Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.02.2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

Πειραιάς 18.02.2016     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια της χώρας μας με την καθολική συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία, αλλά και με την δυναμική και μαχητική παρουσία στη μεγάλη συγκέντρωση, χθες 17/02/2016 και πορεία στην Αθήνα, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση.

Ο υπουργός οικονομικών αποδέχτηκε στα λόγια τα επιχειρήματά μας, τα οποία και αυτός έχει αναδείξει σε συγγράμματά του. Όμως, για την Κυβέρνηση, κατά τον κ. Υπουργό, η πώληση είναι αναγκαία για να εισπραχθούν 280 εκατομμύρια ευρώ και να αποπληρωθεί το χρέος προς τους δανειστές.

Απεμπολούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών, θυσιάζουν την δυνατότητα εκπόνησης αναπτυξιακής πολιτικής με αιχμή τα Λιμάνια και τα παραδίδουν σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Αναδείξαμε μια σειρά από θέματα που έχουμε καταγγείλει, όπως η μη ύπαρξη τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου.

Παραδέχτηκε ότι δεν έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης. Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα, πως έγινε η κατακύρωση προτιμώμενου επενδυτή στην COSCO, χωρίς σύμβαση παραχώρησης, που να προσδιορίζει τα γεωγραφικά όρια, την τιμολογιακή πολιτική και την εκπόνηση του Master Plan. Τι συμβαίνει εδώ;

Χειρίζονται την πώληση του ΟΛΠ 
σαν να είναι προσωπική υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ
και οι υπουργοί το παίζουν πόντιοι Πιλάτοι.

Τέλος, αναδείξαμε με κατηγορηματικό τρόπο την θέση μας επί του εργασιακού, για θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις σε όλα τα Λιμάνια, επισημαίνοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο των εργαζομένων στους ΟΛΠ και ΟΛΘ προσδιορίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (Γ.Κ.Π) και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε) - Κανονισμό Εργασίας, που σε κάθε περίπτωση είναι «ΙΣΧΥΡΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ».

Συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στον Αγώνα των εργαζομένων στην ΣΕΠ, που παραβρεθήκαν στις κινητοποιήσεις  μας και μας συμπαραστάθηκαν, για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και την υπογραφή, επιτέλους, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε), προσυπογράφοντας όλα τα αιτήματα τους.

Τις επόμενες ημέρες τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα προσδιορίσουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση
την ευθύνη για τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων
την έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: