Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ιδού η μισοτελειωμένη προβλήτα που εγκαινίασαν!

Φωτογραφίες- ντοκουμέντο αποδεικνύουν ότι η προβλήτα που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι μισοτελειωμένη και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ δεν θα έχει λειτουργήσει πριν από το 2015!....

Παρότι η προβλήτα είναι ακόμα γεμάτη μπουλντόζες και χώματα η φιέστα των εγκαινίων έγινε κανονικά μόνο και μόνο χάριν του ταξιδιού στην χώρα μας του ισχυρού άνδρα της Cosco κάπτεν Γουέϊ Τζιαφού, ο οποίος επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας για την μείωση του τιμήματος, που καταβάλλει ετησίως η εταιρεία του στον ΟΛΠ.

Σε αντιστάθμισμα της μείωσης του ανταλλάγματος προβάλλεται η κατασκευή του δυτικού τμήματος της προβλήτος, που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, αλλά και:

  • Η κατασκευή μιας νέας προβλήτας πετρελαιοειδών, η οποία σύμφωνα με το Μνημόνιο θα κατασκευαστεί από την ΣΕΠ αλλά θα την πληρώσει σε δόσεις ο ΟΛΠ με προοπτική να την εξοφλήσει σε 15 χρόνια!...

  • Ενός μικρού αλιευτικού καταφύγιου στο Πέραμα.

Προφανώς, η κινέζικη εταιρεία λόγω της μείωσης των διακινούμενων κοντέϊνερ παγκοσμίως κρίνει ότι την συμφέρει περισσότερο να κάνει τα συγκεκριμένα έργα παρά να πληρώσει τα συμφωνηθέντα.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) σε ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετατρεπόταν για μια ακόμη φορά σε διαφημιστή της COSCO.

Αλήθεια, τι εγκαίνια έγιναν στον μισό προβλήτα ΙΙΙ από τον κ. Wei  και τον Πρωθυπουργό, αφού ο Προβλήτας θα λειτουργήσει το 2015;

Μήπως το ζητούμενο είναι η κατάργηση του εγγυημένου ανταλλάγματος για τον Προβλήτα ΙΙ, η παγιοποίηση των φορολογικών απαλλαγών που κρίνονται στην ΕΕ, καθώς και το ξεπούλημα συνολικά των Λιμανιών στην COSCO;"

Να σημειωθεί ότι καταγγελία για τον μισοτελειωμένο προβλήτα έγινε και από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ γεγονός, το οποίο άφησε αναπάντητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δήλωσή του.








                  
Pireas2Day

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aντιγράφει σε όλα τη Χούντα.
Έτσι εγκαινίαζε και ο Παττακός.