Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΜΕ


Η απορρόφηση των περιφερειακών λιμένων της Αττικής απ’ τον ΟΛΠ, «κλειδί» για το εργασιακό

Ένα σχέδιο από τα… παλιά, φαίνεται να επανεξετάζεται σοβαρά απ’ το κυβερνητικό επιτελείο, αφού, μπορεί να λύσει την δύσκολη εξίσωση : ΟΛΠ – Λιμενεργάτες – COSCO. Το σχέδιο αφορά την «απορρόφηση» από τον ΟΛΠ των άλλων λιμανιών της Αττικής και ιδίως του Λαυρίου και της Ελευσίνας. Η αλήθεια είναι ότι υπέρ αυτής της ιδέας, είχε ταχθεί δημοσίως, στις αρχές της δεκαετίας, ο τ. διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Σπ. Στάλιας, ενώ ανάλογες εισηγήσεις είχε δεχθεί και ο μετέπειτα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο οποίος πάντως, στο σχετικά σύντομο διάστημα που έμεινε στο τιμόνι του μεγάλου λιμανιού, είχε ως βασική προτεραιότητα την είσοδο του ΟΛΠ στο χρηματιστήριο – ένα πολύ δύσκολο project, που έφερε εις πέρας και λογικά δεν του επέτρεψε την ενασχόληση με άλλα τέτοια κρίσιμα θέματα.

Έκτοτε, η ιδέα αυτή ξεχάστηκε. Προσεκτικοί παρατηρητές των μηνυμάτων που εκπέμπονται από τις δηλώσεις του νέου τιμονιέρη του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, διακρίνουν δύο σημαντικά στοιχεία : α) μιλά με κάθε ευκαιρία για συνολική λιμενική πολιτική και β) παραπέμπει στην αύξηση του συνολικού φορτίου για την διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος του εξ αντικειμένου πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού στον Προβλήτα Ι, ο οποίος θα παραμείνει στον ΟΛΠ.

Όπως πληροφορείται το Portnet.gr από έγκυρους κυβερνητικούς κύκλους, ο Γ. Ανωμερίτης, δέχτηκε προσωπικό τηλεφώνημα απ’ τον Γιώργο Παπανδρέου, για να κατέβει στον ΟΛΠ, με εν λευκώ εξουσιοδότηση, και δέσμευση του πρωθυπουργού ότι, μετά την λήξη της κρίσης θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και ρόλο στην συνολική χάραξη της λιμενικής πολιτικής της χώρας. Ουσιαστικά, θα λειτουργεί ως άτυπος «υπουργός λιμένων». Αυτό που προέχει, βεβαίως, είναι η επίλυση της κρίσης με την διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων των λιμενεργατών. Με δεδομένο ότι το «μοντέλο Βαρκελώνης» (θυγατρική του ΟΛΠ εταιρεία που θα πιστοποιεί και θα παρέχει τους απαραίτητους λιμενεργάτες, σε όσους διαχειρίζονται τους προβλήτες του ΟΛΠ, ανάλογα με τα φορτία που εξυπηρετούν), δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από την COSCO, η ιδέα της δημιουργίας μιας Holding Company του ΟΛΠ, υπό την οποία θα πάει το Λαύριο και η Ελευσίνα, ίσως δε και η Ραφήνα, φαίνεται να κερδίζει έδαφος, κατ’ αρχήν γιατί στην παρούσα φάση, θα μπορέσουν τα περιφερειακά αυτά λιμάνια της Αττικής, να απορροφήσουν μέρος των εργαζομένων λιμενεργατών του ΟΛΠ. Επιπλέον δε, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα προς των κινέζικων συμφερόντων πλέον, Προβλήτα ΙΙ, που διαχειρίζεται η ΣΕΠ, θυγατρική της COSCO.

Τα παραπάνω φυσικά είναι ένα σενάριο, από τα εναλλακτικά που εξετάζονται, σε κορυφαία κυβερνητικά επιτελεία, στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet.gr, καθοριστικό λόγο έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος.

ΑΠΟ ΤΟ PORTNET

21 σχόλια:

theodoros margaris είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ PORTNET

Ανώνυμος είπε...

θοδωρα το θεμα ειναι θα βρει ο αλλος πελατες η θα καθομαστε να κοιταμε τον ουρανο? οτι πλεον το λιμανι μετα την ολοκληρωση του μπαινει αναμεσα στα πιο συγχρονα του κοσμου αυτο ειναι σιγουρο.

Ανώνυμος είπε...

α και οσο αφορα την μετακομιση δυσκολο το βλεπω πολυ δυσκολο να του πειτε

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια 7 γερανους και 8 πυκνης δεν εχει παραγγειλει??

Ανώνυμος είπε...

...Η ιδέα της δημιουργίας μιας Holding Company του ΟΛΠ, υπό την οποία θα πάει το Λαύριο και η Ελευσίνα, ίσως δε και η ΡΑΦΗΝΑ, φαίνεται να κερδίζει έδαφος, κατ’ αρχήν γιατί στην παρούσα φάση, θα μπορέσουν τα περιφερειακά αυτά λιμάνια της Αττικής, να απορροφήσουν μέρος των εργαζομένων λιμενεργατών του ΟΛΠ...
Ε,ΡΕ ΚΑΨΟΥΡΑ,Ο "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ",ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Που θα μας πανε ?
Λαυριο, Ελευσινα ή στην Ραφήνα, κοντα με τον Καραμανλη ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΡΑΦΗΝΕΣ ΛΑΥΡΙΑ ΚΤΛ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΗ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ.....ΡΕΜΕΛΙΑ Ε ΡΕΜΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ... ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.. ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ?ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΛΑΓΕ Ε ΛΑΓΕ..

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...ΑΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΛΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΑΖΕΒΕΙΣ ΚΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΦΕΙΣ ΣΑΠΙΕΣ ΔΕΣΤΡΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ, ΕΧΕΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΑΝΤΕ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελουμε να φυγουμε, ρε παιδια !!
Καλα δεν παιρναμε ?
Με τους αστακους μας,τα εξοχικα μας, τα τζιπ μας, τις μερτσέντες μας

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥ Η ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ .......ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ???...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ........ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ .....!!!!!. ΤΩΡΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΦΑΩ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΜΟΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ......ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ ΤΑΛΗΡΟΦΟΝΙΑΔΕΣ .....!!! ..ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΒΑΛΤΕΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ .....ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ......!!!!! ΕΝΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ ( ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ).......ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
..ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ....!!!

Ανώνυμος είπε...

....ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΗΤΕ .....ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΣΕΥΧΕΛΕΣ....ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ ΛΟΡΔΟΣ ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ GOLDEN BOYS.....XAXAXA ΛΑΜΟΓΙΑ ΖΗΛΙΑΡΙΔΕΣ.....!!!!

CooLis είπε...

...φυγετε ρε κι αφηστε τα κινεζακια να δουλεψουσι...
...ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΚΟΝΤΕ'Ι'ΝΕΡ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ''ΜΠΛΑΦ'' ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ''ΠΛΙΤΣ'',,,,

Ανώνυμος είπε...

για πρωτη φορα οι ανθρωποι επενδυσαν σε οτι καλυτερο υπαρχει απο μηχανηματα και τεχνολογια. θα ειμαστε μακραν ενα απο τα καλυτερα λιμανια του κοσμου. με 18 μετρα βυθισμα παμε και για τα μεγαλα της maersk

Ανώνυμος είπε...

..αν αξιωθουν βεβαια να φερουν και κανα τετοιο σοβαρο πελατη

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΧΑΡΑ....ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΚΟΒΩ ΝΑ ΜΑΖΕΒΕΤΕ ΧΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΛΑΥΡΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΗ ΡΟΜΠΑ ?? ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΥΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ?? ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ............ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΓΗΣ....ΠΑΤΡΙΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ; ΡΕ ΑΝΤΕ ΡΑΦΗΝΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

...ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ,ΕΧΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ,PLAYSTATION,ΕΧΕΙ ΝΑΤΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.