Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Φωτιά βάζει η δημοσιοποίηση της δικογραφίας για την υπόθεση Μανούση-Παυλίδη

Επιμένει ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης για άμεση εμπλοκή τού Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση της εκβιαστικής μίζας τού 1.000.000 ευρώ, ενώ μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης αποκαλύπτεται ότι για τις καταγγελίες περί χρηματισμού του πρώην υπουργού Αιγαίου είχε ενημερωθεί τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2007 και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Αγγέλου.

O γαλάζιος εφοπλιστής ουσιαστικά στριμώχνει στον τοίχο την κυβέρνηση και τον κ. Παυλίδη- προς το παρόν ακολουθούν κοινή πορεία, οχυρωμένοι πίσω από το γεγονός ότι δεν έχει διαβιβαστεί φάκελος κατά του πρώην υπουργού από την Εισαγγελία στη Βουλή-, ενώ σε κατάσταση σοκ παρακολουθεί την τροπή της σκανδαλώδους υπόθεσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Ο κ. Παυλίδης βρίσκεται στο στόχαστρο των περισσότερων βουλευτών που δημόσια ή παρασκηνιακά τον πιέζουν να παραιτηθεί, ενώ πολλαπλά εκτεθειμένο, όπως παραδέχονται βουλευτές και κομματικά στελέχη, μένει το Μαξίμου, καθώς είχε κρατήσει στο σκοτάδι το μεγάλο σκάνδαλο.
Νομικοί και πολιτικοί παράγοντες σημείωναν χθες ότι η δικογραφία της υπόθεσης- μεγάλα κομμάτια της οποίας δημοσιεύθηκαν στον «Επενδυτή»- αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του πρώην υπουργού, ο οποίος βρισκόταν έτσι κι αλλιώς σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του εξ απορρήτων συνεργάτη του Παν. Ζαχαρίου (διευθυντής στο πολιτικό του γραφείο, στο υπουργείο Αιγαίου).
Τον επιβεβαιώνει. Το σοκ στη Ν.Δ. από την υπόθεση είναι διπλό, καθώς την κατάθεση του εφοπλιστή έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Ζαχαράκης, ο οποίος- ακολουθεί τον έτερο βουλευτή Δωδεκανήσων κ. Τάσο Καραμάριο, που επίσης παραδέχεται ότι είχε γίνει από τον Νοέμβριο του 2006 γνώστης των καταγγελιών- καταθέτει ενόρκως στον κ. Ντογιάκο όχι μόνον ότι ότι ο Φ. Μανούσης κατήγγειλε χρηματισμό τού τότε υπουργό Αιγαίου, αλλά και πως ο ίδιος αυθημερόν ενημέρωσε για τις σοβαρότατες καταγγελίες τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου.

«Ανέθεσα στον κ. Ζαχαράκη να μεταφέρει στον κ. Αγγέλου τις καταγγελίες γιατί, παρά τις προσπάθειές μου, δεν μπορούσα να δω τον κ. Αγγέλου και γιατί θεωρούσα ότι τις λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να τις δώσει κάποιος από πολύ ψηλά...», προσθέτει ο εφοπλιστής. Και αποφαίνεται: «Το γεγονός ότι ο κ. Παυλίδης δεν συμπεριελήφθη στη νέα κυβέρνηση είναι για μένα απόδειξη ότι οι καταγγελίες μας ελήφθησαν υπόψη και εν πάση περιπτώσει τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργι κού γραφείου λειτούργησαν κατά τον πλέον νόμιμο τρόπο...».

Το παραδέχθηκαν. Έπειτα από τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων, παράγοντες του Μαξίμου αναγκάστηκαν χθες να παραδεχθούν ότι ο κ. Αγγέλου είχε ενημερωθεί πράγματι από τον κ. Ζαχαράκη και πως ουσιαστικά η κυβέρνηση απέκρυψε να γνωστοποιήσει τη σκανδαλώδη υπόθεση. «Τι έκανε η κυβέρνηση σε εσωτερικό επίπεδο δεν υπήρχε λόγος να το δημοσιοποιήσει», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έγιναν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε παρασκηνιακό επίπεδο. Επίσης, ανέφεραν ότι ο κ. Ζαχαράκης επικοινώνησε με τον κ. Αγγέλου στις 27 Απριλίου 2007, δηλαδή την ίδια ημέρα που κατέθεσε και ο κ. Παυλίδης την αναφορά κατά Μανούση στον Άρειο Πάγο, ζητώντας εισαγγελική προστασία.

Η άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργικού γραφείου στη διένεξη Μανούση- Παυλίδη έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού «εκ του αποτελέσματος», όπως έλεγαν χθες κυβερνητικοί παράγοντες, προκύπτει ότι η νάρκη την οποία προφανώς επιχείρησαν να απασφαλίσουν στο Μαξίμου έσκασε. Οι περισσότεροι πλέον στη Ν.Δ. αναμένουν αύριο το απόγευμα την επιστροφή του Πρωθυπουργού απο τις διακοπές του στην Τήνο, θεωρώντας ότι είναι αναγκαία η πυροσβεστική παρέμβασή του για να σβήσει η φωτιά που καίει κυβέρνηση και κόμμα.

Χαμός στο Αιγαίο και στην κυβέρνηση, βροχή τα εκατομύρια € από εδώ και απο εκεί και αυτοί συνεχίζουν να κόβουν τσάρκες με τα σκάφη τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: