Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση Ε. Τσουρή σχετικά με την ανακοίνωση-προειδοποίηση της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένος Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων

Ημ. Δημοσίευσης : 11/09/2009 17:16

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με την ανακοίνωση-προειδοποίηση της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένος Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, είχε καταγγείλει τη μονοπωλιακού χαρακτήρα εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ, των πιο προσοδοφόρων δραστηριοτήτων του ΟΛΠ, ακολουθώντας, μάλιστα, προβληματικές και αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες, χωρίς να διασφαλίζεται ο ελεύθερος και δίκαιος ανταγωνισμός, χωρίς να προστατεύεται το εμπόριο, ο καταναλωτής, τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και το δημόσιο συμφέρον.

Είναι γνωστό ότι η σύμβαση του ΟΛΠ, που επικύρωσε στη Βουλή, η κυβερνητική πλειοψηφία, βρίθει από λεόντειες, υπέρ του αναδόχου, διατάξεις, με παντελή απουσία του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου του Δημοσίου. Η εκ των υστέρων, μάλιστα, επιβολή, με νομοθετική ρύθμιση, επιπλέον φορολογικών ρυθμίσεων-διευκολύνσεων, για μία ξένων συμφερόντων εταιρεία, εκχωρώντας δικαιώματα που, μέχρι σήμερα, κατείχε μόνο το ελληνικό Δημόσιο, ανέγειρε πρόσθετα σοβαρά θέματα διαφάνειας και νομιμότητας των διαδικασιών του διαγωνισμού.

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαίωσαν πλήρως τις θέσεις μας, και επιβεβαίωσαν την ανευθυνότητα και την προχειρότητα των χειρισμών της κυβέρνησης.

Τώρα, εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής της.

Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα εξαντλήσει όλες τις νομικές, θεσμικές και πολιτικές δυνατότητες, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, προκειμένου να κατοχυρώσει το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα, με ουσιαστική και σε βάθος επαναδιαπραγμάτευση



pasok.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OI λιμενργατες μπορουν το συγκεκριμενο λιμανι να το ανεβασουν ψηλα στην διεθνη καταταξη των λιμενων και μαλιστα θα το κανουν με ευχαριστηση.
Το μονο που θελουν να υπαρχει σχεδιο μακρας πνοης και στοχος.
ΤΟ καταφεραν την τετραετια 2000 εως 2004 και θα πηγαιναν τα πραγματα πολυ καλυτερα εαν δεν ανακατευωντουσαν με την λιμενικη πολιτικη ασχετοι πολιτικοι με αλλωτρια συμφεροντα.
ΘΑ ηθελα να θεσω μονο ενα ερωτημα .
θα επετρεπαν ποτε οι κινεζοι να ελενχονται τα κεντρικα τους λιμανια απο κρατικες εταιριες αλλων ανταγωνιστηκων τους χωρων?

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ λεει περσινα ξυνα σταφυλια.

Ανώνυμος είπε...

παιδια εγω προτεινω να το κλεισετε εντελως το λιμανι και να παμε οι απεξω να φτιαξουμε ενα αλλο καινουριο απο την αρχη μπας και ηρεμησουμε απο εσας τους λιμενεργατες, τους κινεζους, απο τα συνδικατα, τα σωματεια, τους πακιστανους, τις συντεχνιες, τους αφγανους, τους υπουργους, τους πολιτικους, τις κυβερνησεις, το κρατος, τους ινδους, τα κεκτημενα σας κ.α. καληνυχτα σας.