Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ?


Υπό την πίεση μήπως και "καταρρεύσει η υπομονή" της κινεζικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρίας COSCO Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και ΟΜΥΛΕ εισέρχονται απο τη Δευτέρα στο ουσιαστικό μέρος των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση ενός βασικού πλαισίου. Το οποίο και θα καθορίζει, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αποχρώσες ενδείξεις, ττα εργασιακά δεδομένα που θα ισχύσουν την "επόμενη"της ανάληψης του προβλήτα ΙΙ απο την εκπροσωπούσα την COSCO εταιρία ΣΕΠ. Αυτή καθ αυτή η διαπραγμάτευση θεωρείται εξαιρετικά λεπτή καθώς επικρέμαται ο κίνδυνος άσκησης πιέσεων απο πλευράς των λιμενεργατών αν τα πράγματα δεν οδηγηθούν στο μίνιμουμ των απαιτήσεων και απο την άλλη του ενδεχομένου να δώσει τέλος η COSCO στην παραταθείσα περίοδο χάρητος που ουσιαστικά πέτυχε η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα εξελίχθηκε πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο με σειρά διαβουλεύσεων που ουσιαστικά παρέτεινε σειωπηρά τον τυπικό έλεγχο απο τον ΟΛΠ της διαδικασίας τιμολόγησης των εμπορευμάτων αντί της ΣΕΠ. Παρασκήνιο που ε'ιχε και την οικονομική του διάσταση καθώς η κυβέρνηση με την Κινεζική βοήθεια κατόρθωσε να "ηρεμίσει" την αγορά που αγωνιούσε για τον εφοδιασμό της με εποχικά εμπορεύματα πολλά εκ των οποίων, κατα πληφορορίες είχαν προέλευση απο Κινεζικών συμφερόντων βιομηχανίες.
Στο ίδιο παρασκήνιο και μάλιστα εκείνο με τις πολιτικές πτυχές η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις στο εσωκομματικό και όχι μόνο πεδίο για τα διάφορά μοντέλα απασχόλησης των λιμενεργατών που είχαν πέσει στο τραπέζι επι των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Μοντέλα που είχαν ξεσηκώσει το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ενω προεκλογικά είχαν δεχθεί και βολές απο βουλευτές του νύν κυβερνώντος κόμματος.
Θεωρείται σίγουρο ότι ο κ. Ανωμερίτης με την πολιτική που ακολούθησε στις πρώτες επαφές με τους λιμενεργάτες δεν έχει αφήσει περιθώρια παρανόησης για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο διάλογος, που αυτός αποσκοπεί και ποιό έιναι το χρονικό εύρος διεξαγωγής του. Και αυτό γιατί και η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα των λιμενεργατών και μ'άλιστα σε σύντομο κατα το δυνατό χρόνο ωστε να μην υπάρξεουν άλλα απρόοπτα κατα την περίοδο που θα έρθει στην Ελλάδα Κινεζική αντιπροσωπεία αξιωματούχων που θα έχουν μάλιστα συναντήσεις ακόμη και με τον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση πάντως γνωρίζει ότι υφίσταται ζωηρό ενδιαφέρον για Κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά κιαι άριστο κλίμα στα της ναυτιλίας θέματα με κορυφαίο το γεγονός ότι πολλλες ελληνικές εφοπλιστικές επιχειρήσεις ΄κατασκευάζουν πλοία τους σε Κινεζικά ναυπηγεία.


ΑΠΟ ΤΟ portnews.gr

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ μαργαρη τις αναδημοσιευσεις τις διαβαζουμε και εμεις.
Σ αυτα τα ποτραλ τα παντα κινουνται μα την λογικη της ελευθερης αγορας και του ανταγωνισμου.
Ποτε δεν διαβασα για κοινονικα κριτιρια και την ενοια κρατους δικαιου.
Τεχνιεντως μας βαζουν στο πισω μερους του κεφαλιου μας οτι τα παντα τα κινουν οι επενδυσεις των πολυεθνικων οπου χωρις αυτες,καταστρεφομαστε.
Μονο ενα παραδειγμα θα αναφερω,εαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ εφοπλιστες κατασκευαζαν 50 φορτηγα πλοια σε ελληνικα ναυπηγια (450 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ}αυτοματος η ανεργια στις ναυπηγησεις πλοιων στην ΕΛΛΑΔΑ θα επεφτε κοντα στο μηδεν.
Εδω ομως λειτουργει το κινητρο του κερδους και οχι το καλο της χωρας.
Ακριβως με το ιδιο σκεπτικο θα λειτουργησει η κοσκο και εδω θα ειμαστε για να βλεπουμε τις παρενεργιες της επενδυσης αυτης για την χωρα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΤΟ RESUME ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ COSCO ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ", ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ. ΜΟΝΟ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΟΠΟΤΕ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

theodoros margaris είπε...

ΡΕ μαργαρη τις αναδημοσιευσεις τις διαβαζουμε και εμεις.


αρα αφου τις διαβαζετε να μην βαζουμε αναδημοσιευσεις απο αλλα site η blog ?

ερωτηση

Ανώνυμος είπε...

ρε θοδωρα κανε μου μια χαρη αν θελεις να κλεισεις τη μουσικη γιατι δυσκολευει ρε φιλε οταν εχεις πολλα παραθυρα ανοιχτα η ακουμε ραδιοφωνο ξερεις δυσκολευει πηγαινε κατω πατα παυση σχολια ξανα πισω ξανα μουσικη ειναι μπερδεμα ξερεις αμα μπορεσεις διευκολυνε μας

theodoros margaris είπε...

εβγαλα το μουσικο χαλι που επαιζε

Ανώνυμος είπε...

α μπραβο ρε θοδωρα μια χαρα τωρα. παρε απογευματινη και καθημερινη εχουν τα περι λιμανιου.

Ανώνυμος είπε...

να τις βαζετε τις αναδημισιευσεις γιατι δεν κοιτουν ολοι αλλα Βog.

ΠΑΠΕΡΙΝΟ είπε...

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΣΕ ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΜΕΛ ΜΑΛΑΚΟ....

ΣΟΦΕΡΑΚΙ είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ,ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΦΙΓΚΑΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ...ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ " ΠΟΙΑ ΒΑΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΝ; ΡΕ ΛΕΣ; ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ; ΟΛΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΗ ΒΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ;

BILLY είπε...

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=47365&colid=37&catid=27&dt=2009-11-15%200:0:0

Ανώνυμος είπε...

ρε η ελλαδιτσα μας με 14 γερανους μονο στην αττικη εκανε 1.700.000 κινησεις οταν αντιστοιχα αλλες ευρωπαικες χωρες με 40 και 50 γερανους εφταναν τα 3.000.000. βγαλτε την παρανομη την πουτανα ξεσκεπαστε τους αυτους που ειναι απο πισω.

CooLis είπε...

...ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ , ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Εθελουσία έξοδος
Παράλληλα ο ΟΛΠ διαμορφώνει ένα νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου για 200 - 250 άτομα το οποίο θα προβλέπει βελτιωμένους όρους συνταξιοδότησης σε σχέση με εκείνο που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι και ουδέποτε εφαρμόστηκε. Ωστόσο το κόστος αυτού του σχεδίου αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ τα 50 εκατ. ευρώ και γι' αυτό θα αποτελέσει λύση σε δεύτερο χρόνο.

Άντε γειά.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_5457.html

εδω κοιταξτε

Ανώνυμος είπε...

http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/11/blog-post_9458.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστασόπουλος φεύγοντας πήρε 150.000 ευρώ αποζημίωση και εμεις συμφωνήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι επιβεβαιωμένο ότι θα τα πάρει;;; και ποιοι απο μας συμφωνήσαμε;;;

Ανώνυμος είπε...

οι δύο που εχουμε στο δσ;;;;
καταλαβανε τώρα τι ψηφισανε ή την πατήσανε όπως με τα αναδρομικά της αδειας΄;;;;