Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ΟΛΠ: Αποχωρούν οι πελάτες από το ΣΕΜΠΟ και το car terminal
5/8/2008


Να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους, καλεί για μία ακόμα φορά του εργαζόμενους η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Η διοίκηση του ΟΛΠ, αναλύει τις απώλειες που έχει το λιμάνι από τις συνεχιζόμενες τους τελευταίους επτά μήνες κινητοποιήσεις.
Επισημαίνει ότι οι οικονομικές αρνητικές επιπτώσεις από την 7μηνο απεργία έχουν μεγεθυνθεί, και ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα οδηγήσει και σε περαιτέρω απώλειες των εργαζομένων και τον Οργανισμό σε μεγαλύτερες ζημίες χωρίς και στην ουσία να μπορεί ν’ αλλάξει κάτι.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε. αναφέρονται τα εξής:
«Μετά μεγάλης μας λύπης διαπιστώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπάθεια συνδικαλιστικών οργάνων Σωματείων του ΟΛΠ να εμποδίσουν εργαζόμενους του Οργανισμού στην επιλογή τους να εργασθούν σε εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς δραστηριότητας του Λιμανιού, όπως συγκεκριμένα στη μεταφορά των επιβατών της Ακτοπλοίας ή της διακίνησης επιβατών στην κρουαζιέρα.
Θεωρούμε τη συμπεριφορά αυτή ανεπίτρεπτη και την καταδικάζουμε απερίφραστα έχοντας την απαίτηση όπως εμείς σεβαστήκαμε το δικαίωμα της απεργίας να σεβαστούν και τα Σωματεία το δικαίωμα της εργασίας.
Η Διοίκηση του ΟΛΠ θα προστατεύσει όλους εκείνους τους εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν με όλα τα μέσα, δηλώνοντας συγχρόνως ότι είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ η επικράτηση της νηφαλιότητας και της ψυχραιμίας.
Η Διοίκηση του Οργανισμού την περίοδο αυτή που προσπαθεί να διατηρήσει τους πελάτες της που αποχωρούν και από το ΣΕΜΠΟ και από το σταθμό Αυτοκινήτων γι’ άλλα λιμάνια, την εποχή αυτή που οι οικονομικές αρνητικές επιπτώσεις από την 7μηνο απεργία έχουν μεγεθυνθεί, καλεί τους Εργαζόμενους να σκεφθούν τι θα συμβεί αν η χρονιά βγει ζημιογόνος, εάν δεν υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις, αν κάποιοι από τους καλύτερους πελάτες μας υπογράψουν συμφωνίες με τον Αστακό, το Βόλο ή άλλα λιμάνια.
Η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα οδηγήσει και σε περαιτέρω απώλειες των εργαζομένων και τον Οργανισμό σε μεγαλύτερες ζημίες χωρίς και στην ουσία να μπορεί ν’ αλλάξει κάτι. Στο πρώτο εξάμηνο οι επόπτες-αρχιεργάτες χάσανε 11.500 €, οι εργάτες 10.000 €, οι τεχνικοί 7.500 € και οι υπάλληλοι 2.500 € κατά μέσο όρο ο καθένας τους.
Με τη βεβαιότητα ότι όλοι οι εργαζόμενοι θ’ αποδοκιμάσουν τις ενέργειες αυτές και θα ξανασκεφθούν τη στάση τους επαναφέροντας το λιμάνι στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας».


marinews


4 σχόλια:

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Θα τους ρωτούσα, με θλίψη πια,
"τώρα, μετά την καταστροφή καταλάβατε ότι η κάθε επιχείρηση στον κόσμο ανήκει στους εργαζόμενους;"
Ζωντόβολα, πουλημένα τομάρια, ρουφιάνοι κι εθνοπροδότες μάθετε πως ΜΟΝΟ αν θέλουν οι εργαζόμενοι πάνε μπροστά τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σας!!!
Τίποτα δε χάθηκε (από εταιρείες και πελάτες) έχουμε το φθηνότερο κι ένα απ' τα καλύτερα προσβάσιμο λιμάνι στον κόσμο.
Στο χέρι το δικό μας είναι να το φέρουμε στην 1η θέση στον κόσμο.
Αρκεί να μας υπολογίσετε σαν εργαζόμενους κι όχι σαν δούλους.
Ρεζίληδες του κερατά αυτοδιαψεύδεστε μιλώντας για τα χαμένα από πλευράς εργατών χρήματα 10000€ ανά 6μηνο...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 120-150000€ που λέγατε πως είναι οι μισθοί;;;
Και τέλος...να ευχαριστήσω τους χτεσινοβολεμένους πιτσικόμηδες που χειροκροτήσανε την τροπολογία...
Είστε για φτύσιμο εσείς που θέλετε το κακό του κάθε κλάδου!

Ανώνυμος είπε...

Να προστατέψει ποιους η διεύθυνση ? τα 30 ρουφιανάκια της ΚΕΣΜ ???
ή τον μπουχέσα προϊστάμενο τους που μια ζωή ήταν φύρα για τον οργανισμό
Θα τα προστατέψουμε εμείς μη φοβάσαι κουτσέ

Ανώνυμος είπε...

Δε θέλω να σας τη σπάσω, έτσι όπως σας βλέπω φτιαγμένους για...επανάσταση, αλλά έχω την εντύπωση πως έχουν αλλάξει πολλά και μάλλον δε το έχετε πάρει χαμπάρι.
Ο φαύλος κύκλος των συνδικαλιστών - συνεταίρων αγόρια μου έκλεισε. Επι σειρά δεκαετιών το λιμάνι δεν υπέφερε μόνον από τη κακή ανάγνωση των μελλούμενων, αλλά και από τα λοξά βλέμματα που έριχναν οι συνδικαλιστές και έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν που πάνε τα πράγματα.
Ως εκ τούτου και επειδή έρχονται δύσκολες ώρες για κάποιους, καλό θα ήταν να κρατάμε και μια πισινή. Στο κάτω - κάτω τη γραφής εγώ μόνο στο pay-roll του ΟΛΠ ήμουν....

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστασόπουλος μιλάει για 15 άτομα συνολικά από την ΚΕΣΜ και μόνο γι αυτούς. Σε ότι αφορά την κίνηση ΔΑΚΕ Καλογερόγιαννη (γιατι αυτός φαίνεται ότι έχει δική του ΔΑΚΕ εφ όσον τα μέλη της ΔΑΚΕ που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΟΜΥΛΕ δεν διαφοροποίησαν τη θέση τους), είναι κίνηση απελπισίας της Διοίκησης του ΟΛΠ και οχι της ΔΑΚΕ που βρήκε τον Καλογερόγιαννη που δεν ξέρει που πέφτει το λιμάνι να ανοίξει τρύπα...τώρα που οι Κινέζοι ρωτάνε και ξαναρωτάνε τι γίνεται με τους εργαζόμενους και πόσο θα διαρκέσει αυτό, και τι θα γίνει όταν το προσωπικό θα εργάζεται γι αυτούς, η δκση θέλει να δώσει την εικόνα οτι το πρόβλημα δεν υφίσταται. Ετσι λοιπόν επιχειρεί μέσω "αλλων δρόμων" να σπάσει το μέτωπο και βγάζει και ανακοινώσεις να μας πει πόσα χάσαμε μέχρι σήμερα.....
Όταν τα πέρναμε γιατί δουλεύαμε σα μαλάκες 24ωρα έδιναν τα στοιχεία στους υπουργούς να κάνουν βρώμικα παιχνίδια και τώρα λυπούνται που τα χάνουμε και θα αποκαλυφτούν οι πραγματικές μας αποδοχές.