Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΟΛΠ: Μειωμένα κέρδη στα 5,3 εκ.ευρώ για το 2008 και δύσκολο το 2009
27/3/2009



<Προοδευτική μείωση της τάξης του 15%-20% εμφανίζεται και στη ροή των Εμπορευματοκιβωτίων μετά τον Ιανουάριο, εξαιτίας της μείωσης των εισαγωγών. Η κατάσταση αυτή περιορίζει την δυνατότητα του ΟΛΠ να ανακάμψει ταχέως εφόσον λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων> επισημαίνουν κύκλοι της διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ.


Μείωση κερδών κατά 77% παρουσίασε το 2008 η ΟΛΠ ΑΕ. Τα κέρδη ήταν 5,6 εκ.ευρώ.

To έτος 2008 καθορίστηκε από τις κινητοποιήσεις του προσωπικού που αντιτίθεται στο μοντέλο ανάπτυξης του ΣΕΜΠΟ. Παρά το γεγονός ότι το κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων για εξασφάλιση των θέσεων εργασίας έχει ακόμη και νομοθετικά καλυφθεί, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται έως σήμερα, δηλαδή επί 15 συνεχείς μήνες,

Στο Εμπορικό Λιμάνι υπήρξε καθοριστική μείωση του φορτίου και αντίστοιχη αρνητική επίπτωση στον Κύκλο Εργασιών. Τα έσοδα ανήλθαν σε €116εκ. , έναντι των 171,4εκ. το 2007 καταγράφοντας πτώση 32,3%.

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στο ΣΕΜΠΟ, με μείωση φορτίου κατά 70% σε σχέση με το 2007 και απώλεια εσόδων άνω του 50%. Η ετήσια διακίνηση ΕΚ δεν ξεπέρασε τα 300.000 κουτιά έναντι 950.000 το περασμένο έτος, ενώ η μεταφόρτωση εκμηδενίστηκε.

Στο Σταθμό Αυτοκινήτων η μείωση του φορτίου ανέρχεται σε 10%, ωστόσο σε σύγκριση με το μέσο όρο κινήσεων στο 2ο εξάμηνο του παρελθόντος έτους και την αναμενόμενη άνοδο των μεταφορτώσεων, η μείωση είναι μεγαλύτερη και αγγίζει περίπου το 20%. Ανάλογη πτώση κατά 20% εμφανίζεται και στο Γενικό (Χύμα & Συμβατικό) φορτίο.

Λόγω της δυσλειτουργίας του Οργανισμού οι ναυτιλιακές εταιρείες εκτρέπουν τα πλοία και άλλα ανταγωνιστικά λιμάνια εξελίχθηκαν σε βάρος του ΟΛΠ. Επιπλέον ο Οργανισμός υποχρεώθηκε στη παροχή σημαντικών εκπτώσεων επί των αποθηκευτικών, προκειμένου να αποκαταστήσει τις υπερβολικές χρεώσεις των φορτίων που επιβάρυναν δυσανάλογα και ανυπαίτια τους πελάτες του.

Στις λοιπές δραστηριότητες του Οργανισμού ( Επιβατικό λιμάνι, Υπηρεσίες Λιμένα κλπ), που δεν πλήττονται από τις εργατικές κινητοποιήσεις εμφανίζεται βελτίωση κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η επιβατική κίνηση της Κρουαζιέρα συνεχίζει την ανοδική της πορεία σημειώνοντας περαιτέρω αύξηση κατά 16,3% επιβεβαιώνοντας την πολιτική ανάπτυξης που εφαρμόζει η Διοίκηση, εξυπηρετούμενη, μαζί με την ακτοπλοΐα, απρόσκοπτα με την υποστήριξη και εργαζομένων.

Τα λειτουργικά έξοδα στο 2008 εμφανίζουν μείωση κατά 21,4%, επηρεαζόμενα από τις μειωμένες αμοιβές προσωπικού, οι οποίες εξαιτίας της αποχής από υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, είναι μικρότερες κατά 26,7% από το 2007. Κατ’ αντιστοιχία λόγω της περιορισμένης λειτουργίας μειώθηκαν κατά 38,7% οι αναλώσεις υλικών & ανταλλακτικών.

Η σημαντική μείωση που εμφανίζεται στις προβλέψεις εκμεταλλεύσεως το 2008 οφείλεται κυρίως στον επαναπροσδιορισμό του ποσού πρόβλεψης αναγκαστικής είσπραξης που έγινε το 2007 με βάση νεώτερη εκτίμηση για την δυνατότητα είσπραξης.

Η σχετική βελτίωση των εσόδων του Οργανισμού κατά το 2ο Εξάμηνο του 2008, που βασίστηκε κυρίως στην εποχική άνοδο της επιβατικής κίνησης, την αύξηση της κρουαζιέρας αλλά και λόγω των συνεχών παρεμβάσεων και μέτρων που έλαβε η Διοίκηση για μερική αποκατάσταση της παραγωγικότητας, συνέβαλε στην ανατροπή της ζημιάς που κατέγραψε ο ΟΛΠ στο 1ο εξάμηνο του έτους.

Το αποτέλεσμα του 2008 μετά από φόρους καταλήγει θετικό και ανέρχεται, στα €5.6εκ, αλλά καταγράφεται 77% πτώση σε σχέση με το 2007.

Σημειώνεται ότι οι δαπάνες επενδύσεων με προεξάρχουσα την επένδυση στον προβλήτα Ι έφθασαν σχεδόν τα €40 εκ. ενώ κατά τα τρία προηγούμενα έτη ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 17εκ. ετησίως. Ως εκ τούτου στις 30-7-2008 ο ΟΛΠ προέβη σε εκταμίευση του δανείου της ΕΤΕπ, ύψους 35 εκ., που αφορά στο έργο της κατασκευής του Προβλήτα Ι. Με στόχο να συνεχισθεί απρόσκοπτα το εταιρικό επενδυτικό πρόγραμμα με βασικό άξονα το έργο του Προβλήτα Ι ο ΟΛΠ υπέβαλλε αίτηση και για δεύτερο δάνειο, ύψους € 45εκ., η έγκριση του οποίου αναμένεται εντός του επομένου 2μήνου.

Τα χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του 2008 ανήλθαν τελικά σε 41,6 εκ. μέρος των οποίων αποτελεί το υπόλοιπο του δανείου της ΕΤΕπ, το οποίο απορροφάται προοδευτικά σύμφωνα με την εξέλιξη του έργου.

Υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων και την οικονομική κρίση είναι δύσκολο να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το 2009. Ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους η κίνηση φορτίων παρουσιάζει σημαντική υστέρηση, ιδιαίτερα στον τομέα των αυτοκινήτων που σημειώνει πτώση άνω του 35%. Προοδευτική μείωση της τάξης του 15%-20% εμφανίζεται και στη ροή των Εμπορευματοκιβωτίων μετά τον Ιανουάριο, εξαιτίας της μείωσης των εισαγωγών.
Η κατάσταση αυτή περιορίζει την δυνατότητα του ΟΛΠ να ανακάμψει ταχέως εφόσον λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Παρά την αρνητική συγκυρία που πλήττει σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων, με την υπογραφείσα Σύμβαση Παραχώρησης με την COSCO, ο ΟΛΠ έχει εξασφαλίσει σημαντικό ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα, πέραν της αρχικής καταβολής των 50 εκ. Το εν λόγω ποσόν προορίζεται κατ΄ αρχήν να καλύψει την χρηματοδότηση της εθελουσία εξόδου.


Με τα νέα δεδομένα κρίνεται αναγκαία η αναθεώρηση του Προϋπολογισμού του 2009, κάτι που είχε εξάλλου προβλεφθεί, ώστε να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι για το τρέχον έτος. Ήδη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί παράλληλα με τον απολογισμό των αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου.


marinews

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συναδελφοι προσοχη.O οργανισμος για οποιον ξερει να απωδικοποιηση αυτο το δημοσιευμα θα καταλαβει οτι πλεον εχει ξεπερασει το κοκινο.
Εχθρος μας ειναι η πολιτικη της κυβερνησης και οποιοι τον εφτασαν ως εδω
Επιβαλετε λοιπον να αναθεωρησουμε τη σταση μας οσον αφορα τις υπερωριες και την εργασια κατα τα Σ,Κ
ΞΕΡΩ θα με βρισεται αλλα σκεφτητε
με πιο λογικη τη μας συμφερει?
Κατεστραμενος οργανισμος ειναι η αρχη του τελους ολων μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ συνάδελφε ΑΛΛΑ ποιες είναι οι διασφαλίσεις μας σε ένα μέλλον του ΟΛΠ χωρίς αντικείμενο εργασίας;;;
Όσο μας αναλογεί σαν μερίδιο ευθύνης για την παραγωγικότητα του ΟΛΠ, να το πάρουμε σοβαρά επάνω μας ΑΛΛΑ ποιό θα είναι το εργασιακό μας μέλλον;;; Ποιές θα είναι οι διασφαλίσεις και από ΠΟΙΟΝ;;;
Οι Διοικήσεις του Οεγανισμού έρχονται και παρέρχονται, τι είδους δεσμεύσεις μπορούν ν'αναλάβουν που θα γίνουν σεβαστές από τις επόμενες;;;
Νομίζω ότι σε τέτοια ζητήματα πρέπει να επικεντρωθούμε, έχοντας πάντα στόχο να μην περάσει η παραχώρηση!

theodoros margaris είπε...

μπαινω στον πειρασμο να σου απαντησω οτι αυτα τα δημοσιευματα δεν ειναι καθολου τυχαια. τα ακουσαμε απο εχθες !

αλλα αληθεια πες μου κατι συναδελφε κανεις δεν το ειχε προβλεψει αυτο ? μας ηρθε ξαφνικα οτι εμεινε απο χορταρι η αγελαδιτσα μας ?
και μηπως εαν περιμενουμε ακομα 25 μερες θα κανουμε τοσο μεγαλο και ανεπανορθωτο κακο ?
τωρα ?δεν υπαρχει λογος να σε βρισει κανεις και μαλιστα εγω θα σε υπερασπιστω γιατι λες την αποψη σου καθαρα και ξαστερα !


αλλα οχι σε εμας το μπαλακι στους εργαζομενους δηλαδη ! αλλου πρεπει να παει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να μπούμε στη λιγική ότι το "μπαλάκι πέφτει σε μας". Όλοι ξέρουμε ότι η κατάσταση έχει έλθει σ'αυτό το σημείο από την κυβερνητική πολιτική και τους εκφραστές της (Διοίκηση).

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ, ότι το Προεδρείο θε έχει συγκεκριμένη πρόταση δράσης και τι πιο φυσικό να εκφραστούν και άλλες προτάσεις ώστε ν'αποφασίσουμε όλοι μαζί για τη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Δε χρειάζεται ηττοπάθεια και εσωστρέφεια. Θ'ακουστούν (ελπίζω) "δια ζώσης" όλες οι προτάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΡΓΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Η ΑΓΟΡΑ ΠΙΕΣΤΙΚΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ
ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΣΥΜΠΕΡΥΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΡΟΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ
ΟΛΠ ΕΥΡΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΩΜΑΣΤΕ ΤΙΣ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝ ΟΧΛΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

theodoros margaris είπε...

αυτο με την ποδοδσαφαιροποιηση να δεις που το εχω ξανακουσει ?

ναι, εχθες το ιδιο ακριβως και μαλιστα με το ιδιο ακριβως επιχειρημα μου απαντησε και ο συναδελφος προεδρος

μα ακριβως το ιδιο ! και μαλιστα μερικοι αρπαχτηκαν στο ακουσμα της λεξης !

προτεινω να πουμε κατι πιο σημερινο !

για παραδειγμα τι ενοεις οταν λες οχλο ?
τον κοσμο στην βαση ?

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο, το θέμα το πάτε πατριωτικά και δεν κάνετε πίσω.Και καλά κάνετε ,γιατί ο κάθε Έλληνας ετσι θα έκανε.Αλλά πρέπει να το πάρετε χαμπάρι,ότι το Λιμάνι έχει πιά πουλιθεί.
Αυτός ο δρόμος δεν μας πάει πουθενά !
Πρέπει να επαναστατήσουμε όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ για όλα αυτά που συβένουν στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

poso mikros eise margari

theodoros margaris είπε...

αρκετα μικρος γι αυτο και νοιαζομαι να εχω και αυριο μεροκαματο !

επισης μιας και ειμαι και μικρος και σε ευχαριστω περιμενω τα νεα της συναντησης που μαλλον εχει τελειωσει τωρα ( το προεδρειο μας με τον Κ.πετρουλη) για να μαθω τα αποτελεσματα για εμας τους
( νεους )

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης με τη Δ/ση και από το blog !!! Μπήκα τώρα πάλι μέσα να ακούσω ή μάλλον να δω και άλλα βρισίδια γιατί τώρα τελείωσε η συνάντηση.ήμουνα απών από το πρωί από το πεδίο του διαλόγου εδώ μέσα. Τα περί 25 ημερών η λίγο παραπάνω ή και πολύ παραπάνω ανάλογα με το τι θα έπραττε το ΣτΕ θεωρώ ότι είναι γελοία επιχειρήματα. Και αν έπαιρνε νέα αναβολή? και αν έβγαζε απόφαση μετα από 5, 6 , 7 ή και 8 μήνες τι θα κάναμε ? Σε προηγούμενο σχόλιο κατέθεσα τις απόψεις για τη θέση μας. Πρέπει σ αυτή τη φάση να πρυτανεύσει η λογική, να εκτιμηθεί η κατάσταση και να διμιουργήσουμε ΟΛΟΙ μαζι τις νέες συνθήκες του αγώνα μας ? Αν ναι πάμε να το δούμε. Αν όχι πάμε για άλλα. Νομίζετε λοιπόν ότι είναι πανάκεια η τακτική και η συνδικαλιστική ιδιότητα? Αν ναι η πρόκληση είναι μποστά μας.Να κριθούμε ΟΛΟΙ μας εδώ μέσα.
Θα ήθελα πολύ να πω πάρα πολλά τα οποία προφανώς ακούγονται στα Διοικητικά Συμβούλια αλλά δεν μου επιτρέπεται απ αυτό το βήμα. Μάλλον πολλοί δεν κατανοούνε αν μόνο ΚΑΙ ΜΟΝΟ από αντιπολιτευτική ιδιότητα μπορούν ( και θέλουν) να παίζουν με τον κλάδο. Που είναι αυτοί όλοι που καιρό τώρα μας καλούν να αλλάξει μορφή ο αγώνας μας ??
Σήμερα λοιπόν ΜΟΝΟ από αντιπολιτετική διάθεση και ΜΟΝΟ από στενά μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα αντιπαραθέτουν ένα τίποτα!!!! Ποιά είναι τελικά η πρόταση ? να σταματήσουμε τον Μάη? και ρωτάμε για ποιόν λόγο ? να συνεχίσουμε? δεν κατατέθηκε τέτοια άποψη !!! Εμείς έχοντας τη ευθύνη του κλάδου όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια ξεπεράσαμε τις συμφωνίες που έδεναν τα χέρια και τα πόδια του κλάδου, ανέτρεπαν κατακτήσεις δεκαετιών, διαχώριζαν παλιούς και νέους και καταφέραμε να τα ανατρέψουμε.
Σήμερα λοιπόν θεωρούμε ότι ο σημαντικότερος αγώνας που έχουμε να δώσουμε εκτός από το μείζον θέμα της παραχώρησης είναι ο αγώνας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό της την ενιαία ΣΣΕ για όλους τους Λιμενεργάτες ( παλιούς και νέους ), και σ αυτό είμαστε ανυποχώρητοι!!!
Παράλληλα ανοίγουμε ξανά όλα τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα, και τα παλεύουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ. Θέτουμε υπόψην όλων λοιπόν ότι οι κλαδικοί αγώνες είναι σκληρότεροι απ τους γενικότερους.
Αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε όλους.
Εμείς δεν μπλοφάρουμε και δεν παίζουμε με κλειστά χαρτιά. Σεβαστήκαμε και σεβόμαστε το μεροκάματο του κάθε συναδέλφου και την αγωνία του για το αύριο.
Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο μόνος τίμος δρόμος που ξέρουμε, και που αρμόζει σε κάθε έντιμο και συνειδητό συνδικαλιστή και αυτόν το δρόμο θα βαδίσουμε με ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ τους συναδέλφους μέχρι το τέλος.

Ανώνυμος είπε...

ρε μαργαρη δεν μας γαμης και συ και οι φιλοσοφιες σου ξεχασες που ξεκινησες με το ΚΚΕ και τον ιορδανη και μολις σε εκανε αναπληρωτη γραμματεα ο συγχωρεμενος ο κυριακου τον εφτυσες και εγινες τσιρακη; ποσα χρονια ρε γυριζες απο απεσπασμενη σε απεσπασμενη υπηρεσια για να λουφαρεις και τωρα μας το παιζεις και μαγκας; μεχρι χθες ρε δεν ψαχνοσουνα τι κανανε ομπαμπης και ο πετρος στη κυπρο; και τωρα που συχωρεθηκε ο πετρος μας κανεις και το μαγκα; ασε ρε το μπαλαμουτι και τη θεωρια που μας εχεις φλομοσει τοσα χρονια γιατι ολοι γνωριζομασται πολυ καλα εδω μεσα και μιλαω για τους παλιους οι νεοι δε σε ξερουνε αλλα θα σε μαθουνε γρηγορα ασε λοιπον το μπαμπη να κανει κουμαντο γιατι εισαι μια τριχα απ τ αρ....α του.
ενας φιλος της ΠΑΣΚΕ

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον ΝΙΚΟ μεχρι τωρα δεν ακουσες βρισιδια περαν απο ενα υποτιμιτικο σχολιο για τον θωδορα που προσωπικα διαφωνω πληρως.
TA οικονομικα στοιχεια για τον ΟΛΠ μαλλων μαγειρεμενα μου φαινονται απο τον κυριο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ και η κατασταση πρεπει να ειναι πολυ πιο τραγικη.
Θα συμφωνησω με εναν σχολιαστη πιο πανω οτι το φταιξιμο δεν ειναι δικο μας και επιτελους ας αναλαβει και τις ευθυνες του και ο κυριος ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ γιατι αντι να κανει αναπτυξιακο προτζεκτ ασχοληθηκε ως
μεσσιτης με την πωληση του ΣΕΜΠΟ.
Καλο θα ειναι στην συνελευση χωρις
κραυγες να τοποθετηθουν οσοι συναδελφοι μπορουν περισσοτεροι
και γιατι οχι ρε Νικο ακομα και η
προταση του ΜΑΡΓΑΡΗ για αποχη μεχρι την συζητηση του ΣΤΕ να τεθει σε ψηφοφορια απο τους συναδελφους.

theodoros margaris είπε...

δεν θα ηθελα να σχολιασω την αποψη του γραματεα απλα την σεβομαι και ξεπερνω ειλκρινα το σχολιο για το ( γελοια επιχειρηματα) ειμαστε υπερ της αποψης να περιμενουμε ολοι με ηρεμια και σοβαροτητα μεχρι την ημερα που θα μαθουμε δηλαδη γυρω στις 27-28 απριλιου την εισηγηση του ΣτΕ και να επανελθουμε με ακριβως την ιδια προταση.

η αντιπολιτευτικη διαθεση και τα μικροσυνδικαλιστικα ζητηματα ειναι θεματα που μπορουμε να τα πουμε οποιδηποτε αλλη στιγμη!
και φυσικα να τα δουμε σε βαθος 15 μηνων !

ειμαστε λοιπον υπερ της ξεκαθαρης αποψης και θα την στηριξουμε ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΕς μερες και μετα να ξεκινησουμε ολα τα υπολοιπα που αναφερεις !

οχι λοιπον στην δουλεια στις 4-5 του μηνα !

Ανώνυμος είπε...

γαμο την πασκε λαμογια αυτη μασ καταστρεψαν λαμογια

Ανώνυμος είπε...

νικο ξεκαθαριστε στον κοσμο τι θα κανουμε απο δω και περα χωρισ πουστιεσ γιατι προβλεπω την τριτη να πηγενουμε για εκλωγεσ

vagelis είπε...

Λοιπον!!! Αλλα ασε, δεν μιλαω ουτε για τους μεν ουτε για τους δε, κατι παραπανω ξερω για ολους, λοιπον μαλακες κοιταξτε μπροστα να δειτε τι γινεται και αφηστε ποιος φταιει, ειμαστε σε δυσκολη φαση που μονο ενωμενοι μπορουμε ισως να καταφερουμε κατι, γι αυτο κοφτε τη μαλακια και αν εχετε να πειτε κατι πεστε το, αλλιως μην μιλατε, δεν ειναι ωρα να ριξουμε ευθυνες, ειναι ευκολο να κατηγορεις δυσκολο να πρωτεινεις,

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ.ΕΧΕΤΕ
ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΠΟΙΑ ΠΑΣΚΕ ΠΟΙΑ ΔΑΚΕ ΚΤΛ .ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ .ΔΕ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΡΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ Η ΜΠΛΕ.ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΙΝΑ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΠΡΟ.ΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ.ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΡΙΧΤΕΤΗ ΣΩΣΤΑ.ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ.ΟΤΑΝ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πώ κάτι άλλο σχετικά με την πρόταση.Θέλω να τονίσω και πάλι ότι μέσα από ανώνυμα μηνύματα με βρισίδια κατά του καθενός ( Νουχουτίδη,Μπαλαμανίδη,Γεωργακόπουλου,Κουλούρα,Μάργαρη.Βαγγέλη κλπ κλπ κλπ) το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γινόμαστε ακόμα πιο φαιδροί και μάλιστα επόχες δύσκολες για όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα για το σχόλιο περί εκλογών την Τρίτη. Οι καρέκλες του προεδρείου δεν είναι δεδομένες ρε συνάδελφε !!! Υπάρχουν καταστατικές διαδικασιές που προβλέπουν ΚΑΙ τις εκλογές !!! Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα !! Νομίζεις συνάδελφε ότι ο φόβος μας είναι μήπως γίνουν εκλογές και χάσουμε την καρέκλα ? Λάθος, Ο φόβος είναι ποιά θα είναι η "αυριανή" μέρα στο Λιμάνι για όλους μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πώ κάτι άλλο σχετικά με την πρόταση.Θέλω να τονίσω και πάλι ότι μέσα από ανώνυμα μηνύματα με βρισίδια κατά του καθενός ( Νουχουτίδη,Μπαλαμανίδη,Γεωργακόπουλου,
Κουλούρα,Μάργαρη, Βαγγέλη κλπ κλπ
το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γινόμαστε ακόμα πιο φαιδροί και μάλιστα επόχες δύσκολες για όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

ζητω οι λιμενεργατες. σας θελω παλι ενωμενους.
Νικο μονο ενωμενοι θα τους νικησουμε.