Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νεκρός ένας 34χρονος


Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη - Ομολόγησε ο δράστης

Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη - Ομολόγησε ο δράστης
Ο Παύλος Φύσσας (ή Killah P., όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική) ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση  


Πειραιάς
Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι, που ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στον ακροδεξιό χώρο.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και στο Σταθμό Λαρίσης. Παράλληλα, η αστυνομία αναζητά και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Παύλος Φύσσας (ή Killah P., όπως ήταν γνωστός λόγω της ενασχόλησής του με την hip hop μουσική) βρίσκονταν με την παρέα του στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π.Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα με μαύρες μπλούζες και τότε του επιτέθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο Παύλος Φύσσας τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος και μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.
Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) σημειώνει: «Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη μετά από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί τής Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη.

»Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα. Τραυματίστηκαν και άλλοι αντιφασίστες. Ο δολοφόνος είχε φτάσει με αυτοκίνητο μπαίνοντας ανάποδα στην οδό Κεφαλληνίας. Δολοφόνησε με μαχαιριές τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα». Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για παροχή κάλυψης στην ΧΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι «ήταν αναμενόμενο» και σημειώνει: «Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών». Ζητά, δε, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ «καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής» που στόχο έχει «να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία» και καλεί σε ενδυνάμωση της «λαϊκής συμμαχίας για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει φασιστική τη δολοφονία του 34χρονου εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία και υποστηρίζει ότι καταδικάζει «το έγκλημα στο Κερατσίνι».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: