Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μηχανήματα έχουμε , καράβια δεν έχουμε για να δουλέψουν.



Παρελήφθησαν από το Σ.ΕΜΠΟ 4 straddle carriers


Παρελήφθησαν από το ΣΕΜΠΟ/ΟΛΠ τέσσερα (4) ακόμη Οχήματα Στοιβασίας & Μεταφοράς Εμπορευματοκιβωτίων (ΟΣΜΕ - straddle carriers), τα οποία προμηθεύτηκε ο ΟΛΠ, ύστερα από διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, κόστους 960.000 € πλέον ΦΠΑ, για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της παραγωγικής λειτουργίας του Προβλήτα – Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ/ΟΛΠ).
Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και τα υπόλοιπα μηχανήματα παραγωγής που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο ΟΛΠ, δηλαδή ένα (1) ανυψωτικό μηχάνημα (reach stacker), κόστους 225.000 € πλέον ΦΠΑ και ένα (1) διακινητή εμπορευματοκιβωτίων (container mover), κόστους 217.000 € πλέον ΦΠΑ.
Σημειώνεται επίσης ότι πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία των τεσσάρων (4) νέων Γερανογεφυρών SPP για την αντικατάσταση των ειδικών κρεμαστών καθισμάτων καμπίνας χειριστή και την εγκατάσταση εξοπλισμού inverters για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των χειριστών, αλλά και την αναβάθμιση των λειτουργικών τους δυνατοτήτων, συνολικού κόστους 490.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Τέλος, εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται ο νέος διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων τεσσάρων (4) καινούργιων ΟΣΜΕ (straddle carriers), προϋπολογισμού 2.800.000 € πλέον ΦΠΑ, με option για επιπλέον τέσσερα (4), τα οποία θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις παραγωγικές δυνατότητες του Προβλήτα – Ι ΣΕΜΠΟ/ΟΛΠ.
Με το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, το container terminal του Ο.Λ.Π. Α.Ε. καθίσταται το πλέον σύγχρονο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Μεσογείου και ένα από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης.







marinews

2 σχόλια:

stratos είπε...

"για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των χειριστών, αλλά και την αναβάθμιση των λειτουργικών τους δυνατοτήτων, συνολικού κόστους 490.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ."

Τη βελτιωση συνθηκων εργασιας για τα εργατακια θα την κοιταξει ποτε κανενας;;;;;;Ενα καμαρακι ζητησαμε καποτε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε................Αλλα ξεχασα,τα εργατακια ειναι απλα αναλωσιμα!!!!!!!!!!

scarface είπε...

Τι λες ρε παιδί μου;
Πρωτομαγιά έχουμε όχι πρωταπριλιά...
Έλα πες αλήθεια πλάκα κάνετε...

Α και μη ξεχάσω ``MSC YOK``