Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Σύσκεψη εμπόρων για τους Κινέζους

Οι επιχειρήσεις αλλοδαπών, το παραεμπόριο και τα προϊόντα τρίτων χωρών χαμηλού κόστους, που δεν υφίστανται κρατικούς ελέγχους, θα συζητηθούν την Κυριακή στην Πιερία (Τοπικό Επιμελητήριο, 11 π.μ.), σε πανελλαδική εμπορική σύσκεψη με συμμετοχή των προέδρων 22 επιμελητηρίων και 30 εμπορικών συλλόγων.

«Δεν έχουμε ρατσιστική αντίληψη για τους ξένους επιχειρηματίες. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούν επί ίσοις όροις και υφίστανται τους ίδιους κρατικούς ελέγχους», μας είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλ. Χατζηχριστοδούλου.

Ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Νικ. Χουσουρίδης αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό 15 αλλοδαπών επιχειρήσεων -οι περισσότερες κινεζικές- που, πουλώντας προϊόντα από 2-10 ευρώ, απειλούν με λουκέτο 2.200 επιχειρήσεις στην Πιερία, κυρίως κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ένδυσης, αλλά και ηλεκτρονικών συσκευών και μικροεπίπλων.

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009
.....................................................................................

Και που είσαστε ακόμα Μίχαλε ,Κασιμάτη, και λοιποί κύριοι που ελπίζουμε να θυμούνται τα μέλη που εκπροσωπείτε τις θέσεις σας για την COSCO όταν χρειαστεί, γιατί ΣΙΓΟΥΡΑ θα χρειαστεί. Και αν δεν θυμούνται θα τους το θυμίζουμε διαρκώς εμείς γιατί και με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει συγκεντρωθεί πολύ υλικό σχετικό με όλα αυτά.

15 σχόλια:

oceanos είπε...

Ασφαλιστικά μέτρα δεν θα καταθέσουν;

Ανώνυμος είπε...

εκει θελω να τους δω ολους αυτους που φωναζαν α ρε πουστη μου σε 2-3 χρονακια που θα στρωσει η δουλιτσα εκει θελω να σας δω

Ανώνυμος είπε...

...και που είσαι ακόμα!!! Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγετε κρύο! Ετοιμαστείτε εμποράκοι!

Ανώνυμος είπε...

αυτο λεγεται κοινωνικος αυτοματισμος,η μια ομαδα εναντιον της αλλης και οι κυριοι υπευθυνοι (εφοπλιστες,μεγαλοεισαγωγεις,πολΥεθνικες)ΘΑ ΓΑΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΩ ΚΑΤΩ χωρις αντισταση.

Ανώνυμος είπε...

κριμα πιο πολυ οχι εκδικηση ασε ενταξει αυτοι που λενε οτι θα κερδισει απο δασμους το κρατος και θα κερδισει ποσοι ομως απο αυτους θα κλεισουν αυτα δεν τους απασχολουν

Ανώνυμος είπε...

@ 12:33
Έχεις πολύ δίκιο συνάδελφε, αλλά μας έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, ανθρωποφάγους. Τι μας φταίνε οι μικρομεσαίοι έμποροι όταν πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από τους εκπροσώπους τους που είναι μεγαλοεπιχειρηματίες και χωμένοι στα μεγάλα κόλπα; Αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες σίγουρα θα κονομήσουνε ότι και να γίνει!

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πίκρα όμως και το δίκιο που μας πνίγει! ...και η ζωή συνεχίζεται...

ΒILLY είπε...

ΡΕ ΦΕΡΤΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΦΤΗΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΡΟΥΧΟ 2euro ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ 200euro ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

αν ειναι αληθεια οτι εχουν αγορασει το εργοστασιο του Παπαστρατου κ το διαμορφωσουν σε ενα ωραιο κινεζικο πολυκαταστημα το οποιο θα ραβει εκτος του να πουλαει και ετοιμα ρουχα θα τους κλεισει τους θιγεντες και προσφυγοντες στη δικαιοσυνη ( που δεν ειναι ουτε στραβη ουτε κουφη). εγω θα ψωνιζω απο κινεζους κινεζικα πραγματα γιατι ειναι φτηνα και σχετικα καλα. Ετσι σε κοντρα με τους δικους μας ηλιθιους.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ .
ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΟΥΡΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ .
ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι εμποροι φιλε μου δεν ειναι το ιδιο.
Εγω σχολιαζω στο μπλοκ σας παντα θετικα γιατι ειχα μαγαζι φασον και το εκλεισα απ τον ανταγωνισμο που εκαναν τα κινεζικα προιοντα στη δουλεια μας.
Στις πορειες του ΠΑΜΕ ειμουν μαζι με τον ΙΟΡΔΑΝΗ και παντα κοντα στους λιμενεργατες γιατι λοιπον φιλε μου να πεθανουν ολοι οι μικροι εμποροι?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
ΠΟΣΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΝΤΑΛΙΚΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ?
ΠΟΣΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ?
Ο ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ

ΒILLY είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΜΗ ΛΕΤΕ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΑΛΛΑΖΕΙ.
ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΛΟΙΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕΣ .
ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ .
ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .
ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ .
ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΤΑΛΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ .
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΠ .
ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

παιδια ειλικρινα να σας πω κατι εδω μας πουλανε μια μπλουζα 80 ευρω που επρεπε να την πωλουν το πολυ 40. λοιπον κινεζικο θα αγορασω κ εγω. στα παπαρια μου ειλικρινα