Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το Πέραμα ζητάει Δημόσιο ΟΛΠ και ανοιχτή «ζώνη»
 
Εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ξεκίνησε, από την Δευτέρα, ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της περιοχής παίρνουν αποφάσεις για να κάνουν νομικές παρεμβάσεις την ημέρα συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας των προσφυγών κοινωνικών φορέων.

Ήδη, ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν, στις 2 Δεκεμβρίου, παρεμβάσεις  στο ΣτΕ η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Πειραιά και Περάματος ενώ την Πέμπτη 6/11 πραγματοποιείται πανλιμενική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη να γίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για να ληφθεί απόφαση για το κείμενου του λεγόμενου «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και Cosco .

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1.    Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στα λιμάνια, στις 6 Νοεμβρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.
2.    Θα παρέμβουμε ως Δήμος Περάματος στην εκδίκαση της προσφυγής των κοινωνικών φορέων γι’ αυτό το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2/12.
3.    Θα απαιτήσουμε από τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τα κοινά αιτήματά μας γι αυτό το κρίσιμο ζήτημα
4.    Θα πάρουμε κάθε πρωτοβουλία για την ολόπλευρη ενημέρωση των δημοτών μας και την αγωνιστική τους συμμετοχή απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ, για την άμεση επαναλειτουργία της ΝΕΖ

«Καλούμε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς του Περάματος να συζητήσουν την απόφαση αυτή στα αρμόδια όργανα των φορέων, ώστε να δώσουμε την απαραίτητη συνέχεια στον κοινό μας αγώνα με συγκέντρωση όλων των κατοίκων και φορέων της πόλης στο Δημαρχείο την Τετάρτη 19/11 και ώρα 19.00», καταλήγει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, το οποίο ομόφωνα εξέφρασε την «πλήρη αντίθεσή του σε ότι αφορά τις εξελίξεις με τον ΟΛΠ».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με την πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του 67% των μετοχών του δημοσίου, που μεθοδεύει η κυβέρνηση», αναφέρεται στην απόφαση. Και αιτιολογείται αναφέροντας ότι:
•    (…) μια τέτοια εξέλιξη θα δυναμιτίσει τη σχέση του Λιμανιού με την Πόλη, υπονομεύοντας την δυνατότητα θετικής διευθέτησης των θεμιτών αιτημάτων του Δήμου μας (Σταθερά έσοδα για την πόλη από το λιμάνι, από το πορθμείο, χρήσεις χώρων στο πλαίσιο κοινού σχεδιασμού κ.α)
«Το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να παραμείνει Δημοσίου Χαρακτήρα και ο ΟΛΠ να έχει τον έλεγχο της λειτουργίας και εκμετάλλευσης των λιμενικών δραστηριοτήτων», υπογραμμίζεται στην απόφαση, με την οποία ζητείται η «άμεση επαναλειτουργία της ΝΕΖ, που παραμένει διαλυμένη από το 2008 με τραγικές συνέπειες για το Πέραμα, την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και κυρίως για τους χιλιάδες ανέργους και τις εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν άμεσα ή έμμεσα για τη Ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα».

Pireas2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια: