Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Απεργιακό μπλακ αουτ

Απεργιακό μπλακάουτ στην Αθήνα την Πέμπτη, σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες, ενώ για την ίδια ημέρα η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος καλεί τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ στα ράφια.
Ημέρα απεργίας σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες θα είναι η ερχόμενη Πέμπτη κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της πολιτικής λιτότητας. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας τρεις διαφορετικές διαδηλώσεις, καθιστώντας απαγορευτική την κίνηση των οχημάτων. Σε απεργίες κατέρχονται από την Πέμπτη οι τραπεζοϋπάλληλοι, αφού οι τράπεζες δεν έχουν χορηγήσει εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των αποκρατικοποιήσεων αρχίζουν από την προσεχή Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ, ενώ πανδημοσιοϋπαλλικη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου οργανώνει την ίδια ημέρα η ΑΔΕΔΥ.
Σε ποιες τράπεζες
Χτες από την ηγεσία της ΟΤΟΕ (τραπεζοϋπάλληλοι) αποφασίστηκαν τα εξής:
● Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη στις τράπεζες που δεν έχουν χορηγήσει εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (Εθνική, Ελλάδος, Αlpha Βank, Εurobank, Ρrobank, FΒΒ, ΗSΒC, ΒΝΡ Ρaribas, Citibank, Ελληνική, Αmerican Εxpress και Κύπρου).
● Συγκέντρωση στις 9 το πρωί την ίδια ημέρα (15/5) έξω από την ΟΤΟΕ και διάβημα στις 10 στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά (Σταδίου 29), προκειμένου να παρέμβει πολιτικά στις διοικήσεις των τραπεζών που αρνούνται τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
Λιμάνια - ΔΕΚΟ
Εξάλλου την Πέμπτη η ΓΣΕΕ οργανώνει:
● Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον ΟΤΕ και τα λιμάνια.
● Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως και τις 15.00 για τους υπόλοιπους χώρους- ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΕΥΔΑΠ. Την ίδια ημέρα θα γίνει συγκέντρωση στις 12.30 στην Πλατεία Κάνιγγος.

1 σχόλιο:

παρα λιγο αεριτης είπε...

Στο αρνητικό σενάριο, η Deutsche Bank σημειώνει πως δε βρίσκει νόημα στη διεκδίκηση του λιμανιού του Πειραιά από την εταιρεία και επιπλέον όπως και χθες η Morgan Stanley σημειώνει το γεγονός ότι ο κ.Λαυρεντιάδης πούλησε χαμηλότερα από το προηγούμενο placement ενώ είχε πει πως δε θα το κάνει και μείωσε το ποσοστό του κάτω από το 20% ενώ είχε πει πως δε θα το μειώσει.
Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 3,30 ευρώ
REPORTER 13/5/08
Στο λιμάνι του Πειραιά θα κατευθυνθεί η μεγάλη ρευστότητα που απέκτησε ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από την πώληση της Νεοχημικής και τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών της Alapis σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με την εταιρεία Hutchison για την απόκτηση του ΟΛΠ.
ΕΘΝΟΣ 12/5/08
Δυο διαφορετικά άρθρα που δείχνουν τι καλά παιδιά έρχονται στο λιμάνι. Εμπλέξανε με κινέζους και τους κινέζους θα κάνουν