Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

«Άνοιγμα» Μώραλη στην κεντροαριστερά

«Άνοιγμα» στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και ειδικά στο «Λιμάνι της Αγωνίας» έκανε, με δηλώσεις, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Καλώ τους ψηφοφόρους του κ. Δρίτσα να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη ανατροπή. Άλλωστε το σύνθημα του συνδυασμού του κ. Δρίτσα ήταν ανατροπή για τον Πειραιά. Καλώ επίσης όλους τους πολίτες που έκαναν διαφορετικές επιλογές στον πρώτο γύρο να έρθουν μαζί μας και μπροστά στο δίλημμα παλαιοκομματισμός ή συντήρηση και από την άλλη πλευρά ένα πρόγραμμα με σχέδιο για ανάπτυξη και δημιουργία να επιλέξουν το δεύτερο. Να πάνε απέναντι σε αυτούς που μίκρυναν τον Πειραιά, σε αυτούς που στέρησαν το δικαίωμα της εργασίας και της ελπίδας στους πολίτες, μπροστά στα μνημόνια και την κρίση», ανέφερε ο κ. Μώραλης σε δηλώσεις του στον ANT1. Και πρόσθεσε:
Να έρθουμε όλοι μαζί, να αλλάξουμε τον Πειραιά, να δημιουργήσουμε δουλειές,  να στηρίξουμε όλους τους πολίτες και κυρίως τους αδύναμους. Δε νοείται ανάπτυξη στον Πειραιά χωρίς τους πολίτες του Πειραιά να συμμετέχουν σε αυτήν. Αυτό είναι το σύνθημά μου, απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν, ώστε να έρθουν σε μια πειραική συμμαχία, υπερκομματική, ακομμάτιστη για να αλλάξουμε τον Πειραιά. Και έχω την άνεση να το κάνω».

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι «μεγάλωσα σε ένα άκρως δημοκρατικό σπίτι, με κεντροαριστερό πολιτικό στίγμα, από τα 16 μου μαθητής, φοιτητής ήμουνα σε μάχες και διεκδικήσεις, με τους πολίτες έχω μόνο κοινά σημεία και μπορούμε από Δευτέρα να είμαστε πάλι σε αγώνες, δυναμικές διεκδικήσεις και αν χρειαστεί συγκρούσεις για τον Πειραιά και τους πολίτες. Αισθάνομαι οικεία απέναντί τους, τους κοιτάω και τους λέω ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε τον Πειραιά. Αυτό είναι το προσωπικό μου στίγμα και δεν μπορεί κανείς να μου το αλλάξει».

Στο Χατζηκυριάκειο

Στο μεταξύ, με έμπορους και κατοίκους του Πειραιά συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λαϊκή Αγορά του Άγιου Νείλου στο Χατζηκυριάκειο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με τους πολίτες για το πρόγραμμα του «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ» εστιάζοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονία της πόλης.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύσσωμοι οι Πειραιώτες εξέφρασαν στον κ. Μαρινάκη τη στήριξή τους και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και για την μεγάλη ανατροπή στον Πειραιά που έφερε πρώτο τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στις εκλογές της 18ης Μαίου.
Επιστολές στους αρχηγούς των κομμάτων
Στο μεταξύ, την Τετάρτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννης Μώραλης, απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία τους γνωστοποιεί και τους κοινοποιεί τις Προγραμματικές Θέσεις του Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ».

Παράλληλα, τους ζητά την υποστήριξή τους για να συμπεριληφθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) για χρηματοδότηση οι βασικές στρατηγικές επιλογές που περιλαμβάνονται σε αυτές.
Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μώραλης στις επιστολές του υπογραμμίζει:  «Εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης,  στο επίκεντρο του οποίου θέσαμε την ανάδειξή του σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, σε διεθνή κόμβο Συγκοινωνιών, Επικοινωνιών, Logistics και Εμπορίου και σε Λιμάνι αφετηρίας για την Κρουαζιέρα. Στόχοι που θα επιφέρουν πόρους στον Πειραιά πλέον των 3 δις ευρώ και συνακόλουθα 35.000 νέες θέσεις εργασίας.
Υποστηρίζουμε ότι συνδυαστικά η εθνική πολιτική και ο αναπτυξιακός της σχεδιασμός, καθώς και οι πόροι του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) 2014-2020, οι ιδιωτικές επενδύσεις και οι δημοτικές πολιτικές στους κλάδους της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και του διαμετακομιστικού εμπορίου με ευκρινή προτεραιότητα στις «νεοφυείς επιχειρήσεις» (startups) και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.  
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας καλέσω να αναλάβετε τη δημόσια δέσμευση, ότι ο Πειραιάς, ο Δήμος του Πειραιά, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των δεσμεύσεών σας στο νέο ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) 2014-2020».

Ο Γιάννης Μώραλης καταλήγει στις επιστολές του επισημαίνοντας ότι: «Εμείς με την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών ως Δημοτική Αρχή της περιόδου 2014-2019 δεσμευόμαστε, ότι θα διεκδικήσουμε τεκμηριωμένα και μαχητικά, ό, τι ο Πειραιάς και οι άνθρωποί του αξίζουν. Αναμένουμε τη δημόσια υποστήριξή σας στις στρατηγικές επιλογές του Πειραιά που θα τον οδηγήσουν ξανά στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας και τους πολίτες του στην ευημερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: