Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μαρινάκης: "Να φτιάξουμε θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας"...

kalpes14.gr

Αποφασιμένος να βοηθήσει την παράταξη του Γιάννη Μώραλη να αντιμετωπήσει τα προβλήματα του Πειραιά και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών την Κυριακή εμφανίστηκε στο Mega ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Μαρινάκης. "Δεν μας ενδιαφέρει η καρέκλα, αλλά...
να φτιάξουμε θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας", ήταν το βασικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον στόχο του "Πειραιά Νικητή".

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τον αντίπαλο υποψήφιο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, τονίζοντας ότι δεν ισχύουν όσα διαρρέονται από την πλευρά του, καθώς "ο κ. Μιχαλολιάκος διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε μέρα από την Αστυνομία, από την εκκλησία, αλλά και από τον δικηγόρο του, ο οποίος κατεβαίνει και υποψήφιος με την παράταξή του". Κληθείς να σχολιάσει αν έχει σημασία ποια ομάδα στηρίζει ο απερχόμενος δήμαρχος, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως "και εμείς στην παράταξη έχουμε Παναθηναϊκούς, ΑΕΚτσήδες και Εθνικούς. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, αλλά να δώσουμε λύσεις για τον αθλητισμό. Τα ερασιτεχνικά σωματεία στον Πειραιά αυτά τα χρόνια εισπράττουν μία αδοαφορία από τον κ. Μιχαλολιάκο, παρά την προσφορά τους. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό, γιατί αυτά ενισχύουν τα φυτώριά μας. Τα παιδιά στον Πειραιά πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό".

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξήγησε ότι "εδώ και 40 μέρες έχουμε φτιάξει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον Πειραιά, προκειμένου να αναπτυχθεί και να υλοποιηθεί άμεσα". Παράλληλα, δήλωσε "ικανοποιημένος" που από το αναπτυξιακό πρόγραμμα που παρουσίασε προχθές ο Αντώνης Σαμαράς, πολλές θέσεις βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμα του Γιάννη Μώραλη, γι' αυτό και ο υποψήφιος Δήμαρχος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό. "Αν το πρόγραμμα του Σαμαρά προβλέπει 70.000 θέσεις εργασίας στη Ναυτιλία, τότε 30.000 από αυτές θα πρέπει να είναι στον Πειραιά. Είναι λυπηρό οι τουρίστες να κατεβαίνουν από τα πλοία και να φεύγουν για την Αθήνα αμέσως. Πρέπει να ενημερώνονται με ένα βιβλίο ή με ένα ντοκιμαντέρ για τον Πειραιά και τα αξιοθέατά του", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος δεν πήρε θέση ανάμεσα στον Γιάννη Μώραλη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε ότι εκείνος είχε δηλώσει πως θα τον στηρίζε αν περνούσε στον β' γύρο "γιατί είναι άνθρωπος που σέβεται τη δημοκρατία και έχει δουλέψει στη ζωή του". Επίσης, τόνισε ότι δεν παίζει ρόλο ποιος θα εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, αρκεί να βοηθήσει στο να απορροφηθούν τα κονδύλια στον Πειραιά.

Ακόμη, ερωτηθείς γιατί επέλεξε να κατέβει υποψήφιος και να μην στηρίξει την προσπάθεια του κ. Μώραλη απ' έξω, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν ήθελε να κρυφτεί, αλλά να βοηθήσει φανερά.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο της προσέγγισης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και το αν η παράταξη του Γιάννη Μώραλη προτίθεται να κάνει το ίδιο, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "το κάλεσμα μας είναι υπερκομματικό", καταδικάζοντας παράλληλα τη δράση της Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: