Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Συμφωνία διαλόγου με την ΣΕΠ.ΑΕ και τον ΟΛΠ για ζητήματα της υφιστάμενης συμβάσεως μεταξύ ΟΛΠ-Cosco ξεκινάει ύστερα από τη σειρά συναντήσεων που είχαν οι προαναφερθέντες με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και ειδικότερα με την υπουργό κ. Κατσέλη.

Η υπουργός με δήλωση της, αναφέρεται στα του διαλόγου στον οποίο εμπλέκονται και οι εργαζόμενοι, ενώ διευκρίνισε πως ότι συμφωνηθεί στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, θα έχει αναδρομική ισχύ από 1 /10.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η συνεργασία των προβλητών Ι και ΙΙ, δηλαδή του προβλήτα ΙΙ που έχει αναλάβει η ΣΕΠ.ΑΕ και του προβλήτα Ι που παραμένει υπό τον ελέγχο του ΟΛΠ.

Τα νέα δεδομένα, πλέον ρίχνουν το βάρος των εξελίξεων στους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμενεργατών που αναμένεται να τοποθετηθούν τις επόμενες ώρες απέναντι στα δηλωθέντα από την υπουργό.

Στη δήλωση της, η υπουργός κ. Κατσέλη αναφορικά με τα του λιμένος ανέφερε τα ακόλουθα:

"Όσον αφορά στη σύμβαση παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στην παραχωρησιούχο – θυγατρική της COSCO εταιρία – Σ.Ε.Π. Α.Ε. και στις απεργιακές κινητοποιήσεις, επιδίωξή μας είναι μέσω του διαλόγου να αντιμετωπισθούν όλα τα ζητήματα, να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού καθώς και να προαχθεί το δημόσιο συμφέρον. Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με όλα τα μέρη.

Ήδη έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους της Σ.Ε.Π. Α.Ε. να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος σχετικά με όλα τα ζητήματα της παραχώρησης. Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1.10.2009.

Επίσης συμφωνήθηκε να ξεκινήσει συζήτηση σε νέα βάση μεταξύ της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της Σ.Ε.Π. Α.Ε. με αντικείμενο τη λειτουργία των προβλητών Ι και ΙΙ, με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και προς αμοιβαίο συμφέρον των μερών. Η σχετική συμφωνία θα τεθεί υπό έγκριση των αρμοδίων αρχών (Επιτροπή Ανταγωνισμού κ.λ.π.)."

Κύκλοι των παραγωγικών τάξεων σε γνώση των οποίων περιήλθαν οι δηλώσεις της υπουργού εξέφραζαν την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική στους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμενεργατών και θα μπουν σε διάλογο χωρίς να είναι μπλοκαρισμένο το λιμάνι του Πειραιά.

Ερωτηθέντες οι συνδικαλιστικοί φορείς από τo TheSeaNation, δήλωσαν ότι αναμένουν επακριβώς τη δήλωση της υπουργού προκειμένου μετά την ανάγνωσή της να τοποθετηθούν.


ΠΗΓΗ SEA NATION

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας Δεν θα πω αν εχετε δικιο η αδικο, θα πω οτι το πρωτο λιμανι εχει γινει το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ. Στο παρελθον ακυρωθηκε απο τον Ανδρεα Παπανδρεου νομοθετημενη συμβαση (αφορουσε τις συγκοινωνιεσ) ,δεν ηταν ομως διακρατικη, ο σημερινος πρωθυπουργος ( τον οποιο ψηφισα, πιστευοντας η αδαης αυτα που "δεσμευτηκε") δεν θελει ουτε να ακυρωσει ουτε να ξανακοιταξει. Αν ηθελαν δεν θα ηταν ΚΛΕΙΣΤΟΝ το λιμανι για 12η ημερα, και συνεπεια τουτου να διαμαρτυρονται πολλοι εμπλεκομενοι η μη. Δεν σας παραξενευει που ο κ. Αναστασοπουλος παραμενει ακομα ο διευθυνων; μηπως εξυπηρετει και τους νεους οπως τους παλιους;Επειδη ομως εχουν και το πεπονι και το μαχαιρι θα παρακαλουσα τους κυριους συνδικαλιστες ας πανε στο διαλογο να δουμε τι θα βγει, αν βγει.

Ανώνυμος είπε...

μικρον το αναστημα του ανδρος κυρια μου.

vagelis είπε...

sorry gia to copy paste alla thelo na eimai sigouros oti tha to diavasei o endiaferomenos
egrapse
παιδια εγω προτεινω να το κλεισετε εντελως το λιμανι και να παμε οι απεξω να φτιαξουμε ενα αλλο καινουριο απο την αρχη μπας και ηρεμησουμε απο εσας τους λιμενεργατες, τους κινεζους, απο τα συνδικατα, τα σωματεια, τους πακιστανους, τις συντεχνιες, τους αφγανους, τους υπουργους, τους πολιτικους, τις κυβερνησεις, το κρατος, τους ινδους, τα κεκτημενα σας κ.α. καληνυχτα σας.

apantao

Λιμενεργάτης είμαι κι εγώ, αλλα όχι μαλάκας.
Κι εσείς που έχετε επιχείρησης θα πονέσετε από το λιμάνι.
Αλλα απλά είμαι ο μονος μαλάκας από τους συναδέλφους που βλέπω ότι δεν γίνετε τίποτα, δεν είμαι ρομαντικός βλέπω απλά που πάει και ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Απλά πρέπει να προσαρμοστούμε.
Όταν έπρεπε δεν σταθήκατε πλάι μας, λυπάμαι αλλα όλος ο Πειραιάς και ο κόσμος που βασίζεται στις εισαγωγές- εξαγωγές θα έχει ζημια από την πώληση του λιμανιού και θα το δείτε!!!!
Εγώ ως παλιός δεν παθαίνω τίποτα 6 μήνες θα δουλεύω για λογαριασμό τις COSCO μετά ο ΟΛΠ δεν μπορεί να με διαθέσει, θα τα ξύνω και θα πληρώνομαι, δεν ακούγεται άσχημο, αλλα φωνάζω βλέπω κάτι που δεν βλέπεις εσύ, δεν μου πάει και άσχημα να βγω στην σύνταξη στα 45.
Απλά ακούστε μια φωνή και ψαχτείτε λίγο δεν είναι όπως θέλουν να τα βγάλουν κάποιοι.
Από την πώληση (παραχώρηση) δεν βγαίνουμε χαμένοι εμείς αλλα εσείς,
φωνάζω για τους συναδέλφους μου γιατί είναι ρομαντικοί και νομίζουν ότι θα το ανατρέψουν δεν βλέπουντην πραγματικότητα , και εφόσον είσαστε όλοι εναντίον μας γιατί να κοιτάξουμε τα δικά σας συμφέροντα και να μην την κάνουμε με ελαφριά πηδηματάκια να πάρουμε ότι μας δίνουν και τέλος.
ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ.
ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΕΣΕΙΣ ΧΑΝΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ρε vageli για να κανεις 12η μερα απεργια και να χανεις τοσα μεροκαματα καποιο λακο εχει φαβα!
εγω παντως δεν θα μπορουσα να χασω τοσα μεροκαματα . δικιο η΄ αδικο παιδια πρεπει να δουλεψουμε και εμεις οι απεξω! να το παρει το κρατος πισω, να το παρουν οι κινεζοι εμας δεν μας νοιαζει, ουτε ξερουμε καταρχας τι γινεται με αυτη την ιδιωτικοποιηση, καντε κατι παντως!ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΧΤΕΣ!!ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΧΤΕΣ!

vagelis είπε...

φιλαρακο δεν υπαρχει λακος ουτε φαβα,
οταν θα πλακωσουν οι κινεζοι με τις μεταποιοισης ελα να δουλεψεις. το κτηριο του Παπαστρατου ξερεις ποιοι το εχουν ?
δουλευεις το internet ψαξου!!!!
μην τα θελεις ολα στο πιατο και μην τρως οτι σου δεινουν!!
Ψαξου COSCO στην Ιταλια.
Αν στα πω εγω θα πεις οτι λεω μαλακιες ουτε link θα σου δωσω ψαξου αν σε ενδιαφερει

oceanos είπε...

Μαζί με τον Παπαστράτο βάλε και το κτίριο του Κεράνη.Αν έχεις χρόνο κάνε μια βόλτα εκεί γύρω να δεις τι γίνεται και σιγά σιγά δένει το παζλ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΘΑ "ΜΠΟΥΝΕ" ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Η' ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΩΣ COSCO?