Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.03.2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα,
 Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273
  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr


Πειραιάς 12.03.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ηχηρό μήνυμα αντίθεσης και αντίστασης στην Κυβέρνηση έστειλαν χθες οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια κατά της ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ. ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών.

Στο κεντρικό συλλαλητήριο στον Πειραιά οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, με τη συμμετοχή συνδικάτων, κοινωνικών φορέων και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν χθες μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς το Υπ. Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε στον υπουργό, για μια ακόμη φορά, ότι η επιχειρούμενη πώληση του Λιμανιού θα έχει τεράστιες συνέπειες για την εθνική οικονομία, την κοινωνία του Πειραιά, τα νησιά μας, τον τουρισμό, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, καθώς και για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις και ζητήθηκε να ανακληθεί άμεσα η προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Υπουργός δήλωσε αναρμόδιος για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον προβλήτα ΙΙ της COSCO. Προσπάθησε να μας πείσει, ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό έργο του Δημόσιου ΟΛΠ, καθώς και να διατηρήσει τις εργασιακές σχέσεις. Βέβαια, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν όλα αυτά.

Η Κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση για μια τέτοια απόφαση και αν προχωρήσει θα πράξει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια δημιουργώντας ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες θα συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικό, πολιτικό, νομικό και θα ακυρώσουμε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΥΛΕ να αφησει τα δελτια τυπου και να μας πει τι τυχη ειχε η προσφυγη για την ΚΥΑ των νεων συναδελφων στο Συμβουλιο της Επικρατειας?
Αν οντως την απεσυραν να μας πουν τον λογο για να τον ακουσουν τα προβατα που την ακολουθουν..