Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι Λιμενεργάτες στον ΟΛΠ

Τα Δ.Σ. της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ και του Συνδέσμου Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ σε συνεδριάσεις τους και σύμφωνα με τις εξουσιοδοτήσεις των Γεν. Συν/σεων αφού εκτίμησαν την κατάσταση σε σχέση με τα εξής γεγονότα:
. Την κατάθεση από την κυβέρνηση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ μέσα από την οποία επιχειρείται ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και η κατάργηση των ελέυθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
.Την παράνομη ΚΥΑ που εφαρμόζει ο ΟΛΠ χωρίς νομική εξουσιοδότηση και δεν εντάσσει τους νέους συναδέλφους στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μας.
. Την άμεση σύνδεση των παραπάνω με το σχέδιο ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ και την γενικότερη ιδιωτικοποίηση, με τα οποία διαφωνούμε γιατί θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις εργασιακές μας σχέσεις , στο κοινωνικό σύνολο και κατά προέκταση στην Εθνική Οικονομία.
Αποφάσισαν
Την συνέχιση της αποχής από υπερωριακή εργασία καθώς και εργασία Σαββάτου Κυριακής και αργιών μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2008 όπου και θα υπάρξει ενημέρωση των μελών μας (συγκέντρωση) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: