Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ξεκινάει η διαδικασία πώληση και του ΟΛΘ
Ενώ ξεκινάει η διαδικασία «αξιοποίησης» και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) «νεκρώνουν» την Τετάρτη όλα τα εμπορικά λιμάνια της χώρας.

Η διαδικασία για τον ΟΛΘ ξεκινάει, την Τρίτη, οπότε έχει προγραμματιστεί στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων να γίνει ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, που αιφνιδίασε, για μια ακόμα φορά, τις διοικήσεις των λιμανιών, περιλαμβάνει πώληση «πακέτου» μετοχών, όπως σχεδιάζεται στον ΟΛΠ.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), που είχε επισημάνει στις ανακοινώσεις της ότι οι εξελίξεις αφορούν όλα τα λιμάνια της χώρας καθώς εντάσσονται στο σχέδιο υλοποίησης της «μνημονιακής» λιμενικής πολιτικής, αναμένεται να συνεδριάσει το σαββατοκύριακο για να καθορίσει την παραπέρα στάση της.

Ήδη, πάντως, η ΟΜΥΛΕ έχει ανακοινώσει την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9/4 ενώ ανακοίνωση για την συμμετοχή τους εξέδωσαν, την Παρασκευή, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και η Ένωση Αρχιεργατών και Εποπτών ΟΛΠ.

«Τα Λιμάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης. Πρώτα ο ΟΛΠ με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει δημοσιευθεί και στη συνέχεια ο ΟΛΘ αλλά και τα άλλα Λιμάνια απειλούνται με την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι:
«Η εξέλιξη αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, τις κρίσιμες δραστηριότητες της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το Εμπόριο, οι Μεταφορές, η Ναυπηγοεπισκευή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: