Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διευκρινίσεις Γ.Δραγασάκη Το Δημόσιο θα διατηρήσει αυξημένη μετοχική παρουσία στον ΟΛΠ

 
Aθήνα
Στη επιβεβαίωση της κυβερνητικής θέσης ότι η αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς θα προχωρήσει μέσω κοινοπραξίας προχώρησε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενημερώνοντας το κυβερνητικό συμβούλιο για τις επαφές του στη Κίνα.
  Αν και την Κυριακή μεταδόθηκε από Μέσα Ενημέρωσης πως ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε από το Πεκίνο την πώληση του 67,7% του ΟΛΠ εντός εβδομάδων, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.
Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως η κεντρική θέση που έχει εξαγγελθεί με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις παραμένει και αφορά και στον ΟΛΠ.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει τη δημόσια περιούσια μέσω κοινοπραξιών, στις οποίες το Δημόσιο θα διαθέτει αυξημένη παρουσία που θα διασφαλίσει μελλοντικές υπεραξίες οι οποίες θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
«Το Δημόσιο δεν θα αποχωρήσει από τον ΟΛΠ. Δεν τίθεται θέμα διάθεσης του συνόλου του 67,7% του ΟΛΠ», ξεκαθάρισαν συνεργάτες του κ. Δραγασάκη.
Κατά άλλες πηγές οι διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Δραγασάκης στο κυβερνητικό συμβούλιο, κάλυψαν πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

¨Τρικυμία εν κρανίω"

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΠ,αεροδρομια ,ιπποδρομος πουληση μεχρι τον Ιουνιο του 2015.
Ολα τα αλλα περι αναπτυξης κατω απο δημοσιο ελενχο ειναι το δολωμα που πετανε οι τσιπραιοι του λιμανιου για να καθυσυχασουν τον κοσμο.
Αυτο εκανε και ο Νουχουτιδης με τον φιλικο διακανονισμο και τωρα δεν υπαρχει ουτε δουλεια στο ΣΕΜΠΟ