Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕΜΠΟ - ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΙΙ ΤΗΣ COSCO



ΣΕΜΠΟ - ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΙΙ ΤΗΣ COSCO
Απολύσεις, τρομοκρατία και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας
Φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τις επικίνδυνες συνθήκες στο κάτεργο της COSCO
Καμπίνα χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος. Ο χειριστής δουλεύει στα 11 μέτρα ύψος. Πίσω από τη θέση είναι η πόρτα της καμπίνας. Κλειδαριά ασφαλείας δεν υπάρχει. Οι χειριστές κλείνουν την πόρτα με τα μπλε καλώδια που έχουν βάλει μόνοι τους...
Η απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες ήταν η «απάντηση» που πήραν πριν 10 μέρες δύο χειριστές στο εργασιακό γκέτο της κινεζικής πολυεθνικής COSCO, επειδή το τελευταίο διάστημα ανέπτυξαν αγωνιστική δράση για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, όπως το να δουλεύουν σαν άνθρωποι, σε συνθήκες που θα προστατεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Η απόλυση των εργαζομένων ήρθε στο φως μετά από δική τους καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο που διώχθηκαν από τη δουλειά τους, επειδή «σήκωσαν κεφάλι». Εχει βεβαιωθεί μία ακόμα πρόσφατη απόλυση και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια.
Η κινεζική πολυεθνική από το 2010 λυμαίνεται την προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο, η οποία ανήκε στον ΟΛΠ, με τις υπογραφές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Της παρέδωσαν τον μεγαλύτερο ΣΕΜΠΟ της χώρας, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και με πρόσχημα «την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο λιμάνι», για να τον καταντήσει ένα απέραντο εργασιακό γκέτο, όπου κυριαρχούν οι πιο άθλιες εργασιακές σχέσεις και οι πιο επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, που απειλούν ευθέως τη ζωή των εργαζομένων. Αλλωστε, ήδη έχουν καταγραφεί δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα (ανατροπή 11μετρου οχήματος στοιβασίας τύπου ΟΣΜΕ και σύγκρουση δύο τέτοιων οχημάτων) όπου οι εργαζόμενοι γλίτωσαν την τελευταία στιγμή τη ζωή τους, όμως τραυματίστηκαν σοβαρά. Ενώ υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων για απανωτά εργατικά ατυχήματα, μικρότερου βέβαια μεγέθους, τα οποία αποκρύβονται.
Σκάλες ανάβασης γεμάτες λάδια. Κίνδυνος - θάνατος για τους εργάτες
Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν εργαζόμενοι στον «Ρ», η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο ΣΕΜΠΟ της COSCO έχει ως εξής: Στο χώρο δουλεύουν περίπου 600 με 700 εργαζόμενοι. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς είναι επινοικιασμένοι στη θυγατρική της COSCO, την ΣΕΠ, από την εταιρεία «Διακίνηση ΑΕ», θυγατρική της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΛΓΕΚΑ.Η «Διακίνηση ΑΕ», ως εργολάβος, έχει αυτή την περίοδο 6 υπεργολάβους. Ο κάθε εργολάβος επιβάλλει τις δικές του σχέσεις εργασίας. Για παράδειγμα, όπως είναι γνωστό, ένας εργολάβος από τους 6 έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία με 16 μέρες δουλειά το μήνα. Οποιος δουλέψει παραπάνω θα «πληρωθεί» ή με ρεπό ή κάποια «μπόνους». Ειδοποιεί τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά με τηλεφωνικό μήνυμα. Υπάρχουν τρεις βάρδιες, ενώ, όπως καταγγέλλεται, υπάρχουν μέρες που, ανάλογα με το φόρτο εργασίας, εργαζόμενοι μπορεί να «βγάλουν» και πρωινή και βραδινή βάρδια, δηλαδή δουλειά μέχρι εξάντλησης και μάλιστα χωρίς να πληρωθούν όλα όσα δικαιούνται! Ενώ κανείς δε γνωρίζει αν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο ΣΕΜΠΟ είναι ασφαλισμένοι.
Αυτή η κατάσταση έρχεται να προστεθεί στα εξής ανατριχιαστικά που καταγγέλλουν εργαζόμενοι και μαρτυρούν φωτογραφίες που δόθηκαν στον «Ρ»:
Τα τεράστια ανυψωτικά οχήματα που στοιβάζουν και μεταφέρουν κοντέινερς, μηχανήματα 11 μέτρα, είναι ασυντήρητα, μέσα στα λάδια, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πυρκαγιάς ανά πάσα στιγμή, αλλά τα περισσότερα είτε δεν έχουν πυροσβεστήρες, είτε οι πυροσβεστήρες που υπάρχουν, δεν έχουν αναγομωθεί! Εκτός αυτού ακόμα και οι σκάλες τους είναι λαδωμένες, με αποτέλεσμα ο χειριστής να κινδυνεύει την ώρα που ανεβαίνει ή κατεβαίνει από την καμπίνα που βρίσκεται σε 11 μέτρα ύψος. Αυτά τα οχήματα καλούνται να τα οδηγήσουν χειριστές, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία!

Στον πυροσβεστήρα στο όχημα φαίνεται ότι η τελευταία αναγόμωση έχει γίνει το 2007!
rizospastis.gr
 
 
 

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να θες να ησυχάσεις δε μπορείς...
ορίστε τα χάλια τους....
Τα είδαμε δημοσιευμένα στο δυαδύκτιο...
τα βλέπουμε τώρα δημοσιευμένα και σε εφημερίδες....

Ανώνυμος είπε...

Ωραία... πήραν και προαγωγή δηλαδή....

Δε ξέρω όμως τι είναι πιο σοβαρό, η σιωπή των ελεγκτικών μηχανισμών για αυτή την κακομεταχείριση των εργαζομένων σε μία ανύπαρκτη αγορά εργασίας και με το θράσος που τα επιβάλλουν ή η σιωπή των λοιπών κομμάτων για αυτό το κατάντημα ?

oceanos είπε...

Μεγάλο το ζόρι.
Με τέτοια επισκεψιμότητα θα βάλουμε και διαφημίσεις.

Ανώνυμος είπε...

ας γίνουμε ένα λοιπόν και ας ξεκινήσουμε κοινό αγώνα....

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τους διαχειριστές του blog που μας δίνουν φιλοξενία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα .
Κατα 2ον θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κύριο Σοφιανόπουλο που κατέβασε τους εργαζομένους στα 16 ημερομίσθια ως είχε δικαίωμα στα πλαίσια της τρομοκρατίας του εργαζομένου.
3ον. που θα προσλάβει κι άλλο κόσμο προκειμένου να εξυπηρετήσει το λιμάνι στο οποίο εργάζεται πυρετωδώς για να γίνει το Νο1 δουλεμπορικό σκλαβοπάζαρο εργατιάς της Μεσογείου.
4ον . Όταν θα μιλάτε στο κόσμο που συγκεντρώνετε όπως προχθές και θα μιλάτε από θέση ισχύος να τον σέβεστε και όχι να τους αποκαλείτε ΄΄λιγδιάρηδες΄΄ πως έχει λιγδώσει το άντερό τους μετά από τους τρελλούς μισθούς που δίνετε.Όχι τίποτε άλλο μιάς και σας βγάζουν τέτοια παραγωγικότητα που δε τη γανταζόσασταν ούτε στα πιο τρελλά σας όνειρα , αν μη τι άλλο λίγη τσίπα δε βλάπτει.
Θα μου πείτε ποιός την έχασε για να τη βρείτε εσείς. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Η μαγκιά είναι να μιλάς στα ίσια με τον εργαζόμενο και να μην τον ξευτιλίζεις προκειμένου να ανεβάσεις το εγώ σου.
Αν βρείτε τίποτα παντελόνια εσείς εκεί στα γραφεία σας, φορέστε τα και ελάτε να μας μιλήσετε.
όχι όμως τώρα... όταν ανοίξει έστω και μία μικρή χαραμάδα ανάπτυξης.

Εσείς με τα χέρια σας θα τα ξεφορτώνετε τα καράβια .
Αναμένουμε λοιπόν μέχρι τότε....
Πείτε στα πολιτικά σας πρόσωπα που είναι από πίσω και στηρίζουν όλο αυτό το σχέδιο να τη βαθαίνουν την ύφεση όσο μπορούν γιατί αργότερα θα βγάλετε τη γραβατούλα και θα πιάσετε κασμά και φτυάρι μήπως ξελασπώσετε εσείς το λιμάνι .
Εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα .

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/blog/article/474701

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ παιδια πιο πολυ κατουρημενοι απο τον φοβο τους ηταν οι ελεγκτες της επιθεωρησης εργασιας παρα οι διευθυνοντες της ΣΕΠ.
ΚΥΡΙΕ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΕΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΣΑΣΤΑΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΤΕΘΑΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ.
Ευτυχως που εχουμε δουλεψει στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ και εχουμε μετρο συγκρισεις.
Παντως αυτα που κανουν οι εργολαβοι σε ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥΣ
πιστευω δεν θα τα εκαναν ουτε οι τουρκοι ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θελω να ευχαριστησω τον κυριο Θεοδωρο Μαργαρη για τον αγωνα που εχει κανει και συνεχιζει και περιμενω με μεγαλη αγωνια να μας ανακοινωσει και πιο ευχαριστα την πεμπτη, θα του προτεινα μια επικοινωνια με τον προεδρο του εργατικου κεντρου πειραια που μαθαμε οτι προσηλθε στην επιθεωρηση εργασιας του πειραια και σταθηκε διπλα στους απολυμενους την τεταρτη που μας περασε και γνωριζει την κατασταση που επικρατει στο λιμανι

Ανώνυμος είπε...

και εγώ με την σειρά μου των ευχαριστώ για τον αγώνα που κάνει... Κύριε Μάργαρη σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιστευα οτι ειμαι ο μονος εργαζομενος που γραφει εδω αλλα βλεπω οτι υπαρχουν και αλλοι συναδελφοι να σημειωθει δε οτι το μπλοκ παρακολουθειται απο τους ενδιαφερομενους και τους εχει τσουξει αρκετα θα ελεγα παντος συναδελφοι πρεπει να συνεχισουμε τον αγωνα υπαρχουν καποιοι που θελουν να βοηθησουν και με μεγαλη μου χαρα βλεπω οτι κατι γινεται τριζουν καρεκλες και ο κοσμος εστω και ψυθιριστα δειχνει ικανοποιημενος μεσα, περιμενουμε εξελιξεις συντομα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε πολλοί συνάδελφε, και η ώρα που θα δικαιωθούμε δεν αργεί....

oceanos είπε...

Με προσοχή μόνο για να μην χάσουμε τη μπάλα.

Ανώνυμος είπε...

Οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα τελικά δείχνει πως απολύοντας αυτούς τους 2 χειριστές ήτανε η χειρότερη επιλογή που μπορούσανε να κάνουνε.

Ανώνυμος είπε...

Η πιό default (λάθος) επιλογή.. πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω την IP μου ρε παιδιά σε εσάς εκεί στη pct..?? όχι τίποτε άλλο μη παιδεύεστε τσάμπα και άδικα..!
Ούτε ο Πάγκαλος δε το έψαξε τόσο....

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΕΝΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Μαργαρη ερχομαστε

CooLis είπε...

TO MARGARI PREPI PETANI
ENOSI PAKISTANON LIMENERGATON ''TO ALI''...

Ανώνυμος είπε...

Mpravo re magges kante somatio na exoume pali ta limanla klista...lamogia ergatopateres

Ανώνυμος είπε...

Έως τότε ας έχουμε τα μάτια και τα μυαλά κλειστά έτσι δεν μας βολεύει...
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

MARGARiS xa.xa.xa

Ανώνυμος είπε...

Otan psaxnete gia doulia na pate ston marhari lipon stamatiste tis malakies ke afistemas na doulepsoume apo ta somatia poulithike to limani esis to katastrepsate....

Ανώνυμος είπε...

Απορία : Τις σκάλες των μηχανημάτων γιατί τις πλύνατε κ. Σοφιανόπουλε ??
Μέσα σε 2 μερούλες τις κάνατε λαμπίκο.. και φαγητό να σου πέσει το τρώς από τις σκάλες πλέον.
Ενώ μέχρι τότε κινδύνευε ο χειριστής να γλιστρήσει από τις σκάλες ανεβαίνοντας στα 11 μέτρα μέχρι τη καμπίνα που ήταν μέσα στα λάδια παρα ταύτα δε σας άγγιζε το ζήτημα και παρά τις καθημερινές αναφορές των χειριστών για το συγκεκριμένο θέμα.
Μπορείτε να μου απαντήσετε παρακαλώ ??
Εγώ σας συγχαίρω πάντως για τη μαγκιά σας και το θράσος σας. Αλλά δε φταίτε εσείς. κάλά κάνετε.
Οι εργαζόμενοι φταίμε που δε το καταγγέλλουμε καθημερινώς στις κατα τόπους επιθεωρήσεις.

oceanos είπε...

Μια καλή αρχή λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή θα είναι να καταγγείλουμε οι εργαζόμενοι απλά και μόνο τη διαφορά αυτή.
Πιστεύω τα παντελόνια να μην τα φοράμε μόνο.
Αλλά και να τα τιμάμε, ακόμη και τώρα σε αυτή τη δύσκολη εποχή .
Τίποτε άλλο δεν έχω να πω.

Ανώνυμος είπε...

Εεε βέβαια... πλησιάζει η ώρα της αυτοψίας της επιθεώρησης εργασίας και για αυτό ΄΄ταμπουρώνονται΄΄..!
Είναι πολλές οι καταγγελλίες ..Αρηηη.
Νυχτερινές ώρες που δε δηλώνονται, υπερεργασίες, διπλές βάρδιες μέσα στην ημέρα που απαγορεύονται, διάλλειμα που δεν υπάρχει.... απ'όλα έχει ο μπακσές.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σαν εργαζόμενος του ΣΕΠ καταγγέλλω τη ΄΄ Κύρωση της Σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΠ με τον ΟΛΠ΄΄.
Διότι : στη σελίδα 2541 και στις υποχρεώσεις που έχει η ΣΕΠ απέναντι στον ΟΛΠ μάλιστα την αναφέρει ως ΑΕΑΣ (ΣΕΠ) στο άρθρο Ι β) γράφει πως υποχρεούται να : Εξασφαλίζει την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση του εγχώριου φορτίου, καθώς και την λειτουργική ικανότητα για την εξυπηρέτηση των χρηστών του Ν. ΣΕΜΠΟ με συνεχή συντήρηση και επισκευή των βλαβών και ζημιών του συνόλου της υποδομής και εξοπλισμού του Ν. ΣΕΜΠΟ πλην των κρηπιδοτοίχων, τη συντήρηση των οποίων αναλαμβάνει η ΟΛΠ Α.Ε.
Η λέξη ΄΄ συντήρηση ΄΄ είναι ανύπαρκτη στο προβλήτα II .
Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από τον ΟΛΠ για 30 έτη και δεν αγοράστηκε. Αντί αυτού δίνει ένα τίμημα (ενοίκιο) η cosco.
Σε 5 χρόνια δε θα υπάρχει βίδα από τις γερανογέφυρες και από τα μηχανήματα που παραχωρήσατε κύριοι του ΟΛΠ.
Έχετε να μας πείτε κάτι για αυτό ??

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/K-OLP-EIS.pdf

Ανώνυμος είπε...

Όσο περνάει ο καιρός είμαστε και καλύτερα και όσο και να χτυπιέστε είμαστε οκ.. δουλεύουμε δεν τα … ξύνουμε και πληρωνόμαστε κανονικότατα ….δεν έχουμε ανάγκη από πουλημένα αχόρταγα τομάρια κρατήστε τα σωματεία σας μακριά!!!

Ανώνυμος είπε...

και σαν εργαζόμενος του σεπ που δεν νομίζω να είσαι πρέπει να θυμάσαι ότι τα πήραμε λεηλατημένα ...επίτηδες σπασμένες οθόνες καθίσματα τζάμια.... ότι θές λες...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε.. καλά σας λέει.. δε θέλουμε σωματεία...
ειδικά αν φύγει και ξακουμπιστεί ο Σοφιανόπουλος με τα 3-4 ρουφιανάκια του,θα είναι σα να έχουμε 10 σωματεία μέσα εκεί.
Σωστός ?

Ανώνυμος είπε...

ε

Ανώνυμος είπε...

οποίος δεν συμφωνεί μαζι σου είναι ρουφιανος... μάλιστα... και θες και σωματείο περαστικά... κάνε μονόλογο ...άντε και πρόεδρος... μεγάλε ..

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη οταν γινει σωματειο,δεν θα υπαρχουν ρουφιανη; Αυτοι παιδια παντα θα υπαρχουν και θα κανουν το παιχνιδι τους,και αν δεν μας πειραζουν κιολας ας τους αφησουμε και αυτους ησυχους,μπορει να παιζουν και αυτοι ,ΚΡΥΦΑ, ηπερ μας,ποτε δεν ξερεις.

Ανώνυμος είπε...

Και θα επρεπε να ξερετε αλλωστε,οτι απο μεσα χαλαει το φρουτο και οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις,αυτοι γινονται οι μεγαλυτερη συνδικαλιστες

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον
22 Φεβρουαρίου 2012 10:05 π.μ.
`` μπορει να παιζουν και αυτοι, ΚΡΥΦΑ, ηπερ μας,ποτε δεν ξερεις.``
Τάδε έφη...ο ρουφιάνος πριν τον ρίξουν στη πίσα με τα πούπουλα.
Είναι κάτι σαν το ``οι γερμανοί είναι
φίλοι μας`` του αείμνηστου Αρτέμη Μάτσα.
Kαλά μιλάμε για πολύ γέλιο, γιατί δεν πας να γίνεις κλόουν.

Ανώνυμος είπε...

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. θα το έχω υπόψη μου. Έχε και εσύ υπόψη σου ότι εκεί δουλεύουμε 500 οικογένειες και άμα πεινάσουν τα παιδιά μας δεν θα βρίσκεται τρύπα να κρυφτείτε. Οι συνάδελφοι του ΟΛΠ πλήρωσαν με το χειρότερο νόμισμα αυτά τα τομάρια.. τους πούλησαν …εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Το ταμείο ανεργίας είναι 360 ευρώ άμα σου φτάνουν … πρόβλημα σου. Ελπίζω και στην επόμενη δουλειά σου να είσαι το ίδιο μαχητικός …άμα βρεις που θα σου δίνουν 700 ευρώ… και ξέρεις πολύ καλά ότι εδώ δεν παίρνουμε τα ψίχουλα που λέτε ψέματα στον κόσμο. Παντού υπάρχουν προβλήματα αλλά όλα λύνονται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς .Η πρώτη εταιρία σε προσλήψεις το 2011 μόνο Έλληνες και εσείς προσπαθείτε να την καταστρέψετε. Δεν θα μπω στον κόπο να ξανά απαντήσω βρίσε μας όσο θέλεις άλλα μακριά από εμάς!! …..πρώην συνάδελφε..

Ανώνυμος είπε...

loipon akouste limenergates kai ton 2 limanion mporite na grafete oloi.oso gia tous ergolavous pou pinoun to aima ton sinadelfon dipla ANTE STON AGYRISTO 8a er8i h ora sas pou 8a sas petaksi h cosco sta skoupidia giati eki ine h 8esi sas

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε 5.36..
Να πω τη γνώμη μου μιας και τώρα μπήκα και βλέπω πως σε λάθος κατεύθυνση γυρνάτε τις βολές σας.
είπες..΄΄και άμα πεινάσουν τα παιδιά μας δεν θα βρίσκεται τρύπα να κρυφτείτε΄΄.... και συμφωνώ.
και εγώ μαζί σου αν συμβεί κάτι τέτοιο... αλλά εγώ βλέπω μια διαφορά.
Απολυθήκανε 2 χειριστές και ξαφνικά θυμηθήκε η εταιρεία εκεί που ισχυριζότανε ΄΄εμείς αυτά τα μηχανήματα, αυτά μας παρέχουνε, κάντε υπομονή΄΄ μετάφραση: αν σας αρέσει δηλαδή αλλιώς το δρόμο σας.
Και ξαφνικά έχουν πλήνει τις σκάλες για να μη γλιστρήσει κανένας χειριστής, έχουν βάλει πυροσβεστήρες μη αρπάξει φωτιά και δε μείνει ούτε χριστούγεννο, ούτε μπρελόκ δε θα βρούνε από το χειριστή, και άλλες αλλαγές πολλές.
Διότι ο χειριστής είναι Ανθρωπος.
Και κάθε εταιρεία που βάζει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια είναι Εγκληματίας.
Το να είσαι εργαζόμενος μιάς ημέρας , εργάτης δίχως αύριο δε νομίζω να το επιδιώκει κανένας.
Οπότε σε κίνδυνο σε βάζει πρώτα η εταιρεία και μετά ο εργαζόμενος.
Το να κάνει η εταιρεία πρσλήψεις καθημερινές και να λέγεσαι μελοθάνατος δε νομίζω να αρέσει στο καθέναν μας, και ξέρεις πολύ καλά πως ατύχημα σε εμάς δεν είναι απλή υπόθεση.
Αν γίνει ... είναι και σοβαρό.
Αν εσύ διακινδινεύεις φίλε μου τη ζωή σου δε θέλω να σε έχω δίπλα μου συνάδελφο... γιατί διακυνδινεύεις και τη δική μου ζωή.
Αυτά τα λίγα.... ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φίλε δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι που έχεις απόλυτο δίκιο

Ανώνυμος είπε...

Ο φιλος,(11¨47) και δεν ξερω αν ηταν πρωην συναδελφος και αν ηταν ,πολλη καλα να παθει που ηταν και δεν ειναι,ας αφησει τα σωματεια και τις βλακιες και να κοιταξει απο εδω και περα πως θα ταισει την οικογενεια του,και να ξερει οτι ,οταν ηρθε για δουλεια,εκανε μια συμφωνια,και αν κανω λαθος ας το πει,και θα μπορουσε τοτε να μην δεχθει την δουλεια,αλλα ετσι ειναι ο ελληνας (Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος)γι'αυτο και πουλανε την ελλαδα μας κατι τετοια ρεμαλια.και αν δουλευανε λιγο,και η ανθρωποι του ολπ,τωρα δεν θα υπηρχαν ουτε κινεζοι και ολα θα ηταν καλα.απο απεργια σε απεργια,τωρα θα φαμε ολοι σκατα

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος 11.47 δε ξέρω αν είναι πρώην συνάδελφος αλλά αν είναι τον ευχαριστώ γιατί αντί να τα μουντζώσει και να φύγει το πάλεψε και ταρακούνησε υποτίθεται ολόκληρη εταιρεία να ευαισθητοποιηθεί και να μας βάλει τουλάχιστον πυροσβεστήρες για να μη καούμε σα τα μοσχάρια που πάνε στη σφαγή και πλήνανε και σκάλες .... τι στιγμή που τόσο καιρό αμελούσε και σιώπαινε η διοίκηση στα παράπονά μας που γράφαμε στις αναφορές.
Και η σιωπή σε ένα έγκλημα είναι κάλυψη .
Αν σιωπαίνει και ο εργαζόμενος είναι συνεργός και αυτός.
Οπότε εσύ 9.54 δε νομίζω να χρειάζεται να ρωτήσω από ποιούς εργαζόμενους είσαι τελικά ...
από αυτούς που μιλάνε ή από αυτούς που μασάνε τα λόγια τους ??
Μάλλον από τους δεύτερους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι συνάδελφος σας, άλλωστε δεν έχω βγει ακόμα στην αγορά εργασίας λόγω ηλικίας.
Βλέπω όμως τον αγώνα που δίνουν οι γονείς μου (και οι δυο είναι στον ιδιωτικό τομέα) για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
Ένα πράγμα έχω όμως καταλάβει ότι το να αντιμετωπίζεις ρουφιάνους και άλλα παράσιτα είναι πιο δύσκολο από το να δουλεύεις στη πιο σκληρή και με τις χειρότερες συνθήκες δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

ela na sou dwsoume kanena fanelaki na allakshs,kai pollh asxolithikame mazi sou,otan vgeis sthn pragmatikothta kai sthn douleia tote ta ksanaleme,ektos an gineis kai esu kapoios ergatopateras kai voleuths se kamia karekla ,ase tha se valoun oi goneis sou gia dieuthinti esena.axaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου 9.58...
εκεί στο λιμάνι μόνο τη γυναίκα μας δε μας έχουν ζητήσει.....
Μόλις μας τη ζητήσουνε και αυτή θα αρχίσει πλέον ο καθένας μας από τους εργαζόμενους να τα καταγγέλλουμε και επώνυμα.
Σου ακυρώνουν το ρεπό σου, είσαι 8ωρο όχι είσαι 16ωρο, είσαι πρωί είσαι και βράδυ και καπάκι απόγευμα, και αν θες πες όχι, μαύρη λίστα είσαι.
Έλα φιλαράκι μου εδώ μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Μη περιμένουμε να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα και για αυτά που βιώνουμε αν δε μάθουμε να μιλάμε.
Σε περίπτωση επώνυμης καταγγελλίας η επιθεώρηση εργασίας δήλωσε πως αν σας απολύσει ο εργοδότης η απόλυση θα είναι εκδικητική και θα προστατεύεσει τον κάθε εργαζόμενο που καταγγείλει τα παραπάνω γεγονότα.
Ακόμη και σε αυτή την ύστατη στιγμή μπορούμε να το καταγγείλουμε.
Ο φόβος έχει φέρει τη καταστροφή και υ σιωπή το σκοτάδι.
Μην απορούμε λοιπόν που εργαζόμαστε σε αυτές τις άσχημες συνθήκες εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

o filos kai sunadelfos (8:42),apo poious einai,apo autous pou milane h apo autous pou masane ta logia tous;;;;;;;eeeee,,den mas eipes;;;;giati kai esu apo oti vlepw ,auton perimenes gia na valoun purosbestires kai na plinoun skales..........ase re megale.......kai na kserete oti egw eimai mazi sas,se ola ayta,alla etsi den vgenei pouthena kai h kairi einai diskoli paidia......tosoi einai ekei kai douleuoyn alla kaneis den milaei ,giati arage;;;;;;;poios tha mas taisi se autous tous diskolous kairous;;;;;to swmateio;;pa..ria.....oloi tha kanoun pisw tote,,,,gia pane kai zutatous na sou vroune mia doulei,zhta tous na taisoun thn oikogeneia sou,oi ergatopateres kalovolepsakides,xesmenous mas exoun oloi tous ,kai h men kai h de,oloi thn douleia tous theloun na kanoun stou kasidiari to kefali,,,,,

Ανώνυμος είπε...

ωραιο το προγραμμα τελικα,αλλα δεν μας ειπατε ποιανου ιδεα ηταν αυτο, του υποτιθεμενου-εικονικου προϊσταμενου Αρταβανη Χρηστου,η του κυριου Μπακουρου Ευαγγελου;Δεν μας ειπατε τα ρεπο που αναγραφονται στο προγραμμα,οπως και οι βαρδιες των εργαζομενων ισχυουν και αν ισχυουν γιατι δεν ειναι σφραγισμενα απο την επιθεωρηση εργασιας Κερατσινιου;Γιατι συνεχιζονται τα sms μεχρι και δυο ωρες πριν την εναρξη της βαρδιας;Δηλαδη αν δεν εχει καραβια για την επομενη μερα,αυτοι που ειναι προγραμματισμενοι θα εργαζονται;Απο την στιγμη που δεν μπορειτε να προγραμματισετε την εργασια,τουλαχιστον προγραμματιστε τα ρεπο των εργαζομενων,για να κανουν και αυτοι τις δουλειες τους.Το καινουργιο ωραριο 11¨00 με 19¨00 ποιανου ιδεα ηταν; και πειτε μας αν εχετε δηλωσει αυτο το προγραμμα και την καινουργια βαρδια στην επιθεωρηση εργασιας; ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ PCT: γνωριζετε για το εικονικο προγραμμα-ρεπο των εργαζομενων και την καινουργια παρανομη βαρδια 11:00-19:00 της DIAKINISIS PORT αν ναι γιατι δεν την υιοθετειτε και για την PCT κυριε ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ; Ετσι σας βολευει ολους,να πλουτιζετε στις πλατες τον εργαζομενων και να καταπατατε εργασιακα δικαιωματα.

Ανώνυμος είπε...

Έχουνε γίνει ρεζίλι στις επιθεωρήσεις .
Δε μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Αν είναι έτσι οι εταιρείες τότε τι να πούνε οι πραγματικά σοβαρές εταιρείες......

Ανώνυμος είπε...

Απασχόληση κατά ημέρα εργασίας και ωράριο εργασίας διαφορετικό από το εμφανιζόμενο στον πίνακα προσωπικού ή στο πρόγραμμα εργασίας χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση της αλλαγής ή της τροποποίησης του ωραρίου ή του χρόνου εργασίας Άρθ. 16 παρ. 2 και 5 εδ. β΄ του Ν. 2874/2000 (ΦΕΚ 286 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθ. 68 παρ. 5 του Ν. 3518/2006 και αντικαταστάθηκε από το άρθ. 10 του Ν. 3846/2010 (ΦΕΚ 66 Α΄) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
Μη κατάθεση προγράμματος ωρών εργασίας Άρθ. 16 παρ. 6 του Ν. 2874/2000 (ΦΕΚ 286 Α΄) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
Μη κατάθεση πίνακα προσωπικού & ωρών εργασίας. Άρθ. 16 παρ. 1 του Ν. 2874/2000 (ΦΕΚ 286 Α΄) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
Απασχόληση κατά ημέρα εργασίας και ωράριο εργασίας διαφορετικό από το εμφανιζόμενο στον πίνακα προσωπικού ή στο πρόγραμμα εργασίας χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση της αλλαγής ή της τροποποίησης του ωραρίου ή του χρόνου εργασίας Άρθ. 16 παρ. 2 και 5 εδ. β΄ του Ν. 2874/2000 (ΦΕΚ 286 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθ. 68 παρ. 5 του Ν. 3518/2006 και αντικαταστάθηκε από το άρθ. 10 του Ν. 3846/2010 (ΦΕΚ 66 Α΄) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
Υπέρβαση χρονικών ορίων εργασίας (παράνομη υπερωριακή απασχόληση), προσωπικού σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, χωρίς προηγούμενη αναγγελία και καταχώρηση των εργαζομένων στο βιβλίο υπερωριών Άρθ. 1, 2 και 4 [όπως αντικαταστάθηκε από το άρθ. 1 παρ. 1 του Ν.Δ. 515/1970 (ΦΕΚ 95 Α΄)], 9 [όπως αντικαταστάθηκε από το άρθ. 3 του ν.δ. 515/1970 (ΦΕΚ 95 Α΄) και άρθ. 13 του Ν. 3846/2010 (ΦΕΚ 66 Α΄)] του π.δ. της 27.6.1932 (ΦΕΚ 212 Α΄), άρθ. 6 της από 14.04.1984 ΕΣΣΕ, η οποία κυρώθηκε με την ΥΑ 11770/20.03.1984 (ΦΕΚ 1 Β΄), άρθ. 3 και 6 της από 26.02.1975 ΕΓΣΣΕ, η οποία κυρώθηκε με το Ν. 133/1975 (ΦΕΚ 180 Α΄) και άρθ. 1 του Ν. 3385/2005 (ΦΕΚ 210 Α΄), σε συνδυασμό με διατάξεις ειδικότερων ΥΑ βάσει του Α.Ν. 435/1968 (ΦΕΚ 124 Α΄) ή ΣΣΕ και ΔΑ που καθιερώνουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας και έχουν κηρυχθεί υποχρεωτικές ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
Μη καταβολή προσαυξήσεων για εργασία κατά Κυριακές και αργίες ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών & Εργασίας 8900/1946 (ΦΕΚ 54 Β΄), ΚΥΑ 18310/1946 (ΦΕΚ 93 Β΄), ΚΥΑ 25825/1951 (ΦΕΚ 86 Β΄), άρθ. 2 του Ν.Δ. 3755/57 (ΦΕΚ 182 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθ. 2 του Ν. 435/76 & άρθ. 1 του Ν.Δ. 147/73 σε συνδυασμό με άρθρο μόνον του Α.Ν. 690/1945 (ΦΕΚ 292 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθ. 8 παρ. 1. του Ν. 2336/1995 (ΦΕΚ 189 Α΄) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
Μη καταβολή προσαυξήσεων για εργασία κατά νύκτα ΚΥΑ 18310/1946 (ΦΕΚ 93 Β΄), ΚΥΑ 25825/1951 (ΦΕΚ 86 Β΄) όπως τροποποιήθηκαν με την ΥΑ 27019/2/1953 (ΦΕΚ/Β/16-12-53) σε συνδυασμό με άρθρο μόνον του Α.Ν. 690/1945 (ΦΕΚ 292 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθ. 8 παρ. 1. του Ν. 2336/1995 (ΦΕΚ 189 Α΄) ΥΨΗΛΗ
Μη καταβολή αμοιβής εργασίας που παρέχεται κατά την έκτη ημέρα της εβδομάδας προσαυξημένη κατά 30% κατά παράβαση του πενθημέρου
Άρθ. 8 του Ν. 3846/2010 (ΦΕΚ 66 Α΄)
ΥΨΗΛΗ
Μη καταβολή μισθών/ημερομισθίων βάσει Σ.Σ.Ε, ,Δ.Α., Υ.Α. ή βάσει ατομικής συμφωνίας Άρθ. 7 παρ. 1, 8, 9, 11 και 21 του Ν. 1876/90 (ΦΕΚ 27 Α΄), άρθρο μόνον του Α.Ν. 435/1968 (ΦΕΚ 124 Α΄), π.δ. 156/1994 (ΦΕΚ 102 Α΄) σε συνδυασμό με άρθρο μόνον του Α.Ν. 690/1945 (ΦΕΚ 292 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθ. 8 παρ. 1. του Ν. 2336/95 (ΦΕΚ 189 Α΄) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
Μη εφαρμογή όρων Σ.Σ.Ε.,, Δ.Α. ή Υ.Α., ή κανονισμού εργασίας Άρθ. 7 παρ. 1, 8, 9, 11 και 21 του Ν. 1876/1990 (ΦΕΚ 27 Α΄), άρθρο μόνον του Α.Ν. 435/1968 (ΦΕΚ 124 Α΄), άρθ. 1 και 2 του Ν.Δ. 3789/1957 (ΦΕΚ 210 Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις ΣΣΕ, ΔΑ ή κανονισμών εργασίας, που προβλέπουν τους συγκεκριμένους όρους


ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ PORT ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθεια φιμωσης εργατικου δυναμικου της DIAKINISIS PORT και των κυριων εργολαβων για το οικονομικο και για τις ωρες η μαλλον ημερες που δεν πληρωνομαστε,γιατι τωρα υπαρχει προγραμμα τηλεφωνα πεφτουν συνεχως εχεις ρεπο μην κατεβεις η δουλευεις κατεβα για δουλεια και ας εισαι στο προγραμμα ρεπο.μονο η PCT δηλαδη η cosco εχει αλλα και τηρειται το προγραμμα της,οχι σαν της diakinisis port και των εργολαβων που σε ακυρωνουν οτι ωρα γουσταρουν,μας ριξανε στα 16 μεροκαματα και δουλευουμε για ενα κομματι ψωμι σε απανθρωπες και ακρως επυκινδυνες συνθηκες,την παροιμια που λεει θα γυρισει ο τροχος την ξερετε αν οχι θα την μαθετε συντομα που ολοι οι εργαζομενοι και θα μαθουν αλλα και θα ενημερωθουν για το τι δικαιουνταικαι για ολα τα επιδοματα που ειστε υποχρεωμενοι να μας χορηγητε και οχι να μας εχετε να δουλευουμε για ενα κομματι ψωμι,καντε υπομονη μεχρι τελους του ετους θα τριβετε τα ματια σας και σας υποσχομαστε ενα πραγμα οτι επιτελους θα πληρωνετε αυτα που δικαιουμαστε και οχι αυτα που γουσταρετε,και μην μιλησουμε βεβαια για 25 ημερες καθυστερησης πληρωμης πρωσωπικου των εργολαβων κατι το οποιο το κανατε και μονιμο τωρα, αλλα τι περιμενοι καποιος απο ανθρωπους που μεχρι προτεινος ειχανε θεσπισει ταριφα η μιζα 4000 η ακομα και 5000 χιλιαδες ευρω για καθε προσληψη που κανατε,υπομονη κυριοι μονο αυτη την υποσχεση σας δινουμε ΥΠΟΜΟΝΗ.........

Ανώνυμος είπε...

';lkpo