Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Προς πώληση το 67% των μετοχών του ΟΛΠ

 
Ποσοστό 67% των μετοχών του ΟΛΠ θα διατεθεί τελικά προς πώληση, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως μετέδωσε το in.gr στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε το ΤΑΙΠΕΔ να αποστείλει στη Βουλή το σχέδιο της σύμβασης πώλησης του ΟΛΠ προκειμένου εκείνη να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές εβδομάδες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θέλησε να συμπεριλάβει στη σύμβαση ως κριτήριο για την επιλογή του πλειοδότη και τις επενδύσεις που αυτός θα κάνει στο λιμάνι (ανταποδοτικές και μη).

Τελικά κρίθηκε, σύμφωνα, πάντα, με το in.gr ότι κάτι τέτοιο θα ερμηνευόταν από την Κομισιόν ως αλλαγή του χαρακτήρα του διαγωνισμού, καθώς θα υπήρχε κίνδυνος οι Βρυξέλλες να εγείρουν θέμα κρατικών ενισχύσεων, γι’ αυτό και απαλείφθηκε από τους όρους της σύμβασης.

Εγκυρες πηγές έλεγαν ότι μέχρι τώρα φαίνεται απρόθυμη να συμμετάσχει η Cosco σε έναν διαγωνισμό, στον οποίο δεν θα ληφθεί υπόψη το θέμα των εππενδύσεων καθώς έτσι θα κληθεί να καταβάλει μεγάλυτερο τίμημα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή πήρε παράταση ενός μήνα η συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο επί της διαδικασίας του λεγόμενου "φιλικού διακανονισμού" μεταξύ ΟΛΠ και Cosco.


Pireas2Day

5 σχόλια:

CooLis είπε...

Είμαστε έτοιμοι ;

oceanos είπε...

Γιατί δεν κοιμάσαι;

CooLis είπε...

Πονάω ρεεε...

oceanos είπε...

Χαλάρωσε

Ανώνυμος είπε...

Συνεχής καθημερινή κινητοποίηση,τόσο ομαδική όσο και ατομική.Δεν χρειάζεται αναμονή.Μας αφορά όλους μαζί και τον καθένα χωριστά.Σε ζητήματα ζωής η αναμονή είναι θάνατος.