Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr


Πειραιάς 22.02.2016               
               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες της Σ.Ε.Π. ΑΕ (COSCO).
Οι συνάδελφοι μας, αγωνίζονται να κατακτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας με την τήρηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής την υπογραφή Σ.Σ.Ε που θα κατοχυρώνει τα μισθολογικά τους αιτήματα και την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως βαρέων και ανθυγιεινών και πλήρους απασχόλησης.
Επίσης, διεκδικούν την τήρηση διαλλείματος και την ύπαρξη στον χώρο δουλειάς ασθενοφόρου.
             
Οι συνάδελφοι μας, εργαζόμενοι στην ΣΕΠ, διεκδικούν και αγωνίζονται για την επίλυση των αιτημάτων τους, που τόσο απλά θεωρούνται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της πατρίδας μας, αλλά τόσο δύσκολη φαίνεται η υλοποίηση τους στο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ  ΚΑΘΕΣΤΩΣ που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της ΣΕΠ και το οποίο πολλές φορές έχουν καταγγείλει τα σωματεία μας. 
Μάλιστα, έχουμε τονίσει πως  το εργασιακό καθεστώς που οραματίζεται να δημιουργήσει η COSCO και στον ΟΛΠ τον οποίο όπως φαίνεται έχει στόχο η Κυβέρνηση να της παραδώσει σε σύντομο χρόνο.
Εμείς δηλώνουμε  την σταθερή συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της ΣΕΠ και λέμε πως αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του «κακού παραδείγματος» της ΣΕΠ.
Επίσης, ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου της ΣΕΠ εξαιτίας την άσκησης του συνδικαλιστικού του δικαιώματος.
Με την ευκαιρία μάλιστα αυτή, καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει την αντίθεση της απέναντι σε αυτό το ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ το οποίο με κανένα τρόπο δεν αποτελεί όραμα για μελλοντική εφαρμογή του και στον ΟΛΠ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε ωκεανέ δεν σου έχει περάσει απο το μυαλό να καταλάβεις ακόμα τον διπλό ρόλο που παίζει το προεδρείο?