Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π 17-2-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.
Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
Συνάδελφοι,
                      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ανακοινώνει σε όλους τους εργαζόμενους πως την Δευτέρα 22 Φλεβάρη 2016 θα πραγματοποιηθεί προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ. εώς τις 13:00 μ.μ. Η στάση εργασίας αποτελεί μία απόφαση η οποία προήλθε μέσα από την ίδια την αναγκαιότητα της καθημερινότητας μας στην δουλειά και την συστηματική αδιαφορία των εργοδοτικών πλευρών, καθώς τα χρόνια και πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας δεν έχουν λυθεί ακόμα και σήμερα.
                     Στη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση στο χώρο δουλειάς (ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ) ώστε να πάρουμε απόφαση και για παραπέρα κλιμάκωση της δράσης και του αγώνα μας για την ικανοποίηση των  δίκαιων αιτημάτων μας τα οποία είναι:
·        Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπου θα αποτυπώνονται βασικός μισθός , επιδόματα , υπερωρίες ,προσαυξήσεις αργιών και πάντα με την συνταγματική και νόμιμη αρχή της ίσης μεταχείρησης (ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ  ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ)
·        Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.Τα μηχανήματα έχουν συνεχώς προβλήματα που ενώ τα αναφέρουμε όλοι δεν λύνονται με αποτέλεσμα να προκύπτουν ακόμα και προβλήματα υγείας για τους χειριστές και τους οδηγούς.Δεν έχουν παραδώσει ρούχα ικανά να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τις καιρικές συνθήκες ούτε και άλλα μέσα όπως ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά για τους εργαζόμενους στις Προβλήτες.Οι εργατικές ομάδες να είναι πεντάρες και όχι όποτε το θυμούνται.
·        Τήρηση του διαλείμματος όπως έχει υποδείξει η Επιθεώρηση Εργασίας στις εργοδοτικές πλευρές.Όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν το διάλειμμα τους , όχι όπως τώρα που δεν είναι καθορισμένο και κάποιοι μάλιστα πρέπει να το ζητιανεύουν.
·        Παρουσία ασθενοφόρου στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στο χώρο εργασίας σε 24ωρη βάση και όλη την εβδομάδα.Να μην μεταφερθεί ποτέ ξανά κανείς εργαζόμενος με Ι.Χ. σε νοσοκομείο αυτό αποτελεί μέγιστη ανευθυνότητα.
·        Ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζομένους και αναγνώριση των όλων ειδικοτήτων μας.Να μην έρθει ποτέ το απαράδεκτο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο μας επηρεάζει άμεσα καθώς την στιγμή που εμείς αγωνιζόμαστε για την ένταξη όλων μας στα ΒΑΕ αυτό εξαιρεί κλάδους.
·        Να γίνουν οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης
Για όλα λοιπόν τα ανωτέρω δίκαια αιτήματα μας και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής πίστης με τις εργοδοτικές και πολιτειακές πλευρές καλούμε σε αγωνιστική συσπείρωση όλους τους συναδέλφους , τους καλούμε να μην σκύψουν το κεφάλι αλλά να σηκώσουν το ανάστημα τους , να μην υποκύψουν σε διάφορες απειλές από καλοθελητές και να μην μπουν σε ψευτοδιλήμματα που οι ίδιοι τους βάζουν.Τέλος σας καλούμε να αγωνιστούμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον εμείς και οι οικογένειες μας με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: