Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΜΙΧΑΛΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ Ε ?


Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την επίσημη παράδοση του Λιμανιού στην COSCO από τον ΟΛΠ και το χάος επικρατεί παντού.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι πρόχειρες επιλογές προσωπικού , το οποίο στην πλειονότητα του είναι παντελώς ανειδίκευτο όσον αφορά το Ναυτιλιακό και την διακίνηση Container, ο όγκος εργασίας , το νέο λειτουργικό πρόγραμμα CATOS το οποίο εγκαταστάθηκε πάνω στο NAVIS του ΟΛΠ .μέσα σε μία νύχτα . Χαρακτηριστικό είναι ότι η COSCO παραδίδει Containers ΠΕΡΙΠΟΥ 100 – 200 !! την ημέρα , ενώ επί ΟΛΠ ήταν γύρω 1000 την ημέρα . Τα παιδιά έχουν χάσει την μπάλα , αναζητούσαν χτες Παρασκευή Container το οποίο είχε άφιξη 15/05/2010 στο λιμάνι του Πειραιά , αλλά το σύστημα το έδειχνε ότι είχε φύγει για λιμάνι του εξωτερικού από το περασμένο έτος. !!!!
Βέβαια το μάρμαρο το πληρώνουν οι Οδηγοί των αυτοκινήτων που χρειάζονται περίπου 24 ώρες στην σειρά για περάσουν στον χώρο φόρτωσης , και αν είναι τυχεροί και τους βρουν το Κουτί να το φορτώσουν .
Τα πλοία φεύγουν από τον Πειραιά και την COSCO και πλέουν για άλλα λιμάνια , και θα επιστρέψουν μετά από μερικές ημέρες όταν βελτιωθεί η κατάσταση.
ΟΛΠ
Παράλληλα ξεκίνησε η λειτουργία του Νέου προβλήτα του ΟΛΠ , τα καινούργια γραφεία , νέο πρόγραμμα CATOS , με το παλιό καλό προσωπικό .
Στόν ΟΛΠ έχουν πάει οι εταιρείες :
MSC , CMA CGM , ADAMIS , ΕΛΑΣΤΗΡ (ZIM ) , MAERSK.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι καλύτερα εκεί , το σύστημα μηχανογράφησης δεν δουλεύει (τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι ) Οι αποθήκες Γ5 , Γ3 παραδίδουν εμπορεύματα με είσπραξη προκαταβολών .Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι η έλλειψη χώρου.


www.ektelonistis.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συναδελφοι οσο εμπειροι και να ειμαστε ολοι καταλαβαινουμε οτι η προβλητα 1 εχει αναγκη απο χωρο.
Επιτελους ας καταλαβει και ο κυριος Ανωμερητης οτι ο χωρος εναποθεσης των κοντεινερ πρεπει να ειναι στο διπλασιο απ οτι ειναι σημερα.
Ας του εξηγησει καποιος οτι καποια στρεμματα [π.χ Γ8,Γ9]που μενουν ανεκμεταλευτα λογο αναδουλειας του καρ τερμιναλ Ας δωθουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο καινουριο ΣΕΜΠΟ ετσι ωστε να ανταγωνιστουμε πληρως την κοσκο γιατι αν η κατασταση παραμινει ως εχει θα ειμαστε παντα ο φτωχος συγγενης στην ολη ιστορια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ'Υ'ΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΠ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΧΛΩΜΟ....

Ανώνυμος είπε...

ρε δεν εχουμε αναγκη κανεναν πλεον εδω θα μεινει επανασχεδιασμος γρηγορα για μεγαλυτερο χωρο επειγον επανασχεδιασμος γρηγορα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟΙΚΟΝΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

kota mixale royfiane