Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ POST PANAMAX


Καταπλέουν την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις από τις τέσσερις super post panamax γερανογέφυρε,ς οι οποίες και μέλλεται να τοποθετηθούν στο πρώτο προβλήτα, που ως γνωστόν παραμένει υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ μετά την περίφημη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco.

Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας συνεχίζεται και η συναρμολόγηση των οχημάτων μεταφοράς και στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία έχουν πολλαπλάσιες δυνατότητες σε σχέση με τα αντίστοιχά τους που διαθέτει ο Οργανισμός, καθώς τούτο κρίθηκε αναγκαίο κατά την παραγγελία τους λόγω των γιγαντιαίων δυνατοτήτων που έχουν οι γερανογέφυρες.

Χθες στη συνάντηση της υπό τον Νίκο Αρβανίτη διοίκησης της ΔΝΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη ζητήθηκε να τηρηθούν “σφιχτά” τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του πρώτου προβλήτα αλλά και να ακολουθήσουν, οι διαδικασίες αναβάθμισης και του car terminal, το οποίο αξίζει να σημειωθεί έχει και αυτό υποστεί ζημιές από όλο το διάστημα των λιμενεργατικών κινητοποιήσεων.

Στο car terminal, έχουν αλλάξει ήδη οι χρόνοι προσέγγισης των πλοίων, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να επιτείνει την αγωνία στην αγορά, που ειδικεύεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων η οποία ως γνωστόν πλήττεται.


ΑΠΟ ΤΟ THE SEA NATION

Δεν υπάρχουν σχόλια: