε θέματα «ρουτίνας» αλλά όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 14/6 μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ (σ.σ. βασικού μετόχου του ΟΛΠ) προστέθηκαν τα εξής θέματα:
1.    Τροποποίηση των άρθρων 4 και 5 του Καταστατικού του ΟΛΠ Α.Ε. βάσει του άρθρου πρώτου του Ν. 4092/2012 (Α΄ 220) και
2.    Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Εταιρίας.

Στην πραγματικότητα το πρώτο θέμα είναι «φωτιά» αφού με την έγκρισή του τροποποιείται το Καταστατικό του Οργανισμού και καταργείται η πρόβλεψη ότι εφόσον γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πάντα το 51% των μετοχών θα ανήκει στο Δημόσιο.

Η τροποποίηση γίνεται κατ’ εφαρμογή του νόμου 4092/2012, που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργήθηκε η συμμετοχή του Δημοσίου σε μια σειρά Οργανισμούς.

Είναι σαφές ότι μετά από τη ρύθμιση αυτής της «εκκρεμότητας» θα δρομολογηθούν οι αποφάσεις για τον ΟΛΠ είτε για την εκχώρηση μετοχών, που πλέον φαντάζει πολύ πιθανή είτε για την εκχώρηση δραστηριοτήτων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ενώ από την πλευρά της ΝΔ φαίνεται η «ζυγαριά» να πέφτει στην εκχώρηση «πακέτου» μετοχών το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ταχθεί υπέρ της εκχώρησης δραστηριοτήτων με διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών.

Σε κάθε περίπτωση πολλά πράγματα θα κριθούν από την πορεία των πραγμάτων στην ΕΡΤ. Μάλιστα, έγκυρες πηγές εκτιμούσαν ότι ακόμα και η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο μεγάλο θέμα των ημερών, που δημιουργεί μεγάλους τριγμούς στην κυβέρνηση.

Pireas2Day

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η διαφωνία των ''εταίρων''της συγκυβέρνησης δεν είναι στο ξεπούλημα ή όχι αλλά στον τρόπο, δηλαδή με σαλαμοποίηση ή μιά κιέξω. Οι εργαζόμενοι έχουμε καταλάβει μετά το πραξικόπημα στην ΕΡΤ και την αντίσταση των απολυμένων, ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων, και να μην περιμένουμε τις 28 Ιουνίου.

Ανώνυμος είπε...

εμείς θα περιμένουμε τις εξελίξεις;; η θα κάνουμε κάτι να τις προλάβουμε;;

Ανώνυμος είπε...

μαλλον θα περιμενουμε εξελιξεις,γιατι ειμαστε πιο αργοι και απο το REPLAY...μην χανουμε και μεροκαματα τωρα,ας τα χασουμε ολα αργοτερα

CooLis είπε...

Αράχτε ρε...
Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος !!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5024046/sto-taiped-anazhtoyn-neo-plano-idiwtikopoihsewn/