Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.01.2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

    Πειραιάς 11.01.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     
«Το ΔΣ/ΟΛΠ αποφαίνεται ότι δεν έχει τηρηθεί 
η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης 
της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ».

Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, πέραν της συνολικής διαφωνίας, ως προς την πώληση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου, η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, με βάση την οποία κατατέθηκαν οικονομικές προσφορές, στερείται παντελώς νομιμότητας.

Σήμερα 11/1/2016 είχε προσδιοριστεί ΔΣ/ΟΛΠ με θέμα «Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ» και είχαν κατατεθεί, όπως είχε ζητηθεί από μέλη του ΔΣ/ΟΛΠ, όλη η αλληλογραφία από το 2014 μέχρι σήμερα, καθώς και επιστολή του πρώην Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠ.

Τα παραπάνω στοιχεία αμφισβητούν ευθέως την αναφορά στην Σύμβαση Παραχώρησης που είχε καταθέσει επισήμως το ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ/ΟΛΠ και συγκεκριμένα την παρ. στ’, όπου ψευδώς αναφέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, ότι υπήρξε θεσμοθετημένος διάλογος και ότι δήθεν κατέληξε σε οριστικοποίηση της παρούσας σύμβασης.

Με αφορμή περίεργη φάρσα, περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο του ΟΛΠ και έρευνας από την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το ΔΣ/ΟΛΠ, ενώ όλα τα μέλη ήταν παρόντα ή είχαν καταθέσει νόμιμες εξουσιοδοτήσεις.

Το ΔΣ/ΟΛΠ συνεδρίασε και αφού εξέτασε το θέμα αποφάνθηκε ομόφωνα, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης.

Είναι πλέον φανερό ότι η κατάθεση προσφορών για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών βρίσκεται στον αέρα, αφού στηρίζεται σε αυθαίρετα και αναληθή στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης συναλλαγή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO.

Εγείρεται μείζον πολιτικό και νομικό θέμα, πέραν της ευθύνης του ΤΑΙΠΕΔ. Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση και να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ. Η ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ είναι και ευθύνη της Κυβέρνησης, όσο καλύπτει αυτές τις μεθοδεύσεις.

Επιχειρείται η πώληση του ΟΛΠ με εκβιαστικές και αυθαίρετες ενέργειες που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τις κοινωνικές συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το μείζον αυτό θέμα, θα εντείνουν τον ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή της επιχειρούμενης πώλησης. Δεν πρόκειται να αποδεχτούν εκβιασμούς και εκφοβισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: