Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Σύμβαση Εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΠ
«Έκρηξη» των εργαζόμενων στην προβλήτα της Cosco στον Πειραιά προκαλούν οι εργασιακές συνθήκες και οι δραματικές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας καθώς εξακολουθεί να μην υπάρχει στον χώρο ούτε ένα ασθενοφόρο!

Η κατάσταση αποτυπώνεται σε ανακοίνωση, που έχει αναρτηθεί, από την Τρίτη 16/2,  στο ιστολόγιο της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
•    «Όσον αφορά το ασθενοφόρο ας «προσευχηθούμε» όλοι μαζί να μην συμβεί κανένα ατύχημα σε κανένα συνάδελφο μέχρι να αποφασίσει σύντομα το Δ.Σ του ΟΛΠ για την παροχή ασθενοφόρου γιατί αλλιώς δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η μοίρα! Εδώ και 5,5 χρόνια δεν είναι προτεραιότητα και άμεση ανάγκη για την εργοδοσία η υγιεινή και ασφάλεια καθώς και η ζωή των εργαζομένων.
•    Διεκδικούμε άμεσα να υπογράφει συλλογική σύμβαση εργασίας, ασφάλιση όλων των εργαζομένων στο βαρέα και ανθυγιεινά!»

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι, που ανήκουν στην εταιρεία «Διακίνηση», αποτυπώνουν μια κατάσταση υπερεντατικοποίησης και εκ περιτροπής εργασίας….

Έτσι, η ανακοίνωση συνεχίζει γράφοντας τα εξής:
«Επίσης τους ενημερώνουμε όσον αφορά τη κείμενη νομοθεσία που είναι κολοβή, πως το διάλειμμα που αναγράφεται στα μηνιαία προγράμματα εργασίας μας πρέπει να τηρούνται επ’ ακριβώς π.χ. οι χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων δεν κάνουν. Επιπλέον ας θυμίσουμε σε όλους ότι δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι η νομοθεσία επιτρέπει να μας μεταφέρουν στα πόστα εργασίας μας λεωφορεία που είναι υπεράριθμα και υπέρβαρα, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο.
Όσον αφορά τη πολιτική βούληση όλοι ξέρουμε ποιον βολεύει οι λιμενεργάτες να μην ασφαλίζονται με τα βαρέα ανθυγιεινά ένσημα από τα οποία εξαιρεθήκαμε από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα κάθε μία από τις οποίες πέρναγε από τα γραφεία των εργοδοτών κάνοντας τις πάπιες για τα προβλήματα των εργαζομένων».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας τα εξής:
•    «Επίσης ποιον εξυπηρετεί η κατακρεούργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να μην έχουμε ακόμα και σήμερα ένα σταθερό και ανθρώπινο πρόγραμμα εργασίας.
•    Ποιος ξέρει αν οι οδηγοί έχουν δηλωθεί και αυτοί με την σωστή ειδικότητα.
•    Όσον αφορά βεβαίως την εκ περιτροπής εργασία που αποτελεί καθεστώς , μάλλον οι κύριοι πιστεύουν ότι είναι υπέρ μας μιας και για πάρουμε σύνταξη από αυτή την δουλειά θα δουλεύουμε με μαγκούρες στο λιμάνι μέχρι τα βαθειά μας γεράματα αφού ανά τέσσερα χρόνια εργασίας ασφαλιστικά χάνουμε περίπου τον ένα χρόνο»

«Τα αστεία τελείωσαν ως εδώ ήταν. Ο εμπαιγμός σας στις πλάτες μας τελείωσε. Όλα τα παραπάνω να εκφραστούν μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», καταλήγει το Σωματείο.

 http://pireas2day.gr/02,46,23831,00.aspx


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: