Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Το κοπι τη πιτα









Ο τυχερός που θα βρει το φλουρί ( αν βάλουν λόγω περικοπών ) για το 2014 δεν θα έχει κρατήσεις  νόμων (και παρανόμων )  4024 , 4711 κλπ κλπ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Βαρβιτσιώτης:Τι θα αλλάξει στον ΟΛΠ μετά την πώληση του- Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους
10.12.2013 09:47




Για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και τις αλλαγές που θα έρθουν μιλά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλοι επενδυτές πέρα από την Cosco.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη πώληση του ΟΛΠ λέγοντας πως «ο πρόεδρος του ΟΛΠ δεν είναι ο ιδιοκτήτης των μετοχών του. Ιδιοκτήτης των μετοχών του Οργανισμού είναι το ΤΑΙΠΕΔ και αυτό θα αποφασίσει βάσει και των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, τι ακριβώς θα γίνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον πέρα από την Cosco και από άλλους μεγάλους επενδυτές, αλλά δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να αποκαλύψω, καθώς θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και για το ενδεχόμενο απολύσεων στον ΟΛΠ μετά την πώληση του, υποστηρίζοντας πως «δεν θα επηρεαστούν καθόλου οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Εμείς πουλάμε μετοχές. Η εταιρεία έχει κάποιες συλλογικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους της και όλες οι άλλες υποχρεώσεις της την ακολουθούν. Από εκεί και πέρα αν ένας ιδιώτης είναι διατεθειμένος να πληρώσει αποζημιώσεις και να προχωρήσει σε κάποιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα το κρίνει ο επενδυτής. Συνέβη για παράδειγμα στον ΟΤΕ. Έγινε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ύψους 400 εκατ. ευρώ σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι πήραν μισθούς πολλών ετών μπροστά για να φύγουν».



Πηγή: www.iefimerida.gr