Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Απεργία, Αστακός, δίκες ανησύχησαν την Cosco

Του ΘΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Αγκάθι» στις σχέσεις του ΟΛΠ και της κυβέρνησης με την κινεζική Cosco, διαχειρίστρια πλέον επί 35 χρόνια του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, παραμένει η συνεχιζόμενη επί 8 μήνες κινητοποίηση των 1.500 εργαζομένων.

Η συνεχιζόμενη επί 8 μήνες κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΛΠ προβληματίζει και ανησυχεί την κινεζική εταιρεία
Από κοινού με τους συναδέλφους τους στον ΟΛΘ, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των δύο εμπορικών λιμανιών της χώρας και στη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους νεοπροσληφθέντες κυρίως λιμενεργάτες.Ανησυχία στην κινεζική εταιρεία προκαλεί όμως και η λειτουργία των εμπορικών λιμανιών Αστακού (ιδιωτικού) και Λαυρίου -η διοίκηση του ΟΛΠ αδυνατεί να απαντήσει. Κυρίως όμως της προβλήτας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στην οποία επί τρεις μήνες συνεχίζεται, με ανοχή της κυβέρνησης και παρά τις αντιδράσεις των λιμενεργατών και της διοίκησης του ΟΛΠ, η φορτοεκφόρτωση πλοίων μεταφοράς κοντέινερ που, σύμφωνα με τα συνοδευτικά τους έγγραφα, έχουν προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.Για τη λειτουργία των ανταγωνιστικών λιμανιών Λαυρίου και Αστακού, το οποίο μάλιστα «στήθηκε» με γενναία επιχορήγηση αλλά με άδεια τοπικής «εμβέλειας», εκπρόσωποι της διοίκησης της Cosco ζήτησαν εξηγήσεις σε δύο μέχρι σήμερα συναντήσεις τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Ν. Αναστασόπουλο και τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαντήσεις του υπουργού που αφορούσαν μόνο τη λειτουργία της προβλήτας Σκαραμαγκά δεν έπεισαν τη διοίκηση της Cosco, η οποία για τη λειτουργία του ιδιωτικού λιμανιού στον Αστακό δεν πήρε καμιά εξήγηση. Αντίθετη με τη λειτουργία του λιμένα στον Αστακό (σ.σ. από πρώην «γαλάζιο» μεγαλοστέλεχος της Ρηγίλλης) φέρεται να είναι και η διοίκηση του ΟΛΠ.Στο μεταξύ, εντείνεται η αντιπαράθεση ΟΛΠ και Δήμου Περάματος, καθώς εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τις απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ του παραλιμένιου δήμου, ο οποίος αντιδρά στην κατασκευή της νέας εμπορικής προβλήτας σε χώρο που διοικεί και ζητεί εξόφληση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τον δήμο.Το Πρωτοδικείο Πειραιά έχει δεχθεί την προσφυγή του Δήμου Περάματος για τα χρέη του ΟΛΠ, αφού με πρόσφατη απόφαση δέσμευσε έναντι των απαιτήσεων του δήμου που αφορούν ανταποδοτικά τέλη, ποσό 2.300.000 ευρώ. Αναμένεται η οριστική απόφαση του δικαστηρίου. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/08/2008

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ
ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΖΑ
ΕΙΤΕ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΙΣΠΑΝΟΙ.
ΤΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΕΡΑ ΑΡΠΑΞΤΕ ΟΤΙ ΜΠΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ?
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

σε λιγο σκανε και οι μεγαλοι λογαριασμοι.Να δουμε ο γκομενος ο ΥΕΝ
αν εχει τα κοτσια να παραδεχτει τουλαχιστον οτι τα χρηματα βοσκουν σε
καποιες τραπεζες στην Ζυριχη.Γιατι σαν μαλακας που ειναι πηρε και το μικροτερο μερτικο,και ενα μερος απ αυτο το εκανε κοτερο σαν τον αλλο τον ηλιθιο τον συνεργατη του ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ που δεν κρατιοτανε και πηγε και αγορασε μερσεντες.