Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.02.2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr
Πειραιάς 08.02.2016               
                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ στις 28.01.2016 και το ΔΣ της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ στις 08.02.2016 σε συνεδρίασή τους εκτίμησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποδοχή της μοναδικής οικονομικής προσφοράς για την πώληση του 51%+16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, την δρομολόγηση της ίδιας πολιτικής για τον ΟΛΘ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση όλων των Λιμανιών.

Συγκεκριμένα :

Εκτίμησαν ότι η εμμονή της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο, αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των Λιμανιών. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους επιλιμένιους Δήμους, αλλά και για την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν το εγχείρημα ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών, μετέρχονται ακραίες πολιτικές και νομικές ακροβασίες. Η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO, με αποτέλεσμα η κατάθεση των οικονομικών προσφορών να έχει γίνει σε ανύπαρκτο νομικά κείμενο, χωρίς υπογραφές του ΟΛΠ και των αρμοδίων Υπουργείων.

Η Κυβέρνηση δεν έχει προσδιορίσει και δεν έχει θεσμοθετήσει την αναγκαία Δημόσια Αρχή Λιμένος και η οποιαδήποτε θεσμοθέτηση μετατίθεται στις ορέξεις της COSCO, καταλύοντας έτσι την κυριαρχία της Ελληνικής Βουλής και του Ελληνικού Κράτους.

Προκλητικά και απροκάλυπτα ξεπουλάνε την κυριαρχία επί του ΟΛΠ, αντί του ευτελούς τιμήματος των 280 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν στην COSCO, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, ενοίκια Καθαρής Παρούσας Αξίας πλέον του ενός (1) δις ευρώ.

Μιλάνε γενικά και αόριστα, Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, για επενδύσεις, όταν είναι γνωστό ότι στοχεύουν στις χρηματοδοτήσεις από τα ΕΣΠΑ, τις οποίες έχει εξασφαλίσει ο Δημόσιος ΟΛΠ (π.χ. Κρουαζιέρα).

Δεν έχουν την πολιτική ευθιξία να αναμένουν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ σε προσφυγή που έχει εκδικαστεί από τον Οκτώβριο του 2015 για τους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Τέλος η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και το κορυφαίο θέμα των εργασιακών σχέσεων και απαντάει με γενικόλογες αναφορές στα συγκεκριμένα θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισαν να δώσουν αγωνιστική απάντηση και να αναδείξουν τις θέσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος απέναντι στα προπαγανδιστικά τεχνάσματα Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν :

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 & 17 Φεβρουαρίου σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δυναμικές πολύμορφες κινητοποιήσεις στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη.
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία. Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την Κυβέρνηση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν το μεγάλο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Μέγαρο του ΟΛΠ (αίθουσα εκδηλώσεων) θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, προκειμένου να οργανώσουν και να προετοιμάσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ που διαπαραγματευόταν τα πάντα ? Τα καλόπαιδα του σωματείου
δεν έχουν πέραση πιά? Δηλαδή άρπαξε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφαλάκια και οι μακκάκες νόμιζαν οτι θα βρουν
υπ0στήριξη? Ρε θα πέσουν σε λίγο πολλές φάπες.