Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 20-2-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.
Σαββάτο 20 Φλεβάρη 2016
Συνάδελφοι,
          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν δυναμικά και μαζικά την Στάση   Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Φλεβάρη από τις 09:00π.μ. εώς τις 13:00 μ.μ. στον χώρο δουλειάς (ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ) όπου θα κάνουμε και Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!
Τα οποία είναι:
·        Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπου θα αποτυπώνονται βασικός μισθός , επιδόματα , υπερωρίες ,προσαυξήσεις αργιών και πάντα με την συνταγματική και νόμιμη αρχή της ίσης μεταχείρησης (ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ  ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ)
·        Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.Τα μηχανήματα έχουν συνεχώς προβλήματα που ενώ τα αναφέρουμε όλοι δεν λύνονται με αποτέλεσμα να προκύπτουν ακόμα και προβλήματα υγείας για τους χειριστές και τους οδηγούς.Δεν έχουν παραδώσει ρούχα ικανά να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τις καιρικές συνθήκες ούτε και άλλα μέσα όπως ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά για τους εργαζόμενους στις Προβλήτες.Οι εργατικές ομάδες να είναι πεντάρες και όχι όποτε το θυμούνται.
·        Τήρηση του διαλείμματος όπως έχει υποδείξει η Επιθεώρηση Εργασίας στις εργοδοτικές πλευρές.Όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν το διάλειμμα τους , όχι όπως τώρα που δεν είναι καθορισμένο και κάποιοι μάλιστα πρέπει να το ζητιανεύουν.
·        Παρουσία ασθενοφόρου στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στο χώρο εργασίας σε 24ωρη βάση και όλη την εβδομάδα.Να μην μεταφερθεί ποτέ ξανά κανείς εργαζόμενος με Ι.Χ. σε νοσοκομείο αυτό αποτελεί μέγιστη ανευθυνότητα.
·        Ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζομένους και αναγνώριση των όλων ειδικοτήτων μας.Να μην έρθει ποτέ το απαράδεκτο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο μας επηρεάζει άμεσα καθώς την στιγμή που εμείς αγωνιζόμαστε για την ένταξη όλων μας στα ΒΑΕ αυτό εξαιρεί κλάδους.
·        Να γίνουν οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης
          Καταγγέλουμε την άδικη , άκυρη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Μπουρνέλη Μανώλη που είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος του Σωματείου.
          Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην τρομακρατούνται από τις απειλές που ακούν δεξιά και αριστερά και τονίζουμε ό,τι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 είναι παράνομο και καταχρυστικό να απωληθεί εργαζόμενος για την συμμετοχή του σε απεργιακή κινητοποίση.Μην αφήνεται να σπείρουν την διχόνια ανάμεσα μας τα τσιράκια της εργοδοσίας.Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης κα συμπαράστασης στους συνδικαλιστικούς φορείς του Πειραιά!

 Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: