Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Νεκρώνουν την Πέμπτη τα εμπορικά λιμάνια Pireas2Day.gr

Νεκρώνουν την Πέμπτη 6/11 τα εμπορικά λιμάνια της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, διεκδικούν να σταματήσει η διαδικασία «του ξεπουλήματος των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών».

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων, επιχειρεί να εκποιήσει τα Λιμάνια. Στην προσπάθεια αυτή μεταχειρίζεται μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και νομικά έξω από κάθε νομιμότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, στην οποία σημειώνεται ότι:
•    Οι επιπτώσεις αυτής της εγκληματικής πολιτικής θα είναι οδυνηρές για τους παραγωγικούς φορείς, τις επιλιμένιες πόλεις και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
•    Η πολιτική εκποίησης των Λιμανιών, όπως πιστοποιεί η παρουσία της COSCO στη ΣΕΠ θα σημάνει την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της απασχόλησης με θεσπισμένες ΣΣΕ και θα μετατρέψει τα Λιμάνια σε σύγχρονη «γαλέρα».

«Καλούμε, επίσης, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις να δώσουν αγωνιστικό παρόν και να συμμετέχουν στην ενωτική συγκέντρωση και πορεία για την αποτροπή του ξεπουλήματος των Λιμανιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους μαζικούς κοινωνικούς φορείς της πόλης και τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που οργανώνεται αύριο 6/11/2014 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 12.00 το μεσημέρι  από την ΟΜΥΛΕ και την Ένωση Λιμενεργατών στα πλαίσια της 24ωρης πανλιμενικής απεργίας. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος).

«Συνεχίζουμε, εντείνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που προωθεί η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:
«Με την συμμετοχή μας στους αγώνες και στην αυριανή συγκέντρωση να διατρανώσουμε την θέλησή μας για να μην περάσουν οι καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές που θα οδηγήσουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στα χέρια πολυεθνικών ομίλων.

»Παλεύουμε και διεκδικούμε ένα δημόσιο λιμάνι που θα εξυπηρετεί την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας,  που θα είναι ανοικτό και φιλικό στην τοπική κοινωνία, θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την παραπέρα ενίσχυση της απασχόλησης».
Pireas2Day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: