Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΟΛΠ: Έντονος προβληματισμός από τη μείωση φορτίων
30/3/2009

ΤΟΥ
ΜΗΝΑ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
axiaplus.gr

Τα σημάδια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι πλέον ευδιάκριτα και στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον ΟΛΠ.

Η διεθνής μείωση φορτίων λόγω της μειωμένης κατανάλωσης άρα και παραγωγής προϊόντων που μεταφέρονται μέσω containers, έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί και η κίνηση φορτίων από και προς το λιμάνι του Πειραιά τους πρώτους μήνες του 2009. Ιδιαίτερα στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας η ζήτηση φορτίων έχει σημειώσει ραγδαία πτώση.

Στη δημιουργία του κλίματος συνετέλεσαν και οι 15ηνης διάρκειας κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Και μπορεί οι εργαζόμενοι να ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις κινητοποιήσεις και ειδικότερα την αποχή από υπερωρίες, αργίες και σαββατοκύριακα όμως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν ανατρέπεται.

Λόγω της δυσλειτουργίας του Οργανισμού οι ναυτιλιακές εταιρείες εκτρέπουν τα πλοία και άλλα ανταγωνιστικά λιμάνια εξελίχθηκαν σε βάρος του ΟΛΠ. Επιπλέον ο Οργανισμός υποχρεώθηκε στη παροχή σημαντικών εκπτώσεων επί των αποθηκευτικών, προκειμένου να αποκαταστήσει τις υπερβολικές χρεώσεις των φορτίων που επιβάρυναν δυσανάλογα τους πελάτες του.

Υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων και την οικονομική κρίση είναι δύσκολο να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το 2009. Ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους η κίνηση φορτίων παρουσιάζει σημαντική υστέρηση, ιδιαίτερα στον τομέα των αυτοκινήτων που σημειώνει πτώση άνω του 35%. Προοδευτική μείωση της τάξης του 15%-20% εμφανίζεται και στη ροή των Εμπορευματοκιβωτίων μετά τον Ιανουάριο, εξαιτίας της μείωσης των εισαγωγών.

Η κατάσταση αυτή περιορίζει την δυνατότητα του ΟΛΠ να ανακάμψει ταχέως παρά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας.


Παρά την αρνητική συγκυρία που πλήττει σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων, με την υπογραφείσα Σύμβαση Παραχώρησης με την COSCO, ο ΟΛΠ έχει εξασφαλίσει σημαντικό ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα, πέραν της αρχικής καταβολής των 50 εκ.ευρώ Το εν λόγω ποσόν προορίζεται κατ΄ αρχήν να καλύψει την χρηματοδότηση της εθελουσία εξόδου.


marinews

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

KΛΕΦΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΥΤΙΔΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ 172 ΠΑΛΙΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε και εμεις οι νεοι μαζι του
ειμαστε και παντα ακουμε εσας.
Ειναι εξυπνος ανθρωπος και του εχω εμπιστοσινη.
Τα φιλαρακια που δεν θελουν να μας
σχολιασουν απο τα κεντρικα τους λεω οτι μπορουν να πουν οτι θελουν γιατι οι διαχειρηστες του μπλοκ ειναι παιδια σπαθι και τιμουν ολους μας.

Ανώνυμος είπε...

TO περιθωριθο σασ σωματειο ειναι 20 μερε

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΑΣ
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ[ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ] ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΤΕ
ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΜΜΜΕ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.
ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

εσυ που γραφεις για μαγαζι γωνια πρεπει να εισαι πανεξυπνος!!!οταν πηγαινεις σε ενα μαγαζι και το βρισκεις συνεχεια κλειστο,τι κανεις???

Ανώνυμος είπε...

Ρε συναδελφοι δεν μου καθεται καλα το να παω για δουλεια φουλ κανονικα χωρις να εχω καταφερει τιποτα 15 μηνες.
κριμα ειναι .
στεναχωριεμαι.

Ανώνυμος είπε...

εσυ που γραφεις για μαγαζι γωνια πρεπει να εισαι πανεξυπνος!!!οταν πηγαινεις σε ενα μαγαζι και το βρισκεις συνεχεια κλειστο,τι κανεις???
ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΑΝ ΛΕΩ ΕΑΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ?????????

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΤΟ
ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ ΤΙ ΠΕΛΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΙΑΣ ΚΟΡΟΙΔΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ